Knoppsvane i kveldssol
Bildet inngår i albumet Norske fuglearter - En serie med artsbilder av fugler som finnes i Norge, men hvor bildene ikke nødvendigvis er tatt i Norge. Får jeg miljøet rundt fuglen med i bildet tas det nok med, selv om det da ofte ikke blir rolig bakgrunn eller forgrunn for den saks skyld.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon 70-200mm VR 2,8
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger682
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_115349} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Jan Fredrik I.

Igjen ett kjempebilde fra deg!
Komp, lys, farger etc. veldig bra.
Det eneste jeg kunne ønske er ett noe trangere utsnitt på høyre side siden det er såpass trangt på de andre sidene.
Helt klart noe av det bedre jeg har sett av ''Svaneportretter''.

Mvh

Jan Fredrik
Jonas L.

Pent bilde av den stygge andungen i voksen drakt.
Bildet er veldig enkelt, men kombinasjonen av det flotte lyset, dråpene og nærmest perfekt teknisk utførelse gjør dette severdig. Slike bilder er det mange som vil/prøver å ta, men få som klarer.

mvh JL
Gaute B.

Jeg vil nok en gang ta av meg hatten.....imponerende er alt jeg kan si. Dette bildet er som de fleste andre så krystallklart at det er vanskelig å begripe hvordan du får det til. Lyssetting, utsnitt, detaljer......blinkskudd nok en gang....
Inger-Lise S.

Meget bra teknisk. Godt utsnitt og flott lys. Virkelig et godt bilde.

mvh Inger-Lise
Bjørn H.

Nydelig svanebilde dette Ketil ...

''Dråpen'' er selvfølgelig det som hever opplevelsen betraktelig her -

Bjørn ;¤
Jon A.

Whooohh! Et komposisjonsmessig ellegant gjennomført stykke svaneportrett. Kjempebra lys. Gode detaljer i fjærdrakta og dråpen gjør selvsagt prikken /under/ i`en.
-Jon
Ann F.

Veldig bra. Jeg likte det godt når jeg fikk se det onsdag, men på skjermen her hvor man kan studere alle detaljer er det enda bedre.
Vanndråpene og detaljene i fjærene sitter som et skudd.
Mvh Ann
Linda T.

Det er bare å stille seg i rekken av beundrere. Et tettere utsnitt på høyresiden hadde sikkert blitt ''kult'', men da hadde du mistet de flotte og delikate fjærdetaljene på vingen. Blir nesten rørt av bildet :-)
Ketil K.

Takker for kommentarene - ser utsnittet ble litt trangt i nedkant, det var ikke meningen. På forespørsel kan jeg oppgi at 70-200mm linsen er en meget anvendelig og lett linse. Med D70 har man en lett og lyssterk kombinasjon med stor fleksibilitet, som også egner seg til for eksempel innedørs konsertopptak. VR-funksjonen gjør at man i stor grad kan la være å benytte stativ. Linsen passer også med konverter - uten å miste verken AF eller VR-funksjonen, men tror nok at 1,4 konverter er det som går best. Med 2,0 konverter presses fort grensene litt vel mye.
Lasse H.

Meget godt balansert komposisjon med fabelaktig belysning. Skarpheten på ansikt og nebb er svært bra med dråpen som prikken over i-en. Har prøvd å finne noe å henge meg opp i uten hell.

Lasse
Torbjørn K.

Virkelig bra bilde. Utrolig flott lys og skarphet. Dråpen er definitivt prikken over i-en!
Arne S.

Jeg lar meg fortsatt fascinere av dine tette, vakre og skarpe fugleportretter, uansett hvor kritisk blikk jeg bruker. Dette bildet er mer enn farge og skarphet. Du formidler en varm og fin stemning som når inn til meg.

:)
Svein B.

Det meste er sagt i kommentarene du allerede har fått Ketil. Et nydelig svaneportrett. Perfekt teknisk utførelse, og måten lyset faller inn på svana er helt lekkert. I tillegg er uttrykket i svanas positur og holdning lett gjenkjennelig og klassisk. Et godt og beskrivende portrett med flott lys og teknisk utførelse som den perfekte ramme.

Mvh
Svein B
Arild K.

Lekkert svaneportrett, nydelig lys og teknisk i topp klasse.
Meget bra !

Mvh AK
Thore A.

Jeg hater svaner - men her må jeg gjøre et unntak. Flott bilde - spesielt dråpen som er med på å heve det, synes jeg.
Stig B.

Trodde jeg hadde kommentert dette, har sett på det mange ganger.

Synes du her har fått til et veldig godt svanebilde, noe som ikke er enkelt. Lyset du har brukt / fanget her er jo bare nydelig. Posituren, sammen med dråpen som henger fra nebbet hever dette bildet.

Tett og fint utsnitt.

Veldig fint gjennomført. Får ta det som inspirasjon til å prøve meg på svaner i vinter. Har ikke fått til noe bra bilde av disse ennå.

Mvh Stig
Venche J.

Dette ble virkelig flott Ketil.

Et nydelig lys, dråpen og skarpheten gjør det hele til en nytelse å se på.

Wenche.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu