Det er farlig å kjøre bil
På min ukentlige tur til plasser hvor rovfugl finnes her i området var den endelig kommet tilbake. Tårnafalken satt der å beskuet all trafikken som fløy både over og under dens overvåkne blikk. Selv kjøretøyene ble gransket, og om jeg ikke var rask nok med kamera var den utenfor rekkevidde da nedbremsingen startet. Så hvordan fotografere denne pippen i dens lek med fotografen. Joda, ned med vinduet, kamera hvilende på opptil flere vinterjakker oppå kanten av glasset. Opp med farten i rettning målet. Motgående trafikk lurte sikkert fælt, mens trafikken bak var plaget av bilen framfor. Giring, ratting, og ikke minst det å se opp og ikke frem ble fort en utfordring, men etter utallige forsøk var det som om den lot meg ta et bilde, dette.
Bildet inngår i albumet Rovfugler -
Utstyr
  • Nikon D100
  • 300mm AF-I +1,4 conv
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/3200s
  • Nei
  • AnnetIso 400, -0.7 EV, i liten fart med kamera.
    Bildet bør betraktes i fullscreen og jeg gjør oppmerksom på at bildet er utsnitt av orginalfila.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger571
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_114537} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Venche J.

Tøft bilde og farlig ratting.
Nå har vi fått bevis på at fuglefotografering kan være livsfarlig. :)

Med den brennvidden og de forannevnte krumspring ble resultatet veldig bra.

Wenche.
Odd Tore S.

Hei!
Her trodde jeg du hadde lagt inn feil bilde, bra du har forklaingen på lager!
Men bildet ble bra.
Hvis jeg hadde vært bilselger, hadde jeg startet reklamen for Cabriolet - bilen for fuglefotografer!
Odd Tore
Per Harald O.

Stilig!
Når jeg leste historien til bildet, kom jeg til å huske en gang jeg satt på hos en EKTE ornitolog...æ vartt skikkelig skræmt ja!
Stine J.

Godt du ikke krasjet i jakten din. :-) Resultatet av jakten ble i hvert fall veldig bra. :-)
mvh Stine
Robin S.

Svært bra bilde med klare, mettede farger i fjærdrakten. Får meg til å tenke på den gang jeg var i en tilsvarende situasjon. Tårnfalken satt på ledningen langs veien og jeg kom kjørende slik som beskrevet av Nils. I det jeg stopper og retter 400 milimeteren mot fuglen, letter den og kommer rett mot meg. På sitt karakteristiske vis ''stiller'' den på vibrerende vinger noen få meter over meg i flere sekunder. En ønskesituasjon for en fotograf, skulle man tro, hadde det bare ikke vært for at fuglen var så nær at den var innenfor objektivets nærgrense! En flott naturopplevelse, men et fotografisk mareritt...
Stig B.

Flott bilde og enda flottere historie!!!!!

Fine farger, veldig bra resultat målt etter omstendighetene.

Har du brukt neat-image på dette utsnittet???? Synes den virker litt ''glatt'' på enkelte av fjærene.

Mvh Stig
Nils B.

Takker for hyggelige tilbakemeldinger og ja Stig, med den isoen, bevegelse i bilen, uten fast støtte så kan det fort bli litt slik når bildet ikke er i topp klasse. Dette bildet ble lagt ut fordi jeg selv følte at det godt kunne vises forutsatt at det var en forklarende tekst. Det er faktisk ganske spennende i disse dager på jæren. Trekkene folater fastlandet og med trekkene følger det med fugler av slaget som er avbildet. Vi går en opplevelsesrik vinter og vår i møte. Jakten min på Tårnfalken fortsetter utover vinteren så vi får jo bare håpe at bilen tåler presset.
Stig B.

Misforstå meg ikke, mener absolutt ikke at dette var et dårlig bilde. Severdig, og spesielt likte jeg det sammen med historien du ga oss. Fortsett med å legge ut sånne bilder.

Mvh Stig
Nils B.

SB: Jeg misforsto ikke og synes det er helt på sin plass å stille spørsmål om bilder en ønsker en forklaring på. Bare med å stille spørsmål så svarer de av oss som synes det er kjekt å dele informasjon med andre. Det er jo slik en lærer.
Stig B.

Jeg setter pris på at du og noen flere her inne tar seg tid og svarer seriøst når det er noe som dukker opp. Det er som du sier på den måten man kan øke sin egen kunnskap.

Mvh Stig
Stig S.

Som du selv har antydet er ikke det tekniske det mest vesentlige her; velger derfor bare å fastslå at jeg misunner deg opplevelsen ;-)))

--stig--
Roger V.

Hei
Godt å høre at det er flere som har øynene på andre plasser enn på veien når en kjører bil.
Tatt i betrakning hvordan bildet ble tatt er det jo helt ok. Håper du treffer denne karen ved en senere anledning.

RV
Kay R.

He,he.. Fint fortalte omstendigheter rundt bilde ditt Nils.. Garantert ikke en enkel jobb.. Synes også det har gått litt utover bildet ditt.. Ikke akkurat den enorme kvaliteten vi e vant til... Fin severdig liten pipp, men æ fikk ikke akkurat frysningen som æ har gjordt av noen av dine bilder...
Ha en fin kveld..

MVH Kay:-)
Inger-Lise S.

Morsom historie og bra bilde. Men du er jo en farlig mann;) Obs,obs!
Ikke noe å si på lidenskapen for tårnfalk,skjønner jeg:)

Veldig godt lys på fuglen. Fint glimt i øyet.

Lykke til på din videre jakt! Take care!

Mvh Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu