Lillebror
Her er lillebror i dress og slikt. Kunne tenkt meg litt info om hvordan jeg bør ta portretter på beste måten...
Utstyr
  • Canon EOS 300
  • Canon 28-90
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • AnnetSatt på huk og håpet på det beste.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger159
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_11445} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Ann F.

Nå er jeg langt fra noen portrettfotograf selv, men jeg ser i alle fall noe du bør tenke over:
Det vokser en stolpe opp av hodet hans.
Du er for langt unna.
Bakgrunnen er rotete med for mange distraksjonsmomenter, delvis også de tvers gjennom hodet hans.
Det ser ut som han myser, skarpt lys er ikke greit.
Mvh Ann
Tom B.

Har du tilgang til en sånn, så er telelinse et takknemlig objektiv å ta portretter med. Helst 105 mm eller større (gjerne 300mm).
På grunn av at disse har dårligere dybdeskarphet får du duset ned bakgrunnen og slipper derfor å tenke så mye på den (selv om det er en fordel å gjøre det likevel).

Det kan også være en ide å tenke på fargen til bakgrunnen. Selv om den skal være uskarp er det ok at den står til de andre store elementene i bildet.

Du får tenke på de rådene du får her og legge ut nye bilder. Det vil være morro å se om det blir framgang. Tvi Tvi.

TomB
Heidi-Beate L.

Jobber i fotobutikk og ser en del amatør bilder av konfirmanter. Dette var faktisk et av de bedre fordi om det har en del feil. Det værste med dette er som sagt stolpen og de benka bak. Hvis du måte ta bildet her burde du tatt bilder med ned på broren din for å ungå alt rotet bak, men samtidig fått med blomstrene. Folk i dress bør egentlig ikke sitte på huk heller for dressen for så rar form oppe i armene og skuldrene. Da bør du i så fall åpne jakka. Annet som er viktig for å få til gode portretter er at den du tar bilder av føler seg vel i stillingen.
H-BS
Avsluttet .

ikke enig med tom, en 300 mm gjør at folk får pannekaketryner og er utrolig vanskelig å ta skarpe bilder med på frihånd. er derimot modellen usedvanlig flat i ansiktet og du bruker tripod og stiller opp modellen 2 minutter i forkant, kan resultatet bli noenlunde. ;) jeg ville heller brukt det klassiske 90mm (eller 105 tom) og stor blenderåpning. ellers: snakk med modellen, få han til å se naturlig ut; dette er så mye viktigere enn alt teknisk...
Trond S.

Jeg bruker kun en 85mm når jeg tar portretter, og det fungerer utmerket for meg. Ellers er det, som de andre har sagt, viktig å ikke få for mye rot i bakgrunnen og få modellen til å føle seg avslappet.
Eivinn H.

Takker for all den gode informasjonen dere har gitt meg angående dette bildet. Må innrømme at jeg ofte tar bilder litt overilt. Synes selv mitt portrett av en venn var godt bilde nr. 21494, men vet ikke hva andre synes...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu