I serien "Samtaler i moll" # 1

Ingen farger. Ingen dokumentasjon i tradisjonell forstand. Eller annen påført staffasje for å vekke oppmerksomhet. Kun det du ser.
Et forsøk: Hvordan er det...kan noen gi meg en tilbakemelding, fri for vante klisjeer. Uten smisk (som genererer motytelser). Eller endringer med kutt i hytt og pine.
KUN beskrivelse av selve opplevelsen er det jeg søker. Refleksjon, berøring, på godt og vondt.
Vanskelig? Ja. Absolutt. Men viktig, å ta seg tid, søke kontakt, med eget hode.

Bill.merk. Bildeopplevelse - uten gitte svar.
Utstyr
  • FUJIFILM X10
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger242
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1141741} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Gunnar F.
God utnyttelse av gråtoneskalaen innbefattet ramma - et minimalistisk uttrykk som ikke påkaller ytterligere refleksjon da opplevelsen gir meg lite. Artig å studere bildeinfo (exif).
Mvh Gunnar
Jon S.
Skremmende uforandelig evighet.
Øyvind B.
Antiblikkfangoppmerksomhetstrang.
Pål M. S.
Jeg ser lyset, og dermed håpet, midt alt det diffuse. Noe å styre mot.

I håpet, ligger der også at denne type bilder skal bli mer fremtredende i fotojungelen.
Christer M.
Stillhet og ro.
Lennart T.
Hej
Makalöst vackert - minimalism - när det är som bäst.
Gratulerar
Lennart
Åge M.
Balanse og fred.
Roar B.
Gunnar, du skriver om denne manglende opplevelsen...
Hva om diktet under kan være en døråpner til å sanse bildet på en ny og annerledes måte? Forhåpentligvis ledet inn i et minimalistisk landskap hvor tanker og følelser ofte gis større frihet enn via rene 'visuelle føringer'. Absolutt verdt et forsøk.

http://youtu.be/FdhNVOzlG88

Hjertelig takk alle dere som har vært innom !
Christer M.
Er av den troa at hvis et bilde virkelig er godt nok så trengs verken titler, lange undertekster eller YouTube videoer for og gi betrakteren en visuell fin opplevelse av bildet hvor også tanker og følelser kommer frem, på den naturlige måten. Behovet for en bruksanvisning trenger ikke alltid være der. Ikke kritikk Roar, bare noen tanker jeg har om dette. Linken du referer til passet nok bedre til bilde på videoen, enn dette. Men det er min mening. Kunne vært artig og høre hva andre mener om dette.
Oddbjørg R.
Uendeligehet, evighet, det uforklarlige...
Hilsen Oddbjørg
Pål M. S.
Er egentlig litt enig med Christer. Overlate det meste til betrakterne.
Ragnar S.
En ting er sikkert, et bilde av dette slaget vekker oppmerksomhet, og det er nok vanskelig ikke å dvele litt nærmere ved synet.
Estetisk enkelt og elegang, uten at det er ment å være en klisje. Så er bildet og innholdet også egnet til å reflektere videre, Over hva, tja det kan jo være så mangt. En tanke som slår meg er hva som skjuler seg bak tåken, hva lyser solen på, både fysisk og på det nesten åndelige plan. Kan jo drømme om en annen verden der ute. Jeg bare spør.
Du har nok en evne til å finne motiver som er utenom det vanlige, og som en ikke stiller seg helt likegjyldig til, og det jo en god egenskap.
Så litt om det å gi kommentarer til bilder. Mange enkle og kjilsjeaktige, og selv er jeg sikkert en av disse, Føler nesten en plikt til å kommentere bilder jeg synes godt om når jeg selv er aktiv, mens mange andre ikke gir noen kommentarer i det hele tatt. Det siste er jo heller ikke bra synes jeg.
Bra at det stor variasjon av bilder og hva de inneholder av "budskap". At du er en de som søker å gi innspill til å få betrakteren til å reflektere mer enn å tenke på det enkle visuelle og det tekniske er bra. Gjerne mer av dette på dette forum.

Mvh Ragnar
Harald N.
Det som er spanande med dette bilete er ein ikkje ser inni tåka. Det er det opp til kvar enkelt å fantasere om. Om det er dystert er detiallefall eit lys der inne mvh Harald
Fredrik N.
Dette ga meg en opplevelse.
Minimalisme på sitt beste.
Mvh Fredrik
Knut N.
Ingen bombe for deg Roar, at jeg er enig med Christer ;o)
Kjell H.
Fine gråtoner og tydelig motiv uten behov for mere fordypning der. Innrammingen er kanskje for å "piffe det opp", jeg synes ikke det
Roar B.
Igjen mange takk for nye og insiktsfulle betraktninger.
Teksten var i grunn ikke ment som annet enn et understatement. En form for teaser til selve intensjonen med bildet; fokus på det ukjente. At opplevelsen/forståelsen ofte handler om så mye mer enn den malen mange av oss tror på og er vandt til å følge. Derav også et dikt, som en slags veileder.
Spissformulert, helt klart, men det skaper debatt. Mitt hovedanliggende, denne gang.
Stein C.
Her kan vel betrakteren mene omtrent hva som helst, og man ville vel kunne få samme utsagn med kun en sort strek på en hvit flate e.l. Betrakteren vil fortelle mer om seg sevl enn om bildet. Mitt syn på det konkrete bildet: Jeg synes det er ganske så flott, egentlig. Står fint på egne ben uten mine fantasier.
Roar B.
Bildet hadde helt klart vært presentert like nakent som motivet, uten andre opplysninger, hadde det ikke vært for at jeg hadde en "plan" bak det hele. Men at du fikk noen fantasier, Stein, uten ytterligere form for konkretisering, DET er mer enn nok takk for min del :)
Halldór G.
Samtalen begynder med denne ene tone, sendt ud til tilskueren. Den spejler sig i sig selv, leder efter en anden til samklangens fødsel. Men den er uden vibration, livløs, så længe ikke kommer svar. "Det skal to til tango" og sving i hofterne. Jeg vil danse med dig.
Roar B.
Oj...takk for en vakker, lyrisk kommentar, Halldór !  
Julie E.
Vakkert og litt utfordrende. Jeg føler at jeg ved å betrakte et foto med så få elementer så blir jeg tvunget til å se litt innover i meg selv. Og det er jo ikke alltid det er like enkelt for oss mennesker. Men vi mennesker trenger det. :-)
Roar B.
En rørende vakker beskrivelse..
Takk! Julie.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu