Best mot mørk bakgrunn!
Utstyr
  • FUJIFILM X-T2
  • XF16-80mmF4 R OIS WR
  • Brennvidde23.5mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/400s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger98
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1141329} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (23)
Walter S.
Her var det både sprut, harmoni i farger og et interessant motiv, hvor fossen dominerer bildet, øverst i Nydalen. Her er - eter mitt syn - brukt passe eksponeringstid for å skildre levende vann, med nok struktur til å vise bevegelse.

Godt komponert!

Mvh,
Walter
Olaf M.
Flott veleksponert motiv fra Nydalen
Olaf
Harald N.
Godt okmponert med gode fargar og levande vatn.
Mvh Harald
Avsluttet .
Aldri vært i Nydalen men i følge bildet ditt ser det ut til og være et pent sted. Personlig ser jeg ingen ting som kunne vært gjort mye bedre. Fint komponert/utsnitt, pent lys som skjærer igjennom i den øvre delen av bildet samt passe lukkertid på vannet. Ikke en type bilde jeg tar selv men man setter alltid pris på et godt bilde uansett. PS: Hadde du ventet 10 sekunder så hadde barnevognen kommet mere frem i bildet og ergo fått en renere kant.
Avsluttet .
Hej
Man kan kanske stå på sin balkong och fiska i älven Din bild är fint komponerad och din exponering är väldigt bra.
Lennart
Jostein S.
Hei
Meget FLOTT bilde fra Nydalen
Friske og fine farger
Solstreifet er selve clouet her
Per L.
Et flott motiv med ledende linjer, levende vann og interessant bebyggelse! Utmerket gjengitt med god komp og naturlige farger! Mvh Per
Keshav N.
Slutter meg til godordene fra de andre her. Et sted jeg kunne tenke meg å besøke neste gang i Oslo. Blinkskudd Arild.
mvh Keshav
Olav Bjarte K.
Et friskt og detaljrikt bilde fra bylandskapet.
mvh, - bj.
Sophus L.
Flott motiv med godt utsnitt og gode farger
Arild T.
Takker for kommentarer Walter, Olaf, Harald, Christer, Lennart, Jostein, Per, Keshav, Olav Bjarte og Sophus!

Christer: Fint at du kommenterer motiv som du selv ikke tar! Jeg føler det er en tendens her på dotten at enkelte bare kommenterer visse sjangrer, som de selv liker. Personlig så har jeg mine favorittmotiv, men prøver også å kommentere motiv som jeg ikke vanligvis tar. Det for å utvikle min personlige fotokompetanse, men også for å "opprettholde" aktiviteten her inne.
Synes det er flott av deg at du kommenterer ulike sjangrer innen foto!


Hilsen Arild
Avsluttet .
Dette var et kjent motiv, her har jeg gått tur med hund veldig mange ganger. Her har du fanget motivet i et veldig godt utsnitt med utmerkede detaljer. Personlig synes jeg strømmende vann avbildes best med lang lukkertid slik at dynamikken kommer frem, slik vi faktisk observerer vannet. Men jeg vet også meget godt at det er svært delte meninger om dette, mange liker å fryse vannet som her. Uansett synes jeg bildet fungerer veldig godt. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Øyvind B.
Jeg kan godt kommentere dette bildet selv om det personlig ikke gir meg så meget annet enn teknisk godt utført eksponering der utsnitt, skarphet, farger etc er på stell. Som Kjell Øyvind liker jeg også bedre lengre lukkertider for dynamikk og observering slik vårt øye oppfatter det men er ikke noe jeg henger meg voldsomt opp i da det er den totale opplevelsen av bildet som teller mest. Som dokumentasjon Nydalen ok bilde.
Ja jeg kommenterer mest bilder som trigger meg personlig da det og gir meg en personlig glede noe jeg og tror smitter over på fotografen.
Prøver å bemerke ting som mulig kunne vært gjort annerledes eller sees annerledes da man ofte ser seg litt blind på egne bilder. (Snakker for meg selv)
Pst en annen sak Arild.
Ditt bilde jeg sist kommenterte 3 oktober. Natur presentert med snever fokus område var et bilde jeg likte godt og utrykte det klart i min kommentar. Null takk og null tilbakemelding på vi som kommenterte ditt bilde.
Vel så viktig med takk og tilbakemelding som å kommentere alle bilder uansett ståsted personlig smak?
Jeg kommer hovedsakelig til og fortsette med å kommentere bilder som engasjerer meg på et eller annet vis.
Mvh Øyvind
Knut N.
Hm..kommentaren til Kjell Øyvind og Øyvind angående lukker..mente dere lang lukker, eller kort?
Øyvind B.
Knut: Jeg skriver lengre lukkertider = lang lukker.
Eks kort lukker 1/400s (som her) lang (lengre) lukkertid eks. 0,5 - 3,0 s. Noe mer du ikke forsto med min kommentar?
Knut N.
Jeg vet forskjellen Øyvind, men du sier at for dynamikk og observering slik vårt øye oppfatter det. Mine øyer oppfatter rennende vann, som rennende..men for all del..mange liker sløret/frosset så jeg skal ikke kverulere på dette. :o)
Geir F.
Et motiv med mye å studere. Gode detaljer og bra farger. Kanskje litt justering av høylys på de solfylte områdene i bakgrunnen. God komposisjon bortsett fra 2 små detaljer; 1. Liker ikke at bygninger kuttes i to plan dersom en kan unngå det, dvs. skulle gjerne hatt med toppen av bygningen på høyre side. 2. Et kutt på venstre side tom det lysegrå partiet på bygnings vegg hadde gitt et roligere uttrykk.
G
Arild T.
Takk for kommentarer til dere siste her:
Kjell Øyvind, Øyvind og Knut!

Kjell Øyvind: Jeg er ikke så kategorisk når det gjelder lang eller kort lukkertid på vann. Noen motiver synes jeg kler lang lukkertid, andre med kort lukkertid.
Takk for ditt innspill!

Øyvind B: Kommentaren som jeg skrev til Christer, var ment helt generell. Jeg kan ikke se at navnet ditt er nevnt i min kommentar. Det du skriver om bilder som trigger deg eller ikke, er en personlig sak som jeg aksepterer fullt ut. Det jeg synes er nærmest latterlig, ja nærmest barnslig er at du prøver å stikke tilbake på det du følte deg truffet på i min kommentar og skriver at takk mangler på et bilde du har kommentert. Hadde jeg vært av den typen som utelukkende ikke takket for kommentarer, så hadde det vært på sin plass å nevne dette for meg. Og det er ikke første gang du nevner mangel på takk på din kommentar.
Det viser bare ditt manglende argumentasjonsnivå; dette å være spot on, og ikke bare kaste ut argumenter som er totalt irrelevante. Jeg liker ikke å skrive en slik kommentar som jeg gjør nå, men ut fra tidligere historikk når det gjelder irrelevante kommentarer som gjør at personer har valgt å ta en pause herr på dotten, så synes jeg en slik kommentar fra meg er på sin plass!

Så til slutt: Tusen takk for kommentar du har gitt på mine bilder, som jeg ikke har takket for!

Og så tror du kanskje at jeg ikke vil kommentere dine bilder etter dette? Jo, det kommer jeg til å gjøre selv om ikke alt du legger ut trigger" meg i vesentlig grad. Det er en del av å være medlem på Bildekritikken å kunne kommentere ulike typer sjangrer. Lenge leve mangfoldigheten her inne!

Hilsen Arild Thingvoll
Arild T.
Takk også til deg, Geir, du kom i mellom!
Setter pris på din konstruktive kritikk og analyse av bildet.
Er enig at bildet tåler kutt i venstre siden og som hadde gitt et roligere uttrykk. Er derimot ikke helt enig om kutt av bygninger, i dette tilfellet horisontalt. Jeg har mer å gå på i høyden når det gjelder originalen, men valgte å kutte noen av bygningene for å skape større dybde i bildet og sette mer fokus på fossen, som jeg føler øyet blir trukket mot. Men tusen takk for ditt innspill!


Arild
Arild T.
Hei igjen, Christer.
Ser nå at jeg har oversett din kommentar om å vente 10 sekunder med å ta bildet. Ja, i ettertid ser jeg det, men da jeg tok bildet, såg jeg ikke barnevogna, den såg jeg først i ettertid på pc-en. Men du har et godt poeng der! Takk for innspill!


Arild
Roar K.
Ja, akkurat den der i Nydalen tåler å bli eksponert noen ganger.
God skarphet med frys som gir vannet det liv det fortjener her.

Roar
Ragnar S.
Mange kommentarer til dette bildet, og med god grunn. Lys, utsnitt og ståsted. Det meste stemmer her. Kort eller lang lukkertig ved rennende vann, ja her er det flere meninger for og i mot, og ikke noe fasit svar kan gis. I dette bildet er jeg av den mening friskheten absolutt best bevares med lukkertid a la det som er benyttet (1/400s). Lang lukkertid vil viske ut friskheten jeg nevner ovenfor.
Men du verden, det vises jo ogspå "vannbilder" med lang lukkertid som gir en fin visuell effekt, men ikke i dette tilfellet (min mening)

Mvh Ragnar
Arild T.
Takk også til Roar og Ragnar!
Ragnar: Takk for din grunngiving om lang eller kort lukkertid bør brukes i akkurat dette motivet!


Hilsen Arild
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu