Vann og Is
Det har tidligere vært en diskusjon om bruk av korrekt lang lukkertid på bilder av vann i bevegelse. Her skues en foss i Krokelva på 2 s lang lukkertid. Venter tilbake melding om det er korrekt slør i vannet i fossen
Utstyr
 • Nikon D5100
 • 18-55mm f/3.5-5.6
 • Brennvidde40.0mm
 • Blenderf/25
 • Lukker2s
 • Nei
 • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
 • KategoriNatur
 • Lastet opp
 • Visninger47
 • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1140386} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Walter S.
Hei Emil!
Det finnes ikke noe "korrekt" svar på ditt spørsmål om hva som er "riktig" sløring. Helt avhengig av bl.a. motiovet og ikke minst personlig smak hos fotografen, eller også hos betarkteren av dine bilder. Noen liker kraftig sløring, på grensen til "kulturmelk", mens noen (bl.a. meg) liker en slags "bevegelse" i vannet med godt synlig struktur, noe som tilsier at vannet fosser / flyter.
Akkurat her, synes jeg at kontrasten mellom strukturen på forgrunnen og det mørke fjellet på venstre siden - og den meget softede fossen, faktisk er spennende!
:o)
Mvh,
Walter

P.S.: husk, at du aldri vil kunne tekkes alle ... det er minst like mange meninger om dette som det finnes fotografer :o)
Emil C.
Walter.Takk for spennende kommentar. Vi i Tromsø Fotoklubb har tidligere år hatt en tildels heftig debatt om bruk av korrekt lukkertid for å danne det magiske sløret i vannet i en foss. VI diskuterte problemet ram og tilbake og vi ble enige om at en lukkertid på 1,5 s er kanskje den meste ideelle lange lukkertid for at det skal det det mest magiske sløret i vannet i bevegelse i en foss. Men men som du sier mange liker helt melkelaktig og noen like rbare litt bevegelse i vannet
Sophus L.
Hei Emil, Det er et spennende bild, men som Walter sier er det ikke noe entydig svar på hvor lang lukkertid som er riktig. Nedenfor er en lenke til et bilde med 0,3 sekunders lukkertid og selv det er de kommentarer på at det er for lang tid.
http://fokus.foto.no/bildekritikk?id=1140301&brukerid...election=1
Sophus L.
Hans Rich. A.
Her sier Walter det som sies skal. Det finnes ingen fasit. Jeg bruker ofte å ta samme motiv med ulik lukkertid og velge ut det som jeg selv etter egen smak synes er best.
I dette bildet synes jeg lukkertiden kunne vært noe kortere for å få fram "strekene" midt i bildet bedre, men det er som sagt min oppfatning.
Mvh Hans Richard
Emil C.
Det er vel et snakk om smak og behag hvo rlang lukkertid en vil velge for slør i vannet i en foss .Noen vil ha mer melkeaktig slør mens andre vil bruke kortere lukkertider
Roar K.
Jeg som er konservativ på området ville nok brukt noe raskere lukkertid da jeg får litt kremfløte/bomulls følelse her.
Tenker også Ca. 1 cm. kutt nede for å få enda renere diagonallinje ut på nedre ramme.

Roar
Emil C.
Roar,En smaks sak spør du meg!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu