Gatefoto skal vel være i sort-hvit ...
... eller så regnes det vel ikke som "skikkelig" gatefoto? ;o) 6 personer er med og alle er inkognito (mer eller mindre). X-Pro2B_21_05_21 Frst 50mm
Bildet inngår i albumet Hverdagsbilder - Ikke noe spesielt, bare livet som passerer revy ...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2021-08-05 10:26:43
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-Pro2
  • Fujinon XF 50mm f/2 R WR
  • Brennvidde50.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1137946} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Pål M. S.
Bra dette Walter. Fint gatefoto som speiler en dag på gata, med folks gjøren og laden.
Jeg går for, eh…s/hv versjonen:-)

Vel, ingen sier vel de skal være s/hv…farger fungerer fint det også. Er vel en gammel myte at de må være s/hv. Det sagt, så i noen tilfeller, ikke bare gatelangs, så fungerer s/hv godt, siden farger kan fjerne litt av fokuset på motivet. Tar gatefoto i farger også, der særlig lek med gjentagende farger er moro.

Tror nok Chaplin også fungerer i farger:-)
Per L.
De fleste mennesker er utstyrt med fargesyn så fargebilder gir trolig et "riktigere" bilde av "virkeligheten" i de fleste tilfeller. En diskusjon om hva som er best av farge- eller s/h-bilder er dømt til å mislykkes. Den enkelte fotograf må få velge ut fra sine preferanser.
Selv foretrekker jeg friske farger og går derfor for V2 som etter min mening er et godt gatebilde med ulike aktiviteter! Mvh Per!
Walter S.
Hei Pål - og takk for hyggelig kommentar!
Joda - det er selvfølgelig en gammel "myte" som jo sikkert kommer av at de mest berømte gatefotografene - Henri Cartier-Bresson - Vivian Maier - Dorothea Lange og Fan Ho - jo levde for lenge siden og det den gang var "vanlig" med sort-hvit film. Storhetstiden var vel "in the 1950s and 1960s" ...?
Men, denne gamle myten er hardnakket og er vanskelig å komme bort i fra, selv i dag ... besøke utenlandske gatefoto-siter og også der er 90-95% mono.
Personlig fotograferer jeg alltid i farger, men en sjelden gang prøver jeg meg på en sh-redigering, men sliter litt med redigering i Silver Efex Pro2 - hvor filene skarpes opp til de grader (finner ikke ut av hvor i programmet man kan dempe den automatiske økning av skarpheter) at jeg må dempe dette i PS Elements (som jeg kjenner godt) både en og to ganger for at bildet kan skaleres og legges ut.

Mvh, Walter
P.S.: Cahplin har jo kun sort-hvite klær på seg ...?
;o)
Olaf M.
Flott gatefoto. Ja jeg synes s/h er best
Olaf
Pål M. S.
Når det gjelder gatefotografi nå om dagen, så er andelen fargebilder adskillig større enn bare for noen få år siden. Til og med gode gamle Erwitt tar fargebilder. Siegfried Hansen har også mye.

http://siegfried-hansen.de
http://www.elliotterwitt.com/color

Ang. Silver Efex Pro, så mener jeg skarpingen ligger under Structure i verktøypanelet, nederst på nedtrekksmenyen for dette, Fine Structure. Bruker dette programmet mye, og opplever det ikke på samme måte PS kjenner jeg ikke til, da mitt gamle hode ikke har kapasitet til å lære særlig mye nytt av teknisk art...
Fredrik N.
Vanligvis liker jeg sh best, men akkurat her synes jeg det var best i farger. Menneskene trer tydeligere frem.
Mvh Fredrik
Walter S.
Takker også Per, Olaf og Fredrik for kommentar:
@ Per: Ville nok aldri spørre om hva som er bedre av farger eller sort-hvit - spurte bare om farger eg gjengs i gatefoto. BEDRE er umulig å definere, og avhenger av personlig ståsted og erfaring.
:o)

- Nå må jeg få takke Pål M. for en god forklaring på Silver Efex Pro2 sine verktøy!! :o)

- Fant ut at på alle mine PreSets - som jeg vanligvis bruker - var "Structure" satt til 100%, både Light, Midtones og Shadows - ikke noe rart jeg slet med alt for mange, skarpe detaljer, etter en konvertering fra farge til sort-hvit.
Når det gjelder PS Elements, så er det det simpleste (og billigste til 900,-) redigeringsprogram, og har bare fornavnet PS fra selve PhotoShop. Elements er meget enkelt, men begrenset, men har duget for meg i snart 10 år.
:o)
Har nok heller ikke tid og tålmot til å lære meg noe nytt, være seg PhotoShop eller Lightroom

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu