Tabuer # 4
Bildet inngår i albumet Tabuer -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger208
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1134852} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Olaf M.
Vi bør tåle å også se foto av livets realiteter
Mvh Olaf
Roar B.
Enig, nettopp for å kunne avdramatisere temaer de fleste av oss en gang vil møte, men allikevel gjør alt for å kunne styre unna. Handler nok mye om frykt.
malc b.
Uvisshet skaper frykt...
Åge M.
Flott med ikke bare intetsigende bilder. Og spesielt nå for tiden (.... hvor en blir teppebombet av bilder hele tiden).
Harald N.
>Her må eg bytte ut standarkommentaren; "så vakkert med" med "Dette gir rom for ettertanke"
Harald.
Roar B.
Malc B. Så absolutt, kunnskap; et nøkkelord til det meste, sammrnhenger og forståelse, jfr. siste året bl.a.
Åge: Støtter deg fullt ut. Fotografiet er fortsatt et sterkt medium (på godt og vondt). Men drukner lett i flommen av, ja- du sa det selv; 'intetsigende bilder' som knapt pirker på overflata i livene våre.
Roar B.
" Vakkert" er et vakkert ord. Men hva betyr det egentlig når det nærmest går inflasjon i begrepet? Hva om vi snur om på tankegangen, og spør: Kan ikke bildet her også være vakkert? Når jeg legger til at inngrepet med stor sannsynlighet reddet livet på personen dette gjelder, nemlig kjæresten min.
Takk Harald, mye mer substans i ordet "ettertanke'.
Roar B.
..med 'all' sannsynlighet reddet livet..
- var ordet som skulle vært brukt.
Øyvind B.
Fint det gikk bra!
Tror de fleste av oss opp i årene har sett både det ene og det andre så trenger ikke få gnidd det inn som her.
Hverken ditt forrige eller dette sjokkerer meg.
Antydningens kunst er derimot mye kraftigere...og dermed og vanskeligere.
Mvh Øyvind (mot strømmen)
Roar B.
Følger gjerne den tråden, Øyvind, om 'antydningens kunst', et ullent begrep jeg forøvrig syns begynner å bli nokså forslitt, det også. I hvert fall her på dotten. Gjerne mye samme oppskrifta : Han/ hun, sittende, vandrende, uskarpe bilder, skygger, tåkedotter etc etc. Joda, vært mye innom dette jeg også, bare å bla seg bakover i porteføljen min. Men avsluttningsvis; kanskje ikke typisk deg som er målgruppa med bildet mitt. Men at du lar deg provosere, og gir uttrykk for det, veldig glad for. ! Mange takk for innspillet ditt!

Ps. Ser Geir F. nylig la ut et lignende bilde...
Geir F.
"Åpenhet", "det å tørre", "å forholde seg til virkeligheten"; -særs viktige elementer i det "å akseptere" (viktig både for en selv og for andre i tilsvarende situasjon). Viktig med slike bilder (som nok kan virke ubehagelig for enkelte) som ofte forteller en sterk, men ikke nødvendigvis en helt "avslørt" historie. Bra at du legger ut et slik bilde. God tittel. Jeg vet at dette er et stort problem for mange, og enkelte velger å utsette viktige og av og til livsnødvendige operasjoner da de både "frykter" omgivelsenes og av og til kjærestens reaksjon.
Uskarpe og slørede bilder kan vi alle legge ut uten at de nødvendigvis har noen "huge impact".
G
Roar B.
Ingen synsing, men vektige argumenter, særlig når det kommer fra en kar som har tatt konsekvensene og tidvis står midt oppe i det hele.
Takk igjen, Geir !
Roar B.
Og bare for å sende nye "sjokkbølger" gjennom folket, det forrige bildet er altså ikke tilfeldig, derimot et ferskt avtrykk fra nevnte person etter forgjeves ha forsøkt å nå potta.
Fra stomi til reoperet tarm inneholder gjerne slike utfordringer, til opplysning for de som ikke vet. Og hvilke tanker avstedkommer da et slikt bilde? Frykt, antageligvis. Men forhåpentligvis også en forklaring, og gjeene avdramatisering - på sikt.
Gunnar F.
Her vil jeg bare presisere hvor viktig det er at man er ærlig overfor den andre parten om hva man legger ut og skriver.
Håper det går bra med dere!
Mvh Gunnar
Roar B.
Den biten er selvsagt klarert, Gunnar. Og nettopp dette begrepet ærlighet, uten den er vi alle fattigere som menneske.
Keshav N.
Støtter Øyvind sin gode kommetar her.
mvh Keshav
Roar B.
Helt ærlig og redelig tilbakemelding, Keshav, selv om jeg aller helst ville ha ønska meg dine egne ord og betraktninger.
Mvh Roar
SveinM M.
Her kommer det sigende inn , Bjørn Eidsvågs fine låt, "Eg ser"!
Livets realiteter er ikke alltid så behagelige, men de må gjennomleves på godt og vondt! Godt at mange av oss har noen som "ser" oss, men det er dessverre mange som ikke har noen som "ser" .....
Roar B.
'Eg ser', Svein - at du viser god innsikt. Mange takk !
Roar F.
Stomi er heldigvis i ferd med å bli avdramatisert, og det er bra. Et dønn ærlig bilde, som om det har sjokkeffekt sier mer om mottager enn avsender. Kona mi har hatt stomi i mange år nå, og ... jeg blir helt fra meg når jeg leser om sånne som frykter at kjæresten skal forlate dem om de blir nødt til å få "pose på magen". Hva er det slags grunne mennesker der ute?
Roar B.
Ja, du kan så si. Den "kjæresten" er i hvertfall ingen kjæreste, heller intet tap hvis så skulle skje.
Har vel skrevet tidligere at for meg er dette et gla' bilde som viser et helsevesen som er oppegående, står parat, og redder liv. Samtidig som det også gir meg perspektiv på tidligere hendelser. Om en eldre bror som antagelig hadde vært reddet den gang, i 1984, med dagens legevitenskap til rådighet.. Han ble kun 34. Men sporene han satte, bl.a. med sin lidenskapelige fotointeresse, den sitter sterkt forankra. Og lever videre, via lillebror :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu