Et ønske
Utstyr
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger257
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1133565} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Geir F.
Flott innlegg, Olaf. Helt enig i dine betraktninger. Jeg har dessverre gitt lite kritikker siste tiden da enkelte av fotografene her på foto.no har blitt "dødelig" fornærmet når jeg har forsøkt å gi konstruktiv kritikk. Enkelte tåler ikke annet en ros (- og det er jo ikke hva "Bildekritikken" er ment for!). Jeg har sogar blitt utskjelt og "utfrosset" av enkelte her på foto.no. Dette gjelder ikke bare meg, men også enkelte andre som har forsøkt å gi konstruktive tilbakemeldinger.
G
Evelyn S.
Hei, hva med å skrive litt om hvilken kritikk du ønsker, under bildene du legger ut? Tror du vil få god respons på det. Innspillet ditt er bra.
jon b.
Hei Olaf.
Dette har vært oppe fra tid til annen, både her og i «forumet»
Jeg støtter jo det Geir skriver og har også konstatert at folk takler kritikk relativt forskjellig her inne( for å si det forsiktig)
Men det er kanskje ikke så rart. Man er på forskjellige nivåer og hvis man legger ut et bilde som man er storfornøyd med, for bare og oppleve at det blir sablet ned er det vel lett å gå litt i skyttergraven.
Med det sagt, så mener jeg bestemt at hvis man legger ut noe på et sted som heter billedkritikken, så skal man tåle nettopp det... altså kritikk.
Mvh
Jon
Harald N.
Takk for godt innlegg, dette er med på og gjere ein meir bevisst på kva slags aktivitet ein ønskjer på BK. Denne diskusjonen har vore oppe fleire gonger på Forumet, men då mest som klage på at det er så liten aktivitet og dårleg kvalitet på BK, særleg frå slike som ikkje legg inn bilder sjølve. Eg er ikkje av dei som er så flink på grundige vurderingar, men litt tilbakemelding er betre enn ingen. Eg set og pris på å få respons på kommentarar. kan oppfordre alle å legge inn opplysningar om utstyr på venstre side under Fotograf.
Bildekritikken blir ikkje betre enn det medlemmane gjer det til.
Mvh Harald
Arild T.
Hei, Olaf!
Støtter deg fullt ut i hva du skriver!

Hilsen Arild
Olaf M.
Geir, Evelyn, Jon, Harald og Arild. Takk for fine tilbakemeldinger.
Mvh OM
Sjur Gabriel H.
Jeg er enig! Men for egen del - det er så lett å ty til tastaturet når man ser det som virkelig er bra og fortjener ros alene, Når jeg for sjelden tar meg tid prøver jeg å ta for meg bilder som har stort potensiale men mangler det lille ekstra av teknikk eller annet, men dessverre hender det ganske ofte at jeg trekker meg før jeg publiserer, med den tanken at jeg kanskje ikke er god nok selv til å skulle veilede andre. En annen ting jeg skal forsøke å bli bedre på er å svare når noen har tatt seg tid til å kommentere mine bilder. Der synder jeg noen ganger og det er uhøflig. Starter med å bli betalende medlem igjen, så jeg får e-post varsel med direktelenke når det skjer noe.
Øyvind B.
Er vel ingen kommentarer som blir feil?
Vi alle har forskjellig ståsted og utgangspunkt for bilder som trigger og gjør at man stopper opp.
Noen liker det mer svevende diffuse med alternative tolkninger uten kanskje nødvendigvis klare svar.
Andre liker det mer håndfast og lettfattelig konkret og andre igjen kanskje litt begge deler.
Personlig synes jeg det viktigste er at fotografer legger ut bilder de selv brenner for og står stødig inne for.
Uteblir kommentarer betyr det ikke nødvendigvis at bildet er dårlig. Er sterkt for at fotografer tør å sjanse litt selv om det kanskje ikke fører til hylende positive tilbakemeldinger.
Da vil kanskje andre komme etter og tørre gå litt mer utenfor egen komfort sone.
Alle er vel for mangfold?
Øyvind
Keshav N.
Etter min mening skal kommentarer motivere til utvikling. Det er ikke alle har kompetanse til gi tekniske råd til andre og mange av de som gir enkle råd opplever de blir ignorert fullstending. Noen utrykker også stor glede når noen responderer til endringsforslag,.for det er få som gjør det. Det går an å velge ord som ikke er nedlatende eller veldig negative.

Jeg glemmer aldri en et forslag til forbedring jeg fikk av Øyvind B på et av de første bildene jeg la ut og gleden over at bildet som ble vesentlig bedre.

Vi har en fotograf som gav en krass og negativ kommentar for en tid siden,på et bilde som ble senere valgt til ukens beste.
Slike kommentarer har forårsaket at noen har forlatt foto.no, noe som er et tap for alle og alle gjør sit beste for å lage gode bilder og utvikle seg som fotograf.Men bildene vi lager er forskjellige. Dette mangfoldet er det jeg liker best veg foto. no.
mvh Keshav

.
Olaf M.
Takk til alle kommentarer.
Mvh OM
Øyvind B.
Keshav: Personen du trekker frem er (var) en av de flinkeste og mest kreative fotografene her inne med lang fartstid.
Dyptgående kommentarer som i allefall for meg inspirerte meg til å yte ytterligere.
Ja skarp i pennen, og kanskje falt det noen ganger feil ut.
Dette forumet kan og fort bli en sovesal uten essens og tyngde. Mer bekymret for det enn skarpe tunger.
Agnar H.
Som flere er inne på er dette noe som med jevne mellomrom har vært diskutert på Forum. Jeg er selvsagt helt enig i det du skriver, noe jeg også har utdypet i innlegg på Forum

Men vi er forskjellige, både som avsender og mottaker av bildekritikk, Noen takler kritikk dårlig. Andre tar det postivt, finner bedre løsninger og opplever å få bedre bilder. Og jeg snakker her om konstruktiv kritikk. Ikke med det formål å rakke ned på bilder, men komme med innspill og oppmuntringer til forbedring.

Men dvaske kommentarer som "fint bilde", "flotte farger" etc er uansett hyggeligere å motta enn ingenting. Vi er forskjellige, også når det gjelder kompetanse og skriveferdigheter innen bildekritikk. De fleste av oss er nok glade amatører som gjør så godt vi kan...

Uansett er det du skriver viktig skal Bildekritikken være noe mer enn å dele bilder på Facebook og Instagram. Der er korte kommentarer som "nydelig", "du verden så flott", "kjempefint" osv regelen. Vi bør prøve å være litt mer konstruktive og ærlige enn som så. Bildekritikken bør være en annen arena. Bilder som deles her har stor spennvidde og den tekniskt kvaliteten spriker ganske mye. Respons i form av kommentarer har ikke alltid så mye å gjøre med kvaliteten på bildene. Det er gjerne andre forhold og mekanismer som spiller inn..

For min del er det hyggelig å få kommentarer på bildene mine. Og spesielt hyggelig om noen kommer med tips og råd til forbedringer og det å se nye løsninger og muligheter. Både på selve motivet, men også på etterbehandling.

Alt i alt er jeg nok en bedre fotograf enn da jeg kom inn i foto.no-familien for en del år siden. Bildene har blitt bedre. Jeg skjønner mer de tekniske muligheter og begrensninger. Bruken av etterbehandling har kommet seg. Noe av grunnen er tilbakemeldinger her på Bildekritikken. I ennå større grad diskusjoner på Forum. Og selvsagt råd og tips en plukker opp her og der på fotografiske nettsider.
Øyvind B.
Dette hører egentlig hjemme i forumet.
Prøvd flere ganger å sette kritisk fokus med ønske om forbedring Bildekritikken via forumet der det egentlig hører hjemme men med liten støtte og respons.
Litt trist at alle plutselig har noe å si når levert her.
Jeg oppfatter det slik at alle er fornøyd.
Olaf M.
Takk for tilbakemeldinger fra Sjur, Øyvind, Keshav og agnar
Mvh OM
Pål M. S.
For det første, så bør bildekritikken snarest skifte navn til buldegalleriet eller noe lignende.

For det andre, så bør en gå tilbake til de gamle gruppene, som var spisset inn mot bildekritikk, i ordets rette forstand, alternativt en bildelingstjeneste som heter bildekritikk.

Bildekritikken slik den nå er, faller totalt igjennom, da mange bruker det som galleri.

Hadde vi hatt bildekritikk på siden av galleriet, kommer ditt ønske til sin rett. da hadde de som ønsker kritikk på bildene hatt et valg, om de ønsker bare å vise det de gjør nettopp det.

Skal vi bruke den nåværende bildekritikken som et kritisk forum for nettopp dette, er jeg redd vi mister mangfoldet, noe som ikke er ønskelig.
Olaf M.
Virker som jeg har pirket i noe som bør diskuteres nærmere i forumet. Er helt enig i dine betraktninger. Noen vil bare ha klapp og klem for bildene de legger ut og noen vil ha seriøs kritikk med tanke på å bli bedre fotografer.
Takk for tilbakemelding Pål M.
Mvh OM
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu