Brannfakkel ?
Går det fortsatt an å tenke litt nytt her inne? Og ikke bare bli en del av saueflokken som i fotografisk betydning handler om å holde seg til samme type motivvalg, nærmest i det uendelige. Og hvis bilder forsvinner igjen like raskt som de går i trykken.
Hva med fortellingen, egenarten, engasjementet og provokasjonen, som gjør at bildet fester seg, og dermed gis sjanse til å leve videre, i form av sine mange ulike tolkninger... Ja, hva med de ??

Og hva med å begrense seg i forhold til antall utlagte bilder? Som bare er resepten på synkende interesse. Lite visninger, og manglende kommentarer.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2020-10-28 21:35:40
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2020-10-29 10:29:37
    Versjon #3
Utstyr
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger372
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1127223} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (32)
Åge M.
Ikke vanskelig å være enig i det. Men, problemet er vel at mange av oss ikke evner (eller tør) det? Vi holder oss til det vi er vant til og er sikre på, og da blir det gjerne 13 på dusinet. Føler sjøl jeg stanger hodet i veggen når jeg prøver å komme meg ut av komfortsonen (håper jo det forløses en dag). Men, er samtidig litt redd for å publisere bilder som er mer på siden da en gjerne blir sittende igjen med 0 kommentarer og tror dette var noe møl jeg aldri skulle publisert.
Roar B.
Ja, den komfortsonen kan ha høye murer :) Men du er jo absolutt blant dem som går nye veier og tør å fortsette med det. At kommentarene uteblir betyr absolutt ikke at bildet er dårlig, snarere en diagnose på forumets "helsetilstand", der helt andre kriterier gjelder om enn er "inne i varmen" eller ei.
Jeg vil anbefale at du fortsetter som du gjør. Blås i vanetenking og taktiske grep med hensyn til visninger og kommentarer. Å stå for egenart, det er det som virkelig gjelder, over tid..
Takk for innsiktsfull kommentar, Åge !
Jon S.
For meg er din brannfakkel mere utfordrende enn sviende. Fin oppfordring til å tørre mere, og gi f...... i om kommentarene uteblir. Bedre å bli mislikt for den man er, enn å bli likt for den man ikke er. Og bildet ditt..., gjennomført og en bra ide, helt ærlig assa :) Mvh Jon
Viggo Strand K.
Det er lettest å holde seg til det man forventer positiv respons på...sånn er det i alle fall for meg, men jeg ønsker så absolutt dine tanker og spørsmål velkommen. Kanskje vi burde utfordre hver andre på temaer...da må nok jeg i hvertfall ut på usikker is.
Selvfølgelig kan slike bilder bli vanskeligere å kommentere og således en utfordring for betrakteren, men det er nok lærerikt.

Viggo
Ingvald Bright N.
Hva er dette her? Jeg tror at her ligger første "problem" å få hjernevinningene til å yte noe ekstra. Noe ekstra historie tror jeg , som et dikt , ville gjort det noe enklere. Som tolkning kan man lett ende opp i hver sin ende, det kommer an på egne erfaringer. Det er ikke slik at noe er helt sant , men heller hva har du opplevd. Dama er slik ,jeg ser det, helt uskadet så langt, men ... Mvh Ingvald
Roar B.
Flott Jon, ingen grunn til å tro at du ikke er ærlig, hverken i kommentarfeltet eller gjennom din foto formidling. Lett å oppdage, godt å erfare.
Viggo: Støtter dine tanker fullt ut, måtte flere bli inspirert av dine ord.
Ingvald: Syns alltid det er spennende når hver og en av oss kommer til ulike konklusjoner, særlig på tema uten gitte svar. Slik trigges hjernevinningene. Og av det igjen kreativiteten, på begge sider..


Takk alle tre for fine tilbakemeldinger !
jon b.
Her kaster du ut ei flott lita brannfakkel som jeg er hjertens enig i . Bra innspill Roar. Skulle ønske vi ble flinkere til å inspirere hverandre til å bevege seg litt bort fra den kjedelige tralten. Jeg for min del vil mye heller se et kvalitetsmessig dårlig bilde med innhold enn verdens skarpeste rabarbrablad e.l. Men vi må jo selvfølgelig også respektere at vi er forskjellige og at den visuelle opplevelsen er subjektiv.
Mvh
Jon
Roar B.
En brannfakkel blir som oftest spissformulert, som her, men gir også mulighet for lettere å ta et valg og dermed skape debatt.
Jeg respekterer mangfoldet. Å velge stil og form er selvsagt opp til hver enkelt å bestemme. Men som Jon B. skriver, det finnes så mye annet også, alternativer som spiller på helt andre strenger enn det vi (alt for ofte?) ser og som lett forsvinner inn under kategorien mainstream.
Det jeg vil med disse kommentarene er å bevege oss ut av disse trygge, komfortable sonene, utfordre idéer, tenke nytt og hvem vet; kanskje oppnå overraskende resultater både for en selv og de som tar del i andre enden.
Siste taler er etter mitt syn en spennende formidler av sådan fotografering, bare så det er sagt.

Roar B.
Flott med alle ulike synspunkter om et viktig tema. Kunne også tenkt å utfordre dere på selve bildet, hva er det vi ser, og hvilke tanker gjør du deg..?
Viggo Strand K.
Et portrett kan jo være en av de nærmeste og man vil jo for all del ikke såre noen med sin kommentar.

Det første som slo meg da jeg så bildet var jo noe så brutalt som å bli ferdig med minnet om denne personen for godt.

Viggo
jon b.
Kan også være en illustrasjon på en «gammel flamme»..,
Jon
Roar B.
Der ligger også mye av spenninga, Viggo og Jon, denne antydningen som ofte bringer oss inn i lange tankerekker men sjelden til eksakte svar.
Hver og en sin versjon, alle like verdifulle, slik lever bildet.
Ps. Kommer tilbake med 'min versjon'..
Geir F.
Her var det mange kloke ord til ettertanke for noen og enhver.
Til bildet: Et meget intenst, gjennomtrengende blikk preget av bekymring bak en brennende fasade. Et bilde med rom for mange mulige assosiasjoner som det kanskje er best å ikke utdype i ord, men i fantasien. Bra!
Geir
Jon S.
Ansiktet preges av å være en transvestitt. Det brenner rundt mennesker som faller utenfor den trangsynte rammen. Mvh Jon
Viggo Strand K.
Som jeg nevnte lenger oppe er det lettest å holde seg innenfor sin egen comfortsone...både når det gjelder bilder man legger inn og kommentarer man gir på andres bilder.

Jeg har gjort en liten test i dag og lagt ut et bilde som jeg var rimelig sikker på at jeg fikk null kommentarer på.

Jeg forventet altså ingen kommentar, men det synes jeg er helt ok og jeg håpet faktisk på akkurat det og er absolutt ikke fornærmet.

Det pussige er at en annen fotograf la ut bilde av samme motivet for en stund siden og han fikk 8 kommentarer. Nå er vedkommende fotograf en som ofte legger ut spennende bilder og det er lett her inne å bli litt kamerater å gi igjen til de som syns om mine egne bilder.

Det skal jeg være rask med å innrømme at jeg selv praktiserer dette for en stor del....kanskje litt for mye høflighet.

Å hva gjør vi... jeg tror det er flere som tenker som meg. Og tross alt...vi må ikke glemme at det finnes alle typer individer her inne med hver sin smak, men jeg tror mange av oss kan grave frem neo nytt...som er utenfor min vanlige sjanger.

Noen ganger oppigjennom årene har tanken streifet meg angående enkelte fotografers popularitet. De kan ha blitt kjent på enkelte bilder de har levert og så skal de etterpå ha kred for alt de leverer. Ganske pussig.

Men....denne utfordringen har gitt meg mye å tenke på, og vi behøver ikke skryte alt opp i skyene mens vi scroller sakte forbi de ukjente navnene.

Ha en fin onsdag alle sammen.

Viggo


Roar B.
Geir: Tenk, så går det fortsatt an å skape litt blest rundt et bilde her inne. Kanskje er det håp allikevel, men uansett, flott å oppleve engasjementet og alle de velbegrunnede tilbakemeldingene. "Blikket.. rundt en brennende fasade.." absolutt en spennende innfallsport!
Jon S. : Noterer med interesse ditt innspill.
Viggo : Aktuelle betraktninger. Håper innlegget ditt blir lest av mange.
Roar B.
Savner jentene i kommentarfeltet..fint å få noen synspunkter fra dere også.
Evelyn, Marit m.fl. Hvor er dere ??
Harald N.
"Jenta som lekte med ilden" var det første sol slo meg, men det var vel ikkje så originalt. Bra med diskusjon om kommentarar. Eg vet eg ikkje er så flink til å kome med utfyllande vurderingar, men eg prøvar å gje tilbakemeldingar til nye når eg ser det, eg tenkjer det er betre med litt oppmerksomhet, eller ingen. BK blir ikkje betre enn det medlemmene gjer det til. Mangfold er bra. Eg synest at det har blitt litt meir bredde i "bilettilfanget" i det seinare.
Mvh Harald
Roar B.
Det har jeg faktisk lagt merke til med deg, Harald, din iboende oppmerksomhet med råd og vink til nye medlemmer. Ytterst viktig for debutanter i møte
med en ukjent og "skummel" verden. Der har vi nok en jobb å gjøre, noen og hver, meg selv inkludert.

.."eg tenkjer det er betre med litt oppmerksomhet, eller ingen".. Så sant! Lange detaljerte kommentarer er både resurs- og tidkrevende. Enda vanskeligere dersom bildeflommen øker. Ett til to foto i uka er fremdeles min ønsketenkning og hårete mål. Fordi fotografen vil skjerpe seg og legge mer flid i sluttesultatet samtidig som medlemmenes muligheter for mer dyptgående analyser øker.
Til slutt, Harald, så berømmer jeg innsatsen din nok en gang. Både den sindige, sosiale biten. Og selvfølgelig dine mange spennende og varierte foto som popper opp, nærmest fra en utømmelig skattekiste.
Avsluttet .
Ojsan, ser jeg er savnet her. Jeg er ikke så god på billedkritikk så det er ikke sikkert jeg kan bidra med så mye Roar. Min første tanke er at bilde er veldig lite, skulle ønsket det større, da er det lettere å gjøre seg et inntrykk av hva man ser. Kunne kanskje tenkt meg en versjon i svart hvitt også, vet ikke om det mister noe på veien da, men flammen ville blitt litt mindre påtrengende. Men kan hende stemmer det ikke overens med hva du vil si med bilde. Det finnes jo ulike kategorien av bilder, og kommentarene må vel passe til kategorien. Men her tror jeg ikke jeg har så mye å bidra med. Jeg syns bildet er ubehagelig, kanskje fordi jeg er kvinne og kvinnen i bildet brenner. Men det sier overhodet ikke noe om bildets interessanthet eller kvalitet. Der er det nok andre som kan bidra bedre enn meg.
Roar B.
Nå syns jeg du undervurderer din egen innflytelse, Evelyn, etter å ha lest synspunktene med største interesse, Ikke minst i forhold til kjønn og hvordan det påvirker en analyse av bildets innhold.
Takk for bidraget! Skulle ønske det var flere aktive jenter som deg her inne, hadde vært en berikelse for hele forumet. Men kanskje en grunn også, i et ganske mannsdominert "gubbevelde"..?
Legger ut en sh versjon iht din beskrivelse.
Avsluttet .
Hei igjen Roar, takk for at du prøver ut forslag. Og det hjalp, for min del, for først nå oppfatter jeg bildet. Tidligere trodde jeg det var photoshoppet, med et bilde av en kvinne og bilde av en flamme lagt over hverandre. Først nå ser jeg at det antagelig er et bilde som ligger i et askebeger eller en skål, og som du har tent på. I såfall har du knipset i rette øyeblikk. Ideen er god, og kreativ. Tolker det som et forsøk på å glemme en gammel kjæreste/flamme...At jeg trengte å se det i svart hvitt betyr ikke at det er beste versjonen, det kan også hende det ville hjulpet bare med større bilde. Vil du har flere forslag så ville jeg likt en versjon med halvparten så stor hvit ramme. Litt svart må vel være rundt siden alt er så hvitt her på dotten.
Roar B.
Som du sier, ikke noe manipulert, kun real flamme og papir, i ovnen, hjemme i stua. I nærmiljøet der jeg for litt siden også hadde en serie bilder om samme tema der intensjonen var: Vi trenger ikke gå langt for å oppdage spennende motiver bare vi er på hugget og har øya med oss.
Gammel 'flamme' ( fint ordspill egentlig:) ) alltid en spennende vinkling, takk igjen for innspill.
Skal legge ut en ny versjon med mindre ramme i morra, eh.. mener selvfølgelig senere i dag, klokka har jo for lengst passert midnatt.. God natt, good night..
Avsluttet .
Hei igjen Roar. Takk for at du prøvde forslaget mitt. V3 ble ikke så bra syns jeg, selve bildet ser ut til å ha miste noe av kvaliteten. Det kan ha med oppløsning av bilde å gjøre? Jeg vet ikke. Det var du som inviterte meg til å bidra, men jeg er altså ikke noe god på denne typen bilder. Så du får nok heller vurdere selv hva du er mest fornøy med, tenker det teller mere.
Roar B.
Gikk litt opp på størrelsen, mulig det bidro til kvalitetstap på selve motivet.
Igjen stor takk for at du stilte opp, Evelyn, jo flere kommentarer desto mer nyansert blir kritikken.
Roar B.
Nevnte jeg skulle fortelle litt om bakgrunnen til bildet. Det var følgende: Liker å tegne. Dette var et oppdrag, en skisse som havna i ovnen etter at originalen var ferdigstilt og på plass.
Fikk tatt noen bilder. Og ved granskning fikk jeg mange slags assosiasjoner da jeg så forandringene i motivet og hva disse fortalte meg underveis. Og fikk samtidig lyst til å prøve dette på dere også.
Så hjertelig takk alle sammen for interessante bidrag !

Avsluttet .
Kan hende skulle du fortalt om bakgrunnen til bildet mye tidligere, nå er vel diskusjonen latt bak oss, ikke sikkert du får så mye kommentarer på akkurat dette. Det har vært interessant å kommentere hos deg. Men hadde jeg ikke bladd litt bakover i bilder og tittet inn på bildet ditt, hadde jeg ikke sett at du etterlyste kommentarer fra meg og andre jenter som du skriver. Du har nok lagt merke til at jeg ofte kommenterer dine kommentarer hos andre, når jeg syns du angriper folk. I det siste syns jeg du har vært helt grei mot folk, og det uten å bli kjedelig. Nettopp derfor valgte jeg å svare deg. Det går fint an å oppfordre til debatt og nytenkning og samtidig oppføre seg greit. Nå ser jeg at du i dag er tilbake på gamle stier, og gjentar deg selv nok en gang.. Dette har du gjort så mange ganger før, og hva er poenget? Folk som legger ut bilder daglig kan bli uinteressante, men kan du ikke bare bla forbi? Og heller legge energien inn der det er noen vits, der du ser at du kan bidra positivt? Jeg oppfatter det du driver med som angrep mot fotografen, og dette har du gjort så mange mange ganger før, på akkurat samme vis. Og hos andre fotografer også. Når du etterspør flere kommentarer fra hunkjønn her inne, kan det godt hende at forklaringen din ligger her. Så, min oppfordring til deg kjære Roar B: fortsett med din billedkunst, fortsett med oppfording til nytenkning. Men unngå å angripe andre. Fei for egen dør heller.
Roar B.
Takk igjen for mange og lange betraktninger, Evelyn! Er nok ikke enig i alt du skriver, dette med 'angrep' for eksempel, en sterkt overdreven beskrivelse, særlig når en tar i betraktning det som kommer tilbake, nærmest truende i sin språkbruk.
Og hvorfor bla forbi bilder som "en ikke liker". Finnes det ikke nok av dem som fortsatt gjør det ? Og hva blir resultatet? Lett å se når vi studerer hvilken retning Bildekritikken nå har tatt veien.
Jeg vil fortsette å opprettholde min kritiske sans, berømme der jeg mener det er fortjent. Tilsvarende kritikk der jeg mener er på sin plass.
Ser forresten bildet mitt til nå har fått overveldende respons, 321 visninger.. Må kanskje bety at jeg allikevel har noe å bidra med her inne, tross alt..
Og ikke bare bedriver "smørerier", som langt nær er den værste av mange ulike karakterestikker jeg har mottatt i seinere tid.
Mvh Roar B
Avsluttet .
Beklager Roar, men dette imponerer ikke. Jeg har sett svaret du fikk, det er et ærlig oppriktig uttrykk for at du har tråkket over streken, på noe du selv har startet. Antall visninger på bildet skyldes mest sannsynlig diskusjonene som har foregått her, ikke bildet ditt. Men dette skal være billedkritikk, la oss gå tilbake til det igjen heller.
Roar B.
Jeg vil være såpass frimodig å si at bildet mitt er godt, og det engasjerer. Fordi det forteller en historie, om noe som umiddelbart ikke kan forklares. Men som allikevel trigger tankerekker med rom for mange ulike tolkninger, handlinger vi dessverre ser alt for lite av i våre dager. Tror min stil ivaretar noen av disse elementene. Kan jo i hvertfall håpe..

Øyvind B.
Ingen tvil om at bildet ditt engasjerer Roar.
Din intensjon om fornyelse bildekritikken er og en fruktbar handling jeg verdsetter umåtelig stort.
Tror ikke helt folk får med seg at du brenner for forumet og ønsker noe du sannsynligvis ikke igjen kan få.
Jeg har og vært mye frustrert og startet diverse tråder forumet ang tema Bildekritikken men det er todelt.
De som legger ut bilder, og slik jeg oppfatter det de andre oftest bare er på forumet.
Bildet ditt er i grenseland for mye arrangert for meg men innenfor.
Hva er foto norge uten Foto.no?
Roar B.
Takk Øyvind ! Bare en liten tilleggsopplysning til bildet.. Ingen arrangering, kun tilfeldigheter, mens jeg rydda i diverse papirer. Plutselig så jeg "blikket" og greip mobilen, fikk tatt fire bilder før alt var over og tegningen kun aske. Alt skjedde i løpet av fem sekunder. De fleste gangene går alt skeis, men dette, det syns jeg ble bra. Ble en slags symbiose mellom min tanke og tegningens endelikt.
Ja, jeg brenner for fotografi. Og det gode, engasjerende motivet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu