Neger i kullkjeller...
eller svart på svart om du vil - i dette tilfellet brunt på svart. Tatt til en Skoleoppgave med samme tittel.
Utstyr
  • Nikon D1
  • Cosina 100 3,5 Macro
  • Brennvidde90mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriStilleben
  • Lastet opp
  • Visninger244
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_112254} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Espen P.
Visste du at ordet ''neger'' er et lke stort skjellsord som f.eks ''pakkis''. Ta deg en tur på byen i Oslo og si ''neger'' til en afrikaner.... :) Da vil du oppdage det.... :) På min skjerm er dette bildet for mørkt.

ePsen
Stian G.
Kommer ann på hvem man spør. Johan Golden har selv kallt seg ''riksneger'', nettopp i debatten som gikk rundt bruken av ordet neger. Ja jeg kunne vært politisk korrekt og sagt norskafrikaner i kullkjeller - men skoleoppgaven min ble faktisk hetende dette. Dette er et nettsted for diskusjon av bilder ikke av ord. Det er greit at du kommenterer min bruk av ordet neger Espen, men da hadde det vært fint hvis du kom med også litt mer om bildet enn at det er for mørkt - bildet skal faktisk være mørkt uten å bli helt svart. Håper jeg ikke virker for grinete nå men det er for mange kommentarer på dette nettstedet som går på tittel ikke bildet.
Avsluttet .
På min skjerm er ikke dette absolutt ikke for mørkt. Det er mørkt, ja - men duhar samtidig fått til bra detaljering i det mørke. Kaffe er godt; for det er vel kaffebønner du har avbildet...

Synes komposisjonen sitter bra og den buen i midten der samt strukturen i de greiene til høyre for den bryter litt i bildeflaten. Og det er fint. Men jeg tror bildet kunne tjent på en kutting på høyre side; f.eks. midt mellom de to midterste bønnene på høyre side. Da ville du fått en enkelt bønne i høyre og fokuserte bildeflate samt massevis av bønner i den uskarpe bakgrunnen. Kunne skapt en innholdsmessig kontrast. Men da hadde bildet blitt noe annet - tar den.
Avsluttet .
Ble en ''ikke'' for mye der i starten ser jeg...
Espen P.
Nei da Stian, du er på ingen måte grinete. Men når jeg sier ''for mørkt'',. mener jeg at det bør gjøres noe lysere. På min skjerm er det så mørkt at jeg ikke får ''noe ut av det''. At noen alikevel får noe ut av det, kan jo bety at de har gal innstilling på sin skjerm....? Eller jeg selvfølgelig. Men når det er sagt, så tror jeg at min skjerm er ganske så riktig stillt inn.

ePsen
Avsluttet .
Jeg vil nødig være påståelig, men har nylig justert den 19'' CRT-skjermen jeg her sitter på med Adobe Gamma - og ser masse detaljer både i strukturen på midten og i forgrunn og bakgrunn. Men det blir selvsagt en definisjonssak hvor mørkt en foretrekker et bilde. Skyggeområdene rundt bønnene er helt sorte/høykontrasterte her hos meg og, men de bør være slik også spør du meg. Resten av bildet er absolutt ikke (for) mørkt - her hos meg iallefall.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu