Et lite utsnitt av et landskap tett ved sjøen,
gammelt naust og deler grunnmuren til et kvernhus.
Har tatt fra min gamle X-T1 igjen, samt nyttet objektivet XF 27 mm pancake. De imponerer fortsatt i billedkvalitet, etter mitt syn.
Best mot mørk bakgrunn!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2020-05-04 20:24:49
    Versjon #2
Utstyr
  • FUJIFILM X-T1
  • XF27mmF2.8
  • Brennvidde27.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/45s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger92
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1120619} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Avsluttet .
Et veldig ryddig og pent komponert bilde med mange elementer som du har plassert godt. Fin eksponering og passe farger. Var pent med elva oppe til høyre. Likte dette,, var bra.
Per L.
Ja, her var det en gang et kvernhus - hyggelig at deler av muren har fått lov å stå igjen! Naustet er vel også gått ut på dato. Veleksponert bilde med nostalgisk stemning og naturlige farger! Mvh Per
Agnar H.
Fargerikt motiv med mange spennende elementer, men på min skjerm fremstår det som overeksponert. Vet ikke om det har sammenheng med tidligerer tekniske problemer på Bildekritikken, Er også noe med fargebalansen jeg ikke blir helt fortrolig med. Håper du ikke tar kommentaren ille opp; det er min ærlige mening. :-)
Avsluttet .
Jeg tenker umiddelbart at her har både fotograf og X-T1 med pancake 27 mm levert meget bra. Jeg bemerker fargene, klarheten og detaljene spesielt. Det er interessant å se slike minner fra gamle tider, de forteller mye om livsvilkår og levemåte i svunnen tid. Meget bra. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Arild T.
Takk for rask respons Christer, Per og Agnar!

Agnar: Sjekket både i Lightroom og Photoshop om det var områder som var overeksponert, men fant at ting var ok. Men jeg har kanskje tatt helt feil. Vi får overlate til de andre her på dotten om de også synes det samme som deg. Jeg tar ikke ille opp saklig kritikk som er fremsatt på den måten du gjør her. Jeg synes at det er altfor lite kritisk, saklig kritikk her inne både på mine og andres bilder. Takk for ærlig kommentar!

Arild
Arild T.
Takk til deg også, Kjell Øyvind, for din kommentar! Du kom "imellom".

Arild
Kjell H.
Fargerikt kaos, men fint på sin egen måte. Slik er det jo i virkligheten, og utsnitt fra virkligheten må vi ha. Ser noen "lyse" områder, men ikke så mye at det dominerer.
Fredrik N.
Synes begge utgavene var gode, men kanskje jeg holder en knapp på den litt mørkere versjonen. Uansett en smaksak.
Likte både motivet og komposisjonen her.
Mvh Fredrik
Agnar H.
Hyggelig at Arild ikke tok min kommentar ille opp. Er enig; det kan bli for mye ensidig skryt. Kanskje en er redd for å såre eller provosere? Det heter Bildekritikken. Jeg synes selvsagt også det er hyggelig med skryt av bilder, men savner ofte mer direkte forslag på forbedring. Kommentarer å bryne seg på, så lenge det er saklig og konstruktivt.

Versjon 2 ble litt mørkere og bedre i mine øyne, men kunne tenkt meg det ennå mørkere. Fargebalansen føler jeg tenderer mot litt lilla.

Håper fortsatt kritikken er innafor - og oppfattes saklig og konstruktiv :-)
Jostein S.
Hei
Herlig vårlig i all sin prakt
Tror jeg går for versjon 2, selv om originalen har et flott blikkfang
Ingrid Milly L.
Sommerlig naturbilde med detaljerte variasjoner på både busk og markens grønne vekster.
mvh. Ingrid Milly
Keshav N.
Fint lanskap med fine farger. Velger V2 her.
mvh Keshav
Vidar Magnus J.
Et minne som snart er borte, god dokumentasjon og fint utsnitt i et landskap som for meg ser ut til å være utfordrende angående motivet. Velger orginalen her.
Tarjei V.
Utsnittet er for lite, resultatet blir for uskarpt på skjerm. Mulig lukkertiden var for lang?
Arild T.
Takk for kommentarer og tips til endring!

Tarjei Vaa: Takk for kommentar, men hva mener du med at utsnittet er for lite?

Arild
Knut Georg F.
Synes dette ble ganske rotet motiv med "hugde greiner" oppe og i sidekant. På min kalibrerte skjerm synes jeg fargene er noe overmettet, spesielt i det grønne. Med vidvinkel og blender 8 har du fanget lik skarphet fra null til uendelig, uten at noe egentlig ble skarpt (for lang lukker, eller manglende stativ?).
Tror du ville kommet bedre ut med et trangere utsnitt, litt av løa og hele muren i kvadratisk format.
Mvh Knut
Tarjei V.
Jeg tolket dette som at det var et utsnitt av et større bilde og at det var derfor det ble opplevd som uskarpt. Men det kan og være bevegelse i kamera.
Arild T.
Tarjei: Takk for oppklaring!
Knut Georg: Ikke mitt beste bilde, dette, enig i det.
Du har sikkert rett i det med fargene og også med skarpheten. Takk for innspill!

Arild
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu