Full rehabilitering
... av Fraktefartøy "JELSE / JELSA" - hvor en kronologisk undersøkelse av det eldste tømmeret ombord ble undersøkt av NTNU. Prøvene viste at tømmeret ble felt i 1765/66.
Jelse har vært i fraktefart i over 200år! Hun skal istandsettes til å bli et rent musealt fartøy hvor moderne utstyr og maskin blir utelatt.
Arbeidet utføres av Maritime Center Fredrikstad, Hardanger Fartøyvernsenter og Knut Sørensen
http://www.facebook.com/Maritime-Center-Fredrikstad-12247...637940688/
Bildet inngår i albumet Maritime godbiter - Scener fra havn og kyst, båter og annet maritimt.
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-H1
  • Fujinon XF 16-55mm f/2.8 R LM WR
  • Brennvidde48.5mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/38s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1119653} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Per L.
Litt av en jobb dette - definitivt ikke for amatører! Vi bør være takknemlige for de som fører dette gamle, tradisjonelle håndverket videre! Jeg har vært på Hardanger Fartøyvernsenter i Norheimsund mange ganger - og blir like imponert hver gang! Teknisk godt bilde med tiltalende farger! Mvh Per
Ragnar S.
Her hører bilder og tekst sammen. Meget informativt samtidig som det vises et krystallklart bilden av båten form og dens konstruksjon. Tekst og bilde vil passe utmerket til en artikkel/bok om emnet.

Mvh Ragnar
Avsluttet .
Det var en artig historie, og fint dokumentert til tross for rimelig kaotiske forhold rundt selve fartøyet. Lys og detaljer er fint gjengitt til tross for åpenbart utfordrende omstendigheter i et lukket verft. Bra. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Walter S.
Takk til Per, Ragnar og Kjell Øyvind - for utfyllende kommentar!

Lysforholdene inne i hallen var utfordrende - for å si det sånn - Dagslyset inn fra min rygg (blå felt) og ellers noen få kunstlys-kilder i taket. Tror nok at det her var god hjelp med stabilisering (IBIS) på brikken, som reddet denne eksponeringen, med 1/38" eksponering og håndholdt kamera.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu