A fairy tale city
Bør sees mot mørk bakgrunn, klikk på bildet.
Utstyr
  • Sony A33
  • Sony DT 18-200mm f/3,5-6,3
  • Brennvidde80mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1119287} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Avsluttet .
Det er tydelig at vi her befinner oss i en verden hvor nygotikken sto høyt i kurs, utmerket gjengitt i fin komposisjon med gode detaljer. Meget bra. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Jostein S.
Hei
FLOTT
Særpreg med de gyldne innslagene i arkitekturen
Fantastisk flott fasade
Walter S.
Fantastisk kulissepreget fremstilling av en (skotsk?) by med slike flotte arkitektoniske utsvevelser .med pyntelige små tårn og kupler. Her har det nok bodd mennesker med nok kjøpekraft for å bygge og bo slik.


Høyreiste bygg i solid sten og det som er dominerende er jo pipene, eller faktisk egne byggverk som innehar pipeløpet, som jo, nødvendigvis, må være høyere enn selve huste for å fungere

Meget spennende bilde som gir en mulighet til å studere de mange og noen overraskende detaljer. Artig også å registrere de mange forskjellige vindus-typene som er å se.

Mvh,
Walter

P.S.: Kunne vært greit å vite hvor dette er fra ...?
Bjørn Eirik B. H.
Flott dette og veldig "britisk" med alle murhus og piper rundt omkring. Jeg synes det mangler et bittelite knepp skarphet, men klarer ikke beskrive hva som gjør at jeg tenker det, så jeg kunne like godt latt være:)

Jeg tipper en stor lapp på at dette er Edinburgh, med Tron Kirk som stikker opp der bak :)
Roar K.
Fint utsnitt og komp.
God dybdeskarphet i fint lys henter farger og svært gode detaljer.

Roar
Fredrik N.
Flott!
Fredrik
Ragnar S.
Som Walter fremfører kulisspreged framstilling, eventyrlig og flott. Perfekt ståsted for fotografering ser det ut til. Eventyraktig.

Mvh Ragnar
Børre M.
Takk for hyggelige kommentarer. Bjørn Eirik scorer i påskelabyrinten, vi er kommet til Edinburgh og spiret tilhører Tron Kirk. I Edinburgh er det er et skille i terrenget, en forsenkning forbeholdt parker og jernbane ++, som skiller New Town og Old Town, denne "grøften" er 2-300 meter bred. Det gir mulighet for å fotografere Edinburgh Old Town "utenfra" med en historisk sky-line og en by-front som er svært interessant.

Facts: den som leter etter dette motivet på gatenivå vil ikke finne det i denne formen. Fra fotografen er det i overkant av 400 horisontale meter til spiret i bakerst, mens det kun er ca. 220 tilsvarende meter til tårntaket på bygningen helt fremst i bildet. Horisontal dybde i motivet er altså ca. 180 meter (luftlinjen (siktelinjen) vil være noe lenger ettersom den utgjør en vinkel i fht. horisontalplanet). 180 meter med tre gateløp og flere store inner courts har altså plass mellom bygningene i motivet. Mao. ganske komprimert.

Fotografen er plassert under løvverket til monumentet over Sir Walter Scott (verdens nest(!) største monument over en forfatter). Noe beskjæring i bunn og på venstre kant. Tatt håndholdt. 80mm brennvidde kan knapt kalles tele, men avstanden bidrar vel også til optisk komprimering. Korriger meg om jeg tar feil. Old Town Edinburgh er uansett en fairy tale city, og en godtepose for fotografen.

Hilsen Børre.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu