Å se skjønnheten i enkle ting ...
... er som oftest avhengig av eget humør og sinns-tilstand i øyeblikket. Vi gikk oss en tur i skogen i går ettermiddag. For å finne roen der i naturen og for å "sortere" de mange tankene i hodet P.G.A. de siste dagers utvikling og hendelser. Returnerer hjem akkurat i det solen går ned, med litt kald nese og stive fingrer, litt vemodig i sinnet og noe mollstemt - og oppdager der på tampen av turen - skjønnheten i naboens steinmur!
- Ofte er det de enkle ting i nærheten, som man vanligvis ikke registrerer lenger, fint å hvile øynene på, når man er i den rette sinns-stemningen ...
Ønsker alle en fredfull helg og pass på dere selv - gjør det beste ut av situasjonen og hold der friske, alle sammen!
Bildet inngår i albumet Hverdagsbilder - Ikke noe spesielt, bare livet som passerer revy ...
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2020-03-14 10:28:27
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2020-03-14 10:29:21
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2020-03-15 01:10:40
    Versjon #4
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-E2
  • Fujinon XF 27mm f/2.8
  • Brennvidde27.0mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/58s
  • Nei
  • AnnetU-skjerpet versjon i originalen
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1118129} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Per L.
Her får jeg assosiasjoner fra den gamle landeplagen"De nære ting". Steinmurer kan være flotte motiv, særlig når den er laget av forskjellige steinarter, som her! Ingen grunn til å skjerpe bildet. Jeg går for V2! Mvh Per
Harald N.
Gull eller gråstein? Fine fargar du presenterer her Walter. Kunne tenkt meg ein versjon utan vegen i bakgrunnen.
Mvh Harald
Avsluttet .
Jeg tror det er en viktig egenskap for en fotograf både å kunne se skjønnheten i det enkle, men også å kunne beherske motivet og - slik jeg opplever som et problem: å ha mot til publisere det. Dette er inspirerende og godt å betrakte. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Hans Petter S.
Ja det er en utfordring å legge merke til de "enkle ting i nærheten" slik du har gjort her! Det merker jeg selv når jeg tar meg en tur i nærområdet!
Her fant du et godt motiv og du formidler det meget godt! Bildebehandlingen og det tekniske er upåklagelig, i tillegg har du en undertekst som er viktig og gir bildet noe ekstra! Så dette falt virkelig i smak! Støtter meg til Harald angående veien, men da måtte kanskje motivet foreviges på nytt? En beskjæring ville nok blitt litt for trangt. Annet ståsted ville kanskje ødelegge litt, liker steinmurens vinkling inn i bildet slik det er her. Hmmm..... Uansett et bilde jeg liker veldig godt!
Walter S.
Takker Per, Harald, Kjell Øyvind og Hans Petter for hyggelig kommentar!

@ Per: Ja, det var jo de mange forskjellige blåtonene i steinmuren - som riktignok ble blåere i begynnende "blåtimen" enn det ellers er om dagen - som trigget meg til å ta dette bilde.

@ Harald: Skjønner ikke helt hvordan jeg skulle kunne presentere dette ute veien i bakgrunnen, hvis jeg skal bibeholde formatet? Det blir da ren "amputasjon" som jeg tror vil endre uttrykket totalt ...?

@ Kjell Øyvind: Det du skriver om "... å ha mot til å publisere ..." - er ikke så vanskelig her inne, når man er blant venner ... dessuten er du selv god til det med dine bilder fra Maura ...!

@ Hans Petter: Du sier noe viktig - kanskje må motivet foreviges på nytt - men, problemet er jo LYSET - Lyset kan bare ikke gjenskapes. Muren har ligget der i de 20 årene jeg har bodd der - men lyset i går var bare så spesielt at det vil ta nye 20 år før det blir likt ...


- Skal forsøke med en amputert utgave. I disse Corona-tider, der jeg som risiko-kandidat ikke tør å gå ut uansett, så kan man jo bruke tiden kreativt ...!

Mvh,
Walter
Hans Petter S.
Har selv prøvd å gå tilbake til et motiv for å fotografere det på nytt. Mange ganger er det vanskelig, og opplever ofte at det bildet man tok den første gangen ble det beste! Dette kan mange ganger skyldes det du nevner, lyset!
Per L.
V4 ble faktisk meget bra. Den så jeg ikke komme - beskjæringens kunst! Mvh Per
Walter S.
Jeg så ikke den komme jeg heller, Per - men det ble nå en gang et slags motiv av det også, selv om det er trangt alle steder og viser mere detaljer av steinmuren - mens originalen viser et landskap og en stemning i Blåtimen ... og den nedgående sol sine siste stråler (i enden på originalen) er en viktig del av stemningen.

Jeg sier ikke at det er dårligere, bare annerledes enn det jeg ville vise frem ...

Takk for dine tanker om beskjæringen, forresten!

@ Hans Petter: Jeg gjør aldri det - å gå tilbake og ta et motiv "om igjen" - nettopp fordi jeg i utgangspunktet ikke er strukturert nok 1. gang - bilder jeg tar skjer spontant og blir til fordi det er noe som trigger meg, der og da.

D.v.s. jeg bare rusler rundt med kamera klar og lar følelsene bestemme hva jeg tar bilde av. En slags intuitiv registrering av stemning, lys eller situasjon som avgjør - og slike ting kan bare ikke gjenskapes. Det er der og da - eller ikke i det hele tatt.
Takk til dere begge to, for fortsatt kommentar og meninger om motivet!

Mvh,
Walter

P.S.: Det er fint at man i disse Corona-tider kanskje har litt mere tid til å kommentere og diskutere bilder, man kan jo nesten ikke gå ut lenger, slik det har blitt ...
:o)
Roar K.
Ja, stein er såviss absolutt verdt noen eksponeringer for det er ofte flotte farger, strukturer og figurer å finne når man går tett på.

Roar
Harald N.
V4 blei bra, men originalen er nok best.
Mvh Harald
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu