Sebra
En fotogen sebra poserer i South Luangwa Zambia.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma Sigma 4,0-5,6/70-300 Super APO 2
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger180
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_111771} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (2)
Torstein E.

Jeg har tittet litt på de bildene du har lagt ut fra Zambia og har følgende kommentarer:

Impala bildet: Kanten som er ute av fokus i nedre kant ødelegger en del, det samme gjør impalaen som står med baken til kameraet.

Sebra bildet likte jeg, skarpt og fint men jeg tror det hadde blitt bedre dersom du ikke hadde klippet av så mye i overkant. Jeg kunne godt tenkt meg å se hele ørene!

Bildet av Vic falls får ikke frem storheten i fossen. Det ser ut til å være lite vann; når jeg var der så tok jeg en helikopter tur over og da får du bedre mulighet til å få frem hvor stort dette egentlig er.

Elefant bildet er bra tatt i betraktning situasjonen, men det får ikke frem dramatikken. Synes også at det skarpe lyset på bakgrunnen trekker ned litt.

Velvet: Det blir litt for mye tre og for lite ape her, samt at det ser uskarpt ut. Disse er ganske fotogene så jeg hadde håpet på noe litt bedre.

Fint roller bilde, men også her savner jeg noe på skarpheten.

Det er ikke lett å ta skikkelig gode wildlife bilder, men det er jo en god unskyldning til å ta en tur til Afrika igjen...
Trond K.

Takk for kritikk. Mange av bildene ble tatt i full fart uten særlig mulighet til å få finstilt dem. Grunn: Dyrene lever og løper ganske fort av sted når vi mennesker kommer for nærme; samt at mine reisekompiser ikke skjønte poenget med å finne gode motiver. De var mer enn godt nok fornøyd med å ha kompaktkamera i den ene hånden, og øl i den andre for å si det slik... :)

Vic. Falls har jeg mange bilder av. På denne tiden av året er det nesten ikke vann der i forhold til f.eks i apr/mai, rett etter regntiden. Da kan man nesten ikke ta bilder der fordi det regner hele tiden og alt blir helt vått. Nå var alt helt stille og rolit.

Apen har jeg også flere av, må se om jeg kan finne ett med mer skarphet.

Er enig med deg i Impala bildet. Har også flere bra impala bilder og legger nok ut noen flere etter hvert.

En ''unnskyldning'' er at de kompisene jeg hadde med på safari slett ikke var interessert i fotografering og hadde lite forståelse for min masing om hele tiden å stoppe for å ta bilder osv. Derfor mistet jeg mange gode motiver. :)

Skal helt sikkert til Afrika igjen, og med enda mer fokus på fotografering.

Trond
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu