Rekruttering er i beste hender ...
X-Pro2_19_07_17 HCN 23mm - når det gjelder nye og unge medlemmer i Halden Amcar-klubb, så er det ingen problemer med rekruttering - nye generasjoner er på gang ...
Bildet inngår i albumet Biler / Cars - Bilder av kjøretøy som jeg liker å fotografere
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-Pro2
  • Fujinon XF 23mm f/2 R WR
  • Brennvidde23.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • AnnetTilført "uskarphet" i bakgrunnen i redigering (PS Elements) - dette for å få trioen på bilen (og mannen bak) til å stå bedre frem. Slik uskarphet er ellers umulig å få til med en vidvinkel på f/8 i sterkt sollys uten ND-filter.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1117266} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Geir B.
Dette var et fint miljøbilde med god kontakt med jenten i midten.

Å få bakgrunnen uskarp -slik at hovedmotivet trer tydeligere frem- er ofte viktig, dessverre er bakgrunnen her litt rotete. Å forsøke å få til troverdig uskarphet i Photoshop er ikke lett, men her har du jo fått det til greit nok - selv om karen i grå T-skjorte virker unaturlig i sin skarphet, og bakgrunnen fremdeles er for urolig.

Objektivet som er brukt er f/2,0, så her kunne du med fordel åpnet mer opp slik at det ble mindre dybdeskarphet "rett i kameraet".

Jeg forstår derfor ikke hvorfor du har valgt f/8 - 1/500s >> f/2,0 - 1/8000s er jo samme eksponering og ville galant fjernet bakgrunnen ... på en helt annen måte enn det som er mulig i Photoshop.

PS
Mulig kameraet ditt har 1/4000s som raskeste lukkerhastighet, da ville f/2,8 gjort susen ... eventuelt hadde du kanskje hatt ett trinn å gå på i høylysene når det gjelder kompensasjon slik at du kunne brukt f/2,0 1/4000s og +1,0EV ... )

Viggo Strand K.
Ikke alle gidder å pusse crom... men dette er et superflott Halden-bilde med amcarmiljø og den flotte festningen i bakgrunnen.

Viggo
Per L.
Flott og fargerikt bilde av entusiastene. Jeg liker at vi aner et miljø i bakgrunnen slik at vi ser hva det dreier seg om og hvor vi er! Mvh Per
Håvard F.
Mr Brekke er inne på noe vesentlig. Mannen i bakgrunnen burde vært bluret mer ut.
Ellers så må jeg si at jeg likte dette bildet. Av mange bilder her på foto.no i dag, så fikk dette meg til å klikke på nettopp dette. Bra Walter.
Walter S.
Jo, jeg ser den. Det er jo ikke naturlig at gubben bak er skarpt, mens bilen til venstre rett ved siden av - og som er på samme skarphetsplan som de 3 unge menneskene - ikke er det.

Er full klar over fallgruven der da jeg "bluret" bakgrunnen. Tanken bak å beholde "gubben" skarpt, var å lage en slags "tråd" mellom den gamle og den unge generasjon som jo er hele poenget med bildet (rekrutering) og tittelen - men ser jo at dette ikke kommer frem slik jeg tenkte meg.

Takk for å påpeke dette og ellers av kommentar, Geir, Viggo, Per og Håvard.

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu