X-E2_2017_02_19-3 - Indirekte lys
X-E2_17_02_19 GMLB 60mm - motivet står egentlig i skyggen - sterk solskinn lyser opp fasaden på en hvitmalt gård tvers over gaten - som igjen kaster reflekterende sol-lys over scenen her.
Bildet inngår i albumet Hverdagsbilder - Ikke noe spesielt, bare livet som passerer revy ...
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-E2
  • Fujinon XF 60mm f/2.4 R
  • Brennvidde60.0mm
  • Blenderf/3.2
  • Lukker1/280s
  • Nei
  • AnnetLagt på sterk vignettering her
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1117117} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Avsluttet .
Et herlig bilde: gammelt hus, butikkvinduer med et innhold og stil som like gjerne kunne vært hentet fra 60-tallet og mennesker i godt moden alder...alt dette i et bilde med fine fargetoner og passe skarpt! Helt klart terningkast 6! At jeg fra et subjektivt ståsted savner gamle enkeltvinduer med original belisting i butikken, får så være. Dersom vi vil at det fortsatt skal være noen som vil bo og drive næringsvirksomhet i områder med eldre bebyggelse, må det være rom for å bruke moderne vinduer og forenklet belistning.

Det er tross alt et kostnadspørsmål, husker et nybygg i den byen jeg vokste opp: der forlangte byantikvaren kobla vinduer og at et gammelt sagbruk skulle rehabiliteres for å skjære til "autentiske lister"....og mye annet...bygget kom på over 30 mill den gang...når byggherre og eier senere gikk på en økonomisk smell, ble bygget solgt for 3 millioner :-)
Ragnar S.
Hverdagsfoto av god klasse. Behagelig lys/slør av sollys skaper jevne, fine overganger av fargetoner.
Positur og ansiktsuttrykk viser at det er av interesse det som vises i utstillingsvinduet. Joda, det ble bra dette.

Mvh Ragnar
Hans Petter S.
Liker virkelig lyset i dette hverdagsbildet. Lyset kommer virkelig til sin rett når man velger mørk bakgrunn! Ja, en hvitmalt vegg reflekterer mye lys... Det er ikke så mange slike småbutikker igjen i dag, stort sett handler det om store kjøpesentre! Et godt gjenomført bilde dette Walter!
Walter S.
Takk til alle som har bidratt med kommentar til dette bilde - som jeg personlig er glad i p.g.a. det spesielle lyset som får frem de myke fargene.

Når det gjelder motivet og butikken spesielt, så er (var) dette den siste kramkar-butikken i Gamlebyen, som solgte elektriske artikler på skikkelig gammel måte, med håndskrevne prislapper i vinduet. Nå er dessverre butikken lagt ned, de klarer ikke å konkurrerer med Biltema / Clas Ohlsson / Elkjøp og lignende
- Synd, men uunngåelig i disse Internett-tider ...

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu