X-Pro2A_2020_01_17-2
X-Pro2A_20_01_17 GMLB 23mm -
"Husfasaden prøver å pynte opp i den grå hverdagen"
Bildet inngår i albumet Hverdagsbilder - Ikke noe spesielt, bare livet som passerer revy ...
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-Pro2
  • Fujinon XF 23mm f/2 R WR
  • Brennvidde23.0mm
  • Blender-
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1116190} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Per Haavard L.
Fint motiv og farger og lys.
Per L.
Flott, veleksponert bybilde med fargerike fasader og god linjer som fører blikket innover i bildet mot kirken og gir en illusjon av dybde. Mvh Per
Viggo Strand K.
Du finner stadig nye vinkler å fotografere fra, Walter og dette var riktig bra. Flotte farger og tydelige detaljer som alltid...men vi er fortsatt i Gamlebyen på forskjellige tider forstår jeg ;-))

Viggo
Avsluttet .
Nok et klassisk bybilde fra din hånd! Fin kontrast mellom de to fargeklattene og den øvrige bebyggelsen, for meg er også detaljnivået i disse gamle husene interessant. Her har man bla åpenbart klart å ta vare på deler av den originale kledningen, den vinkelen du tar bildet i får frem dette på en god måte.
Keshav N.
Fint og velkomponert gatebilde.
mvh Keshav
Torild H.
Fin komposisjon, alt vel, men det er vel ikkje kategori: gatefotografi? Hva med: arkitektur, i stedet?
Walter S.
Det må jo sies at været den dagen var begredelig med null lys (som kunne gi skygger) og jeg var meget i tvil om jeg skulle legge ut dette.

@ Viggo: Vi treffes nok en dag, skal du se - da vanker det kaffe på enten Magenta (best for en fotografi-slabberas?) kanskje, eller på konditoriet.

@ Toril H.: Når det gjelder kategori så har jeg brukt gatefoto med vilje - jeg skyr kategorien Arkitektur (som pesten!) fordi da skal alle linjer og vinkler være "på stell" og det blir for mage innsigelser her inne - D.v.s. å rette opp slike bilder av gamle hus for å tilfredsstille arkitektur-kravene er en umulighet.

Takker ellers alle som har bidratt med kommentar og forslag!

Mvh,
Walter

Harald N.
Fint gatefoto med gode harmoniske fargar.
Mvh Harald
Arild T.
Godt gjengitt bybilde med hus i forskjellige fargekulører! Vanskelig å se at det var et dårlig fotolys denne dagen, så du må nok ha gjort et godt arbeid i etterbehandlingen.

Arild
Avsluttet .
Synes ikke du skal være så redd for arkitektur kategori, synes dette var et pent bilde av gammel bebyggelse. Alt trenger ikke være perfekt hvis innhold og komposisjon er på plass som det er her. Fin dybde inn mot kirken. Likte dette.
Walter S.
Takker også Harald, Arild og Christer for bidrag!

@ Christer: Det med arkitektur overlater jeg til de som KAN arkitektur og dessuten har spesielle tilt-objektiv

Mvh,
Walter
Torild H.
Hei, og takk for at du tok deg tid til å forklara kvifor du bruker kategori: Gatefotografi på bildet. Nå er det slik at eg av og til søker på Gatefotografi for å sjå dei siste bildene publisert innan kategori, og opplever at det er mest asfalt, gatemiljø og bygninger, og ikkje så mykje det eg forbinder med kategorien: Mennesker/situasjoner/øyeblikk i eit miljø.....men det får så vera.
Takk igjen!
Walter S.
@ Torild: Jeg også forbinder gatefotografi mest med mennesker i miljø (da helst i sort-hvit), men akkurat dette tema, eller den kategorien har fått seg et alvorlig "skudd for baugen" I.O.M. den nye EU-direktive om det å IKKE avbilde mennesker (som kan identifiseres) uten at vedkommende gir samtykke.

Jeg har blitt mere varsom etter dette og "feiger ut" mang en gang, selv om jeg HAR en del slike situasjoner, fotografert i skjul (tatt fra hofta). Det er ikke forbudt å fotografere slike menneskebilder, men det å presentere de offentlig kan bli en dyr affære - hvis man får de rette personene på nakken.

Håper at det gir deg litt å tenke på?

Mvh,
Walter
P.S.: Dagens gatebilde er en typisk feig gatesituasjon med bare biler i stede for mennesker.
Torild H.
Takk igjen, og: Har jo høyrt om Eu-direktivet, og har sjølvsagt tanker om kva det kan innebæra for gatefotografiet. Nå seiast det at Noreg og nordmenn er "flinkest i klassen" i å følge Eu-regler og direktiv, og som Gro ein gong sa: "Det er typisk norsk å være god". Ein kan kanskje spør seg om ikkje godt, sunt folkevett kan vera like bra, og ei ledesnor?
Roar K.
Ja, det virker som man igjen virkelig har begynt å sette pris og farge på gamle trehus selv om det finnes nabolag der det ville bli høylydte klager på et rødt hus om alle de andre er hvite.

Roar
Knut B.
Kuult bilde, med flotte farger
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu