Nidarosdomen
Jeg hadde tid til en liten fotovandring i Tronheim i uka og dette ble resultatet av første kveld.
Utstyr
  • SONY DSC-RX100M3
  • 24-70mm F1.8-2.8
  • Brennvidde8.8mm
  • Blenderf/1.8
  • Lukker1.6s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger82
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1113267} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Arild T.
Selve eksponeringa og motivet er fint, men en oppretting av styrtende linjer, hadde gjort underverk.

Hilsen Arild
Avsluttet .
Pent motiv, pent lys og komposisjonen din synes jeg var fin. Bildet er veldig uskarpt, kanskje bevisst?. Synes kanskje det var litt trangt i toppen, mulig det hadde gjort seg med litt mere luft over spiret. Oppretting av bygninger er nok ikke min sterke side i bilder, men jeg ser at det nok med fordel kunne vært justert noe her, som også er nevnt over.
Leif B.
Hei Arild,
Jeg er helt enig med deg i at de styrende linjende her ikke er i lodd. Jeg har rettet opp det jeg kan uten å få et trengt bilde og dermed en dårlig /elendig komposisjon. Fysikken lover er jeg dårlig til å heve meg over ;) , og kamera jeg brukte her RX100 er meget bra men ved 24mm så er ikke trigonometrien ivaretatt. Takker for innspill :)
Leif B.
Hei Arild,
Jeg er helt enig med deg i at de styrende linjende her ikke er i lodd. Jeg har rettet opp det jeg kan uten å få et trangt bilde og dermed en dårlig /elendig komposisjon. Fysikkens lover er jeg dårlig til å heve meg over ;) , og kamera jeg brukte her RX100 er meget bra men ved 24mm så er ikke trigonometrien ivaretatt. Takker for innspill :)
Leif B.
Hei Christer,
Uskarpheten er bevisst og mangelen på luft i toppen er et resultat av opprettingen som jeg ikke ville ta et hakk lengre. Neste gang jeg reiser til Trondheim så tar jeg med meg A7iii som jeg trivest bedre med :) Mange takk for kommentarene !
Keshav N.
Flott og annerledes bilde av domen. med fint lys og fine farger.
mvh Keshav
Emil C.
Flott og magisk natt foto!
Hans Rich. A.
Veldig flott kveldsfoto av Nidarosdomen. Godt eksponert, fint standpunkt og fine farger.
I mine øyne gjør det ingenting at det er styrtene linjer. Og med vidvinkel uten tilt/shift objektiv er det vel bortimot en umulighet.
Mvh Hans Richard
Leif B.
Tusen takk for tilbakemeldingene alle sammen. Konstruktiv kritikk er noe jeg alltid setter pris på , ha en fremdeles god helg! :)
Morten E.
Synes ikke de fallende linjene gjør så mye. Her rammet du "domen" fint inn. Har selv vært her og det er et flott motiv. Godt jobbet :)
Bjørn Eirik B. H.
Nok et råflott foto. Liker spesielt godt eksponeringen, men hadde kanskje kunnet blendet inn en lavere eksponering for de 2 lysstolpene for å få frem detaljer der? Hadde også funket på det godt opplyste området i treet til høyre tror jeg.
Om det er sånne "old style" stolper, så hadde det kledd bildet mer, men om det er LED-lamper med moderne utseende så er jeg enig i beslutningen din. Er det et Olav den hellige selv med lanterne i hånden vi ser under lykten til høyre?;)

Angående distortion så synes jeg det er bra slik det er nå jeg. At det ikke er rettet opp helt synes jeg gjør bygget mer mektig i denne sammenhengen. Når det er sagt så ser det ut som senter i bildet med selve tårnet heller litt mot høyre - det kunne vært fikset, men det er litt flisespikkeri mener jeg.
Roar K.
Ble jo skikkelig flott i flomlys den gamle ærverdige.

Roar
Leif B.
Mange takk for tilbakemeldingene på bildet . De to lysstolpene som er nevnt kunne nok ha godt av en annen eksponering ser jeg også.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu