Halvkilosørreter til besvær- ser du fisken?
Halvkilosørreter til besvær- har du noen gang opplevd det? Jeg drømte meg ofte til Hardangervidda på 60 tallet. Før ørekyta. Det var vist nok et fantastisk fiske den gang.

Dette bildet er fra Finnmarksvidda 2004. Vi satt ut igjen ørreter på 700 gram. Halvkilosfisk var en plage! I dette bekkeoset var det flere hundre kilosrøyer. De sto å supet kaldt vann fra en kildebekk. Været hadde nemlig vært varmt i lang tid.

På Laksfjordvidda i 2004, følte jeg at jeg var født i rett tid. . Drømmefiske av dimensjoner og firehjulingene har ennå ikke ødelagt vidda i Øst-Finnmark, helt.
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • EF-S 18-55
  • Brennvidde27mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeRaw iso 100
  • Nei
  • AnnetFrihånd. Hadde ikke polafilter tilgjengelig.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger478
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_111121} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Vegard L.
Flott bilde. Artig komposisjon. Flott lys. Absolutt severdig. Likte dette. Utbrent himmel blir vel pirk i denne sammenheng.
Mvh Vegard
Jan-Eilert P.
Det var ikke så mange som hadde meninger om dette, men koselig at du likte det Vegard. Liker det selv også. Ikke så mange gangene man får denne muligheten. Utbrendt himmel? Lys , men utbrendt er jeg uenig i.

Jan-Eilert
Tommy B.
Tøft bilde! Lav ettermiddagssol gir nydelig fargemetning i motivet. En dokumentasjon som burde få enhver fisker til å bli litt misunnelig. Forgrunnen kunne vært litt kjedelig, men i og med at du tar med grastusten får du fin dybde i bildet. Rart at det ikke er mer respons på bildet som er ganske unikt for oss turfolk.

Helsing Båtstrand
Avsluttet .
Flott!!! Enig med Vegard.

Personen kunne kanskje stått litt lengere til høyre, da hadde det blitt bedre balanse, men absolutt bra! Ørreten(e)? gjør bildet!

MvH Stian Håpnes
Jan-Eilert P.
Røyene Stian (Men det er ikke så lett å se på bildet). I virkeligheten ser du de hvite finnene. Vi fisket dessuten 10 stk kilosrøyer her.
Janne L.
For et flott bilde. Stiligt med så mye forgrunn.
Janne
Odd Eirik S.
Bevares for noen røyer. Var 1 uke på Kvænangsvidda for mange år siden. Men fikk ikke noe som var i nærheten av dette. Må jo være en fantastisk opplevelse å hale inn 10 stk. av dette slaget.

Bildet er jo enestående flott dokumentasjon. Står seg veldig godt også rent fotografisk. Pent lys og stilig med de røyene som svømmer rundt. Tror aldri jeg har sett et bilde som er i nærheten av dette. Himmelen er nevnt. Har ellers ikke noe å utsette på dette. Likte dette.

mvh
Odd Eirik
Kjartan T.
Et veldig godt bilde Jan-Eilert. Liker at du har fått med noen strå i forkant av vannet her.

Fint med den store fisken som fiskeren tydeligvis også ser, jeg liker godt komposisjonen som forteller meg at fiskeren nettopp er på jakt etter denne.

De øvrige fiskene må jeg kikke lenge på bildet for å oppdage, og det er også et pluss. Som reportasjefoto er dette glimrende... Der skulle jeg ha vørri !
Jan-Eilert P.
Takk for kommentarene.
Kay R.
Jo æ ser fisken... rått.. Bilde e flott.. Friluftsliv så det holder...

MVH Kay:-)
Avsluttet .
Herlig motiv!

Bra som det er, men kanskje det kunne vært litt mer forgrunn - eller litt mindre. Ser litt tilfeldig ut nå. Polafilter kunne dempet refleksene litt.

Send meg gjerne koordinatene...

Bent O.
Artig bilde Jan-Eilert. Ville kanskje plassert fiskeren litt mer til høyre for fotografen, men da hadde du muligens mistet noen av fiskene? Ellers vil jeg si at himmelen ikke virker utbrent på min skjerm.
Jan-Eilert P.
Hei og takk for tilbakemeldinger

Knut-Sverre: Enig i at mer forgrunn kunne tas med (ikke mindre) og at polafilter kunne dempet noe av refleksene. Bildet er IKKE arrangert så polafilter hadde jeg ikke mulighet til. Jeg må innrømme at det var dårlig tid for å få tatt bildene også. Faktisk så kjørte jeg en halvannenkilos-ørret på stang inn mot denne bekken, for å ta den i land der, da jeg oppdaget røyene. Jeg kastet fra meg fiskestanga for å få tak i kamera. Hvisket til Mats at han måtte springe rundt å stå der med kamera. Han sprang rundt, mens jeg ventet at han skulle komme på andre siden. Hjerte slo nesten ut av brystkassa på meg og det var langt større adrenalin-rush på dette bildet, enn for eksempel bjørnebildene fra Kola.

Bent Olsen: Ser poenget ditt- les over så skjønner du :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu