- Forlatt -
Bør sees mot mørk bakgrunn ved å klikke på bildet.
Burde hatt litt mer luft på høyre kant, men noe fysisk satte begrensninger.
Utstyr
  • FUJIFILM X-T2
  • XF55-200mmF3.5-4.8 R LM OIS
  • Brennvidde115.9mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger75
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1103187} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Avsluttet .
Fint motiv og komposisjon. Synes du har nok luft på høyre side. Et stemningsfullt og fint bilde. Det jeg stusset litt på er lyset og skyggene. Ser ut som det er lagt på i ettertid og det kan være at jeg tar feil. Hvis så arrester meg men hvis sant så hadde jeg dempet dette litt eller latt det naturlige lyset være kilden. Tegne lys er nesten umulig hvis det ikke er tilstede naturlig. Det var det som jeg la merke til, ellers intet og påpeke. Bra.
Avsluttet .
Jeg skimter rester av en vei som slynger seg i skarpe svinger opp mot dette gamle og åpenbart nokså slitne huset. Jeg tenker at det er et hus som også har huset slitne mennesker som har slitt i en krevende natur. Husets plassering i bildet og restene av veien eller stien som fører frem dit, skaper en utmerket komposisjon. Behandlingen av lyset, det er ikke overflod av lys her, og kontrastene bidrar til å formidle en tydelig, kanskje litt dyster, stemning. De vinternakne trør bidrar også til dette. Skarphet og detaljer må absolutt berømmes. Det er verdifullt at slike gamle bygg blir dokumentert. Totalt sett betrakter jeg det som et meget godt bilde. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Arild T.
Takk for rask respons, kommentarer og innspill fra dere begge to!
Christer: Jeg har brukt "dodge and burning" her for å fremheve et visst uttrykk. Bildet var i utgangspunktet veldig flatt, så måtte jobbe litt med det. Men takk for ditt innspill! Verdsetter all saklig kritikk.

Kjell Øyvind: Takk for din alltid grundige analyse av mine bilder!

Hilsen Arild
Jostein S.
Hei
BRA Arild!
Dette ble skikkelig flott
Meget fin lyssetting
Avsluttet .
Ja jeg var ganske sikker på at du hadde brukt det. Det er ikke feil eller dårlig gjort men det blir som regel godt synlig ved hardere bruk og lyset vil falle unaturlig. Løsningen er og vente til lyset er riktig, men det er ikke alltid mulig og da er metoden du bruker grei, men veldig vanskelig.
Bjørnar P.
Flatt lys er spennende å jobbe med i ettertid, da kontrasthevninger i bildebehandleren kan gi uventede og fine resultat.
Nettopp det synes jeg du har fått til her. Bildet har gode kontraster som fremhever motivet og gir bildet glød og "trøkk". Litt ekstra luft på høyre side kan oppnås ved å klone inn litt fra området i nærheten.
Jonny A.
Flott bilde som gjorde seg veldig godt i s/h liker det meste av lysbehandling du har gjort her, kanskje de to mørke partiene nede på stien kunne vært jevnet mer ut da de fanget oppmerksomheten litt mye.
SveinM M.
Bra motivvalg, fint behandlet og gjengitt i s/h! Liker! :)
Vidar Magnus J.
Fin representasjon av den gamle setera. Om noen år vil bare grunnmuren være tilbake, derfor en viktig dokumentasjon på vår gamle kulturarv.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu