Forfall
Bildet her er en fortsettelse av mitt forrige: http://foto.no/i/1102423 rett rundt hjørnet. Motivet har jeg også lagt ut her: http://foto.no/i/1091548 og her: http://foto.no/i/1093307 i sterkere juli-lys og bedre kontraster.

Bildet inngår i albumet : Årstider i Østfold - typisk for årstiden
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2019-03-14 11:13:28
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2019-03-14 15:09:50
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2019-03-14 15:45:27
    Versjon #4
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-T20
  • Fujinon XF 16mm f/1.4 R WR
  • Brennvidde16.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/420s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1102453} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Hilde J.
Fantastisk fasade - denne butikken er til og med i drift, er den ikke? Skulle jeg kommet med et forslag måtte det vært å fotografere den rett forfra, sånn at den fremstår som et statement enda mer enn den gjør når man liksom blir ledet litt forbi og til neste butikk. Men for all del - kult dette :)
Børre M.
Liker motivet, det slitte treverket, den flassende malingen, ugresset på fortauet, busken i takrenna og kledningen som løsner på gavlvegg i 2. etg. Dette er farger som kun forekommer på gamle ting. Flott gjengitt, fin retning på motivet. Jeg synes dette er en bedre versjon enn de du har presentert tidligere. Her får du med innholdet i butikken. Det hele blir en slags absurditet. Frelsesarmeen ved siden forsterker effekten. Egentlig ikke mulig å tidsbestemme.
Walter S.
Takk for dine ord i kommentar, Hilde J.
Nå har jeg allerede lagt ut dette spesielle huset fra Halden i 4 varianter, bl.a. denne "rett forfra" som du foreslår i http://foto.no/i/1091548 - derfor valgte jeg denne gang en annen vinkling. Man jeg måtte grave i mitt (omfangsrike) arkiv for å finne en ny vinkel fra 15. juli samme året med mere lys og kontrast i V2.

Joda, vedkommende selger fremdeles "moderne markiser" fra stedet her, ifg. lappen i butikkdøren, 3 dager / uken.

Det blir nok ikke siste gang jeg fotografere dette stedet, inntil det, en dag, faller for gravemaskinenes glupske kjever ...

Mvh,
Walter
Walter S.
@ Børre: Ja, det var nettopp sammenligningen med Frelsesarmeens sitt hus (troende mot ikke-troende ...?) som skaper kontrasten - for meg også. Men vi mennesker er alle forskjellig sammenskrudd og liker forskjellige tilnærminger. Samtidig har det, for meg, vært viktig og ikke vise samme vinkel av motivet som de jeg har vist frem før.
Bildet: http://foto.no/i/1093307 viser jo samme motiv / gata, men tatt i motsatt retning enn her.

Takk også for din mening i kommentar!

Mvh,
Walter
Roar K.
Ikke bare å velge versjon her, men tror jeg velger V1 med kontrast mot den røde murstensbygningen.

Roar
Per L.
Motsetninger tiltrekker hverandre, heter det! Den falleferdige bygningen og det pragende skiltet "MODERNE MARKISER" passer jo sammen i så måte. Veleksponert bilde med god komp og tiltalende farger i originalen! Mvh Per
Robert L. S.
Fint tatt med den nyere murbygningen som kontrast til det forfalne. Begge versjonene er fine uten at jeg denne gangen vil velge noen favoritt. Versjon 2 har dog en skarphet og farge som jeg synes er enestående.
Mvh
Robert
Arild T.
Goddt redigert og komponert bilde i en nærmest HDR-effekt!

Hilsen Arild
Walter S.
Det som er den STORE forskjellen mellom originalen og Versjon #2 - er jo at bildene ble tatt under 2 helt forskjellige lysforhold med 14 dagers mellomrom.

- Originalen en den "yngste" fra 2. august under delvis skyet himmel og det var tydeligvis skygge akkurat i det jeg løste ut lukkeren

- Versjon #2 bla tatt tidligere på dagen den 15. juli under blå himmel med sterk solskinn som da også øker kontrasten en god del.

Derfor kan ikke de 2 bildene sammenlignes, annet enn på utsnitt / komposisjon.

Takk for kommentar, Roar Kneppen, Per, Robert og Arild!

Mvh,
Walter
Pål M. S.
Morsomt motiv, og fin dokumentasjon, med stort potensiale. Definitivt et hus jeg kunne tenkt meg og romstere rundt i, med kamera.
Så lurer jeg, som jeg så ofte gjør, hvordan ville dette sett ut i S/hv type Acros f.eks......
Egon Ø.
Smukke og yderst seværdige bygninger i en meget fornem billedkvalitet.
Hilsen Egon.
Walter S.
Takk, også til Pål og Egon for bidrag i kommentar!

@ Pål: Ja, ACROS er fin den, men jeg som ikke tar RAW må bestemme meg på forhånd for ACROS når jeg tar JPEG, og da får jeg bare sort-hvit. Kan selvfølgelig konvertere fra farge til sh i etterkant - men dette er noe man bør kunne. Versjon 2 i sort-hvit (V3) hadde jeg fra før, så det fikk du med en gang.
Når det gjelder selve originalen i sort-hvit (V4) så må jeg nok innom Elements og gjøre et forsøk først.

Mvh,
Walter
Pål M. S.
Hei igjen, Walter
Likte v4, med mye dynamikk og kontrast, ikke overraskende.
Jeg har brukt X-E3´en en stund nå, og bruker mer og mer JPG. Har blitt litt småforelska i filmsimulerings bracketing, der jeg kjører Provia, Classic chrome og Acros. Litt moro å se de forskjellige uttrykkene side om side.
Bruker ikke Fine+RAW, siden jeg da fikk 3 like RAW filer samtidig, så da blir minnekort fort fult.
På Pentaxen derimot, gjør jeg som jeg alltid har gjort, RAW+JPG, men da 1 og 1 bilde.
Walter S.
@ Pål: Hvordan kommer du overens med at X-E3 ikke har den "vanlige" og utbredte 4-veis kontroller'n på baksiden? Den med 4 knapper rundt en stor O.K.-knapp i midten. Jeg vet at alle de funksjonene som var under 4-veis kontrolleren, ligger (eller kan legges i) touch-skjermen og at man kan "sveipe" og dra frem disse ... men funker det i praksis?

Jeg anser X-E3 som å være en slags miniutgave av X-Pro2 - med samme opplegg, med søkeren ytterst til venstre (sett bak fra) og et ypperlig Street-Tool som sådan, men det er de manglende 4-veis knappene bakpå jeg ikke blir klok av ...

Personlig foretrekker jeg min X-Pro2 til gatebilder og med et fast 23mm f/2 (som tilsvarer den klassiske 35mm FF). Den kan jeg betjene med en hånd faktisk, hvis det er påkrevd. Hvis du lyster på en sånn så har jeg en til salgs akkurat nå ...
http://foto.no/cgi-bin/bruktmarked/visAnnonse.cgi?id=2796...sSlettet=1
;o)

Når det gjelder Bracketing, så har jeg ikke prøvd det du skriver om, med 3 forskjellige filmsimuleringer (det må jeg visst prøve ut snart!), men bruker bracketing til Exposure - altså 3 eksponeringer, med 0, -1 og + 1 i eksponering og 0,7EV i mellom - hvis lyset er vanskelig så har jeg som regel alltid en som er godt eksponert.

Har prøvd ut Classic Chrome her forleden, men liker det ikke, det blir for blå-magenta-aktige skygger og for kalde høylys - minner meg om KodaChrome i gamle dager. ACROS har jeg bare tatt noen få test-bilder med, mens ASTIA er min favoritt. Men slik er vi mennesker, forskjellige alle sammen!

Mvh,
Walter

P.S.: Store minnekort er billige nå, Pål!
Pål M. S.
@Walter: Jeg liker "Joysticken" godt. Bruker den hovedsakelig til å plassere fokuspunkt. Med et lett trykk, kommer jeg lett til menyer, og har satt opp "My menu" med de innstillingene jeg justerer mest.

Hadde tidligere X-T10 og X-M1 med 4 veis kontrollen, og opplevde det som en "Pain in the a.." med mine hender. Kom stadig borti, og forandret en eller annen innstilling, både titt og ofte. Så jeg foretrekker helt klart den nye løsningene.

Bruker ikke touch skjermen, gammeldags som jeg er...men bruker hjulene foran og bak mye til å justere ISO, eksponeringskomp (som står på C=+/-5 trinn) og blender. Sistnevnte på kit objektivet 15-45, som ikke har blenderring. Har i tillegg 35 f2, som er et objektiv som passer meg og mitt bruk veldig bra.

Bracketing er en fin sak, uansett hvilken innstilling en bruker det på. På filmsimulering kan en velge den typen som passer en best, og der har jeg mine favoritter, som nevnt. Når det gjelder Classic chrome, så passer den nok ikke alle motiver. Prøvde den nylig på landskap på en tur nordover, og der falt den igjennom. Til det ble Provia veldig fin, særlig siden det var mye blått hav og himmel mot hvite fjell. (Skal dog sies blå himmel var mangelvare)
Til portretter, miljø og studio synes jeg derimot den gir et fint uttrykk, faktisk så bra at jeg tar flere fargebilder enn før... Faller gjerne på en CC og en Acros av de fleste bildene.

Når det gjelder utstyrsfronten, har jeg skjært inn til beinet, og har kun det jeg vet jeg kommer til å bruke. Solgte unna det meste, og sitter igjen med X-E3 m/15-45 og 35mm og Pentax K-3 med 18-135 og 50 1.8.
Har dog fremdeles K-30 med kit objektivene i "reserve", som forøvrig eldste barnebarnet på 9 sikler etter og få låne. "Det er jo et ordentlig kamera, bestefar !":-)

Minnekort er som du sier blitt billige, så jeg "ser den"

Til slutt, mangfoldet og forskjellen på oss mennesker/fotografer, skal vi ta vare på.
Lar meg glatt fascinere av det andre fotograferer, dedikasjonen og smaken til andre, også de som gjør ting langt utenfor min type foto:-)
Harald N.
Vemodig forfall på trehuset, god kontrast til murhuset. Held ein knapp på originalen her.

Mvh Harald
Avsluttet .
Mange velfortjente godord om bildet og valget mitt faller nok på v3.. Du har pent lys og flotte skyggepartier. Det var et pent bilde med fin komposisjon og stemning som får frem huset på en spennende måte. Bra arbeid. Dette huset ligger vel i Halden på andre siden av kinoen.
Svein-Erik H.
Skulle gjerne vært innom å sett på markiser der.
1 og 4, får ikke bestemt meg.
Walter S.
@ Pål S.: Nå var det ikke det å sette fokuspunkt (til det burker også jeg joystikken) jeg tenkte på når jeg savner 4-veis knappene på X-E3, men alle andre viktige funksjonene som Hvitbalanse, ISO, Fokus-type og eventuell valg av filmsimulering, som jeg har under mine 4-knapper.

Takker også Christer, Harald og Svein-Erik

@ Christer: Ja, det ligger på andre siden av den gamle "ALADDIN"-kinoen som du ser i dette bilde: http://foto.no/i/1102423
Det er mye gammelt i dette område og verdt en tur med kamera!

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu