Kvelden faller på ...
... tidligere og tidligere nå i desember, frem til den 21. Byfergen på vei fra Sentrum til Gamlebyen. Kråkerøybroen i bakgrunnen. Fergen kommer fra Gressvik og skal til Gamlebyen.
ISO 3200 - blender f/5.6 @ 1/30" håndholdt JPEG
Bildet inngår i albumet Mitt Fredrikstad - En rusletur gjennom byen, sett gjennom mine objektiver.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2018-12-03 08:59:24
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-Pro2
  • Fujinon Super EBC XF 18-135mm 1:3.5-5.6 R LM IOS WR
  • Brennvidde38.9mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/30s
  • Nei
  • Annethar klonet vekk en byggekran i bakgrunnen
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1098534} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
susanne j.
Utroligt at det kan blive så skarpt med en iso på 3200 også håndholdt det overrasker mig lidt...tænkte at der måtte være stativ til så ..men nej åbentbart ikke ..Hvor meget har du så givet af lys i redigeringen bagefter ? Fint og hyggeligt motiv Mvh Susanne
Walter S.
Takk Susanne.
Jo det er nok bare et bevis på at OIS (stabilisering) på objektivet gjør sin jobb og takler eksponeringstider godt. Så er jo ikke selve fergen 100% skarpt da, hvis du ser på fronten.
Skal legge ut rå-Jpeg slik det kommer fra kamera som Versjon #2, så kan du selv se hvor mye jeg har redigert.

Mvh,
Walter
Jostein S.
Hei
FLOTT!
Liker slike maritime motiv
Fin stemning du skildrer her med båtene
susanne j.
Hej Walter ja jeg så godt at der var lidt uskarphed på skibet..men tænkte også på vandet som så fint ud og bygningerne i baggrunden..ja du har fået sat mere lys ind...det var mere fordi jeg skal ud og tage billeder af nogen træer og buske i mørke med julelys på...så jeg er ved at finde ud af hvor meget iso jeg skal have på ...og hvis det er uden stativ osv...HIlsen Susanne
Roar K.
Tror nok jeg foretrekker V1 med godt lys og uten element nede i venstre hjørnet her.
Slett ikke sikkert mine ustødige poliofingre hadde greid dette selv med ISO 3200 og god optisk stabilisator i det lyset du presenterer i V2.

Roar
Per L.
Fint og fargerikt kveldsbilde med god komp! Forskjellen mellom de to bildene viser tydelig etterbehandlingsmulighetene i en JPEG-fil. Jeg tar også alle mine bilde håndholdt i JPEG og er fornøyd med det! Mvh Per
Harald N.
Du viser at det er mykje å hente i JPEG-fila.
Flott dette.
Mvh Harald
Vidar Magnus J.
Stemningsfullt kveldsbilde med gode farger.
Hans Rich. A.
Jeg er overrasket over hva du får ut av JPG-filene dine. Ferga godt plassert i et fargefint foto. God balanse mellom det naturlige og det kunstige lyset.
Mvh Hans Richard
Geir K.
Meget flott dette. Imponerende lite støy i bildet med så høy ISO.

Geir
Walter S.
Takk for kommentar, Jostein, Roar Kneppen, Per, Harald, Vidar Magnus, Hans og Geir!

@ Per: Jeg har (dessverre) enda ikke tatt et eneste RAW-bilde, fordi jeg ikke kjenner prosessen, og egentlig ikke savner det heller. har klart meg med JPEG i over 9 år nå.

@ Hans: Man skal ikke være overrasket over at man kan redigere JPEG så mye - og enda mye mer. Eks.: http://foto.no/i/1039977 hvor jeg har hentet opp mange detaljer fra skyggene. Moderne JPEG er ikke det samme som for 10 år siden.

@ Geir: Det samme gjelder støy i JPEG på høy ISO. Moderne utstyr er med på og få frem mye nå for tiden.

Mvh,
Walter
Keshav N.
Flott kveldsbilde med fine farger og fergen som blikkfang, Jeg syns de elektriske lysene har fin effekt på bildene.
mvh Keshav
Jonny A.
Flott motiv med liv i, båten som kommer imot, og lysene som speiler seg. I grenseland for hva som går håndholdt på nærmere 40mm samt bevegelsen på båten, slik at det er noe uskarpt her og der om man zoomer litt. Men fy søren så gøy og se hva man klarer og tyne ut av et Fujifilm kamera og objektiv med stabilisator. Bakbelyst sensor gjør sitt til at støyen er så lav som den er. Men det er klart skulle du brukt dette til noe mer, så hadde et stativ vært på sin plass, ser selv at monopod er innafor og drasse med seg og gjør mye i kombinasjon med objektiver med OIS. Motivet, justering av jpg, helt topp. Tror du hadde funnet det svært interessant hva du kan klemme ut av et foto fra RAW format. :)
/Jonny
Walter S.
Takk også til Keshav og Jonny, som begge kom litt etter de andre.

@ Jonny:
For noen år siden slepte jeg med meg stativ alle steder for å være helt sikkert på å ta høyde for skarpe bilder. Har i mellomtiden fått helsemessige problemer (hjertet) og må ta det med ro, og bruke lett utstyr. Dessuten var jo ikke meningen å ta bilder så sent på dagen uansett, da hadde jeg kanskje brukt ett av mine mere lyssterke objektiver. Har jo XF16mm f/1.4 og XF23mm f/1.4 pluss XF23mm f/2 og også XF50mm f/2 + XF14mm f/2.8 - så bildet var egentlig bare et biprodukt etter en lang ettermiddag med fotografering og jeg sto og ventet på rett ferge, at jeg prøvde meg, uten store forhåpninger forøvrig.

Ang. RAW - jeg vet at jeg misser en del med JPEG, men er nå blitt 70 år gammel og har ikke tid til å lære meg et nytt "håndverk" - det tar noen år før man blir "ekspert" på all ny software - mens jeg nå har 9 års erfaring med JPEG ...!
;o)

Mvh,
Walter
Jonny A.
Syns du får fram utrolig bra bilder fra jpg, kun utføra det jeg tenkte at RAW hadde vært interessant for deg, men det er mye nedre og fortsette med noe man kan skikkelig i stedet for og bruke masse tid på å lære nye måter og gjøre ting på. :) store stativ skjønner jeg godt at du ikke gidder dra på. :)
Mvh Jonny
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu