Moll.
Utstyr
  • Fuji x100s
  • Fujon 23mm 2,0
  • Brennvidde23mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/7s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger164
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1098138} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Avsluttet .
Dette gatefotoet er sterkere, mer talende, mer tankevekkende og samtidig på en måte mer realistisk enn det meste man ser av gatefoto. Jeg tenker for det første, det er slik man ser i brokker og uskarpe scener i forbifarten.Slik er virkeligheten for jeg tenker også ensomhet, den ensomme spillemannen som både er en del av et sosialt fellesskap, men likevel står i utkanten eller utenfor. Bildet særkjennes for øvrig av en elegant komposisjon hvor fortauskanten, musikeren og instrumentkassen er vesentlige elementer. Farver i gatefoto er ikke av det mest vanlige, men her funker det meget bra, jeg opplever at farvene bidrar til bildets stemningsskapende og følelsesladede karakter. Bruken av uskarphet som virkemiddel er kanskje dristig, og det styrker min beundring enda et hakk. Jo. dette er bare imponerende godt gjort. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Pål M. S.
Knall dette, Øyvind:-)
Kan bare henge meg på Kjell Ø´s kommentar, der han er innom det meste som kan sies.
Knut Georg F.
Her er det tilført uskarphet gjennom kamerabevegelse, noe som anonymiserer personen (i tråd med lover og regler..:-). I tillegg kan det man ikke ser klart, defineres som mystikk, drama, kunst eller hva det måtte være. For meg blir det mest en opplevelse av uskarphet, uten ett skarpt festepunkt, der motivet likevel er tydelig nok. Spennende linjer innover i motivet bak gatemusikanten, men synes det blir mye grått og tomt i forkant/venstre side. Bra motiv med enkle elementer.
Mvh Knut
Roy C.
Hei.
Et fantastisk gatefoto i uklare bevegelser med lyset i bakgrunnen som omgir musikeren, noe drømmektig stemning over bilde i moll.
Mvh. Roy
Roar B.
Ja visst handler det om "moll", både i fargebruk og kroppsspråk. Gitaren som blikkfang, leder mot personen med hatt, og lyset bak, det eneste som varmer i et omriss av ensomhet og kulde. Stødig komposisjon i bevegelse. Sentralt element i et sterkt og fortellende uttrykk. Som pulserer. Og engasjerer.. Well done !
Avsluttet .
Litt enten liker man det, eller ikke. Personlig liker jeg det da uklarheten setter den riktige stemningen i bildet og lager noe man stopper opp ved. Et skarpt klart bildet hadde fortsatt vært bra men mere vanlig og ikke noe man tilbringer mye tid på. Førsteinntrykket satt som det skulle og da er det bra. Blir som motiver, sitter ikke første øyekast da har du ikke bildet.
Roar B.
For meg er det motsatt, Christer. Jeg må gjerne ha god tid for å la motivet synke inn og tale til meg. Nesten som å lytte til et godt album, kanskje distanse i starten, men "vokser" med hver eneste gjennomspilling :)
Harald N.
Knall gatefoto med god tittel.
Mvh Harald
Øyvind B.
Hei Kjell Øyvind, Pål, Knut Georg, Roy, Roar B., Christer og Harald.
Gleden er stor over at et såpass spesielt foto kan få oppmerksomhet, setter veldig stor pris på det.
Det er veldig spennende å lese de forskjellige kommentarene. Fellesnevner, ensomhet kanskje som Kjell Ø. og Roar B. er inne på.
Knut G.: Ser poenget ditt med det store gråe-tomme feltet venstre forkant. Mulig et ubevisst forsøk på å isolere trubaduren.
Takk alle sammen!
Mvh Øyvind
Arild T.
Elegant gatefoto som nesten kan betraktes som et oljemaleri. Uskarpheten skaper en flott effekt! Fortauskanten lager en fin diagonal i bildet og leder blikket hen mot trubaduren.

Hilsen Arild
Øyvind B.
Takk til deg og Arild!
God inspirerende kommentar jeg tar med meg videre.
Mvh Øyvind
Kjell H.
Huff, at jeg ikke følger med når slike "øyeblikk" dukker opp på foto.no er irriterende i etterkant, men når jeg først ser det er opplevelsen særdeles god, og jeg synes Roy Charlsen beskriver opplevelsen godt og presist i korte ordelag. Flott!
Øyvind B.
Mange takk til deg og Kjell!
Jeg klarer absolutt ikke heller følge med på det som blir lagt ut her inne.
Hyggelig du likte den moll-stemte.

Mvh Øyvind
Jostein S.
Hei
Spesiell effekt
Her er det vel både i moll og dur!
Ofte er livet slitsomt, og det utspeiler seg i mange settinger. I så måte et tankevekkende foto
Alikevel har du fått frem et lite lysglimt her hvor lyset treffer den gitarspillende trubaduren
Effekten du har fått fremt på ga gaten og fortau er imponerende flott
På mange måter et klassisk bilde
Øyvind B.
Tusen takk Jostein for en reflekterende dypsindig kommentar.
Verdsettes høyt!
Mvh Øyvind
jon b.
Det meste er sagt om dette inspirerende bra bilde.
Jon
Jon S.
Hei Øyvind. Gikk gjennom gamle bilder av fotografer jeg liker. Med skam å melde så har du ikke fått noen kommentar fra meg. En glipp. Sånn... Nå har jeg kommet meg opp fra skammekroken... Har skrevet det før, dette med at de beste bildene ikke lar seg beskrive med ord. Fornemmelsen. Mye av det samme som med alle bildene Bob Dylan kaster inn i hodet mitt via tettvevde tråder av tekst og musikk. Klarer ikke å forklare, men fornemmer med stor glød. Dette er et slikt bilde. Mvh Jon
Øyvind B.
Tusen takk Jon B. og Jon S.!
Jon Søegaard: Jeg får heller ikke med meg brøkdelen av det som flommer ut av bilder her.
Entusiasmen er og i perioder heller laber angående utlegg bilder og kommenterering av det som blir lagt ut. Gleder meg at bildet kan gi deg noe positivt.

Mvh Øyvind
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu