Solnedgang på Mont Blanc
Solnedgang på Mont Blanc sett fra Gland, nær Nyon, Sveits. Mont Blanc er 79 km unna så bildet er ikke sylskarpt. f=420 mm (300 mm + 1.4 TC). Kroppet litt, så det tilsvarer omtrent 500 mm. Man kan se refleksjonen fra Refuge Vallot som kan brukes i nødsfall. Refuge du Goûter, der folk normalt overnatter på vei til Mont Blanc ligger rett nedefor den store bresprekken på overgangen mellom snø og det mørke fjellet. Takk til Helge Andreassen for å påpeke dette.
Bildet inngår i albumet Alpene - Bilder av fjell og aktiviteter i Alpene, særlig Italia, Frankrike og Sveits.
Utstyr
  • Nikon D850
  • 300.0 mm f/4.0
  • Brennvidde420.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/80s
  • Nei
  • AnnetHåndholdt. VR.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1097672} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Helge A.
Flott bilde. Den hytta har jeg vært innom, og jeg tipper normalveien opp ligger bak den "kulen", og at der er mer snø der nå enn på sommeren, men jeg har glemt hvor vi tok på steggjern.
Geir B.
Hei Helge,
Jeg regner med at normalveien følger ryggen oppover. Jeg var på toppen i 2009, men vi tok ruta som kalles "Les trois Monts" med start fra Aiguille du Midi som ligger litt til venstre utenfor bildet.

MVH

Geir
Helge A.
Ja, du har rett. Jeg satt og så på en lyst felt oppe ved Bosses Ridge, men overnattingshytta ligger på kanten lenger nede, mener jeg nå å huske.
Geir B.
Hei igien Helge,

Det ble bygget en ny Goûter-hytte som ble innviet 22 juni 2013. Den nye hytta ligger 200 m syd for den gamle.

MVH

Geir
Helge A.
Pussig, jeg var bare akkurat innom dette bildet, og like under den store bresprekken er det to mørke felt på brekanten, der det til venstre kaster skygge, og dette kan jeg tenke meg er den nye hytta? Det er nok ti år siden, og da var vi først på Aig du Midi for å venne oss til høyden, og der har jeg vært en gang senere, og du verden for en utsikt, men selvsagt enda bedre fra toppen på Mont Blanc. Og da Gouter route opp og ned.
Geir B.
Hei Helge, Du har helt rett. Jeg har korrigert bilde-infoen takket være ditt falkeblikk. Den nye hytta er til høyre for den ligger litt lenger sør og dermed innover i bildet. Det som skinner i sola er nok Refuge Vallot på 4362 moh.
Takk for rettelsen.

MVH

Geir
Helge A.
Det som er fint med normalruta opp er at den er såpass lett at alle som er i sånn passe form kan gå den, og de sprekeste går hele veien opp, mens resten tar et lite tog den første biten. Begrensningen lå den gang på hyttekapasitet og været selvsagt. Men med den nye hytta er det vel flere sengeplasser.
Geir B.
Ja, med den nye Goûter-hytta er det sikkert blitt bedre plass, men antagelig mer folk også.

MVH

Geir
Helge A.
Her er ca 1000 høydemetere til toppen fra Gouter hytta, men hvis den er full går det visst an å bruke en hytte lenger ned også, men da blir dag to desto tyngre. Videre var det litt flåsete å skrive at det holder å være god form, da man også bør gå med guide eller være i gruppe med folk som har erfaring. For det skjer jo ulykker her, når man googler litt.
Geir B.
Hei Helge,

Bra at du kom med en aldri så liten advarsel. Normalveien til Mont Blanc er ikke teknisk vanskelig. Dette er ikke nordveggen på Grandes Jorasses eller noe i den stilen. Men som du sier, man er høyt til fjells, været kan skifte, og man er på en bre med sprekker. Man antar at ca. 100 personer omkommer på Mont Blanc hvert år. Her er en artikkel om hvorfor Mont Blanc er så farlig:
http://www.theatlantic.com/international/archive/2012/07/...ns/260143/

MVH

Geir
susanne j.
Hej Geir noget af nogen farver i baggrunden næsten som et maleri fint ser det ud Mvh Susanne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu