Gul Hibiscus
Se gjerne mot mørk bakgrunn ved å klikke på bildet.
Utstyr
  • Canon EOS 350D DIGITAL
  • Canon 400 mm
  • Brennvidde400.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/160s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1097240} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Asbjørn H.
Denne synes jeg var flott Roar! Er litt usikker på kritikk av slike kreative verk som du lager i etterbehandlinga, men jeg liker komposisjonen her samt de skarpe detaljene du får frem i blomst og blader. Fine kontraster mellom gult, grønt, rødt og sort. Kanskje litt mye oppskarpet/mye støy i bladene - hadde vært interessant å se en litt mykere versjon for sammenligning (men det blir jo kun en smakssak).

Mvh Asbjørn
Per L.
Fargerikt, godt komponert bilde med god skarphet! Mvh Per
Avsluttet .
Fin komposisjon og fine farver, og skarpheten er upåklagelig der den skal være. Det hadde kanskje blitt enda bedre hvis blader mm i bakgrunnen hadde vært mindre skarpe. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Roar K.
Siden dette nå er en fotoside så er det klart at kritikken kommer på fotografiets premisser selv om jeg nok vel så mye digital maler som fotograf - kanskje mer i retningen maler. Men siden det ikke finnes spesielle sider for slike som meg og jeg jo bruker kamerautstyr og fotoredigeringsprogrammer så blir fotosider det naturlige forum å presentere bilder på.
Fint at det nå kommer litt mer kritikk på bildene mine for det er jo ting jeg også overser som jeg blir oppmerksom på som f.eks. her støy som jeg burde gjort noe med, men som jeg overså etter å ha fikset det selektivt oppe i venstrehjørnet ved å sløre og dra ned lyset som en gjentakelse av høyre hjørne som i utgangspunktet var slik det fremkommer her.
Nå har jeg sett i det siste at jeg møter meg sjøl litt i døra eller får smake min egen medisin og det er bra for jeg har savna det.
Diskusjoner under bildene er bra for det lærer man av. Ingen blir noen gang fullt utlært når det gjelder foto da nytt stadig dukker opp.
Savner tiden da gamle stabeiser av noen fotografer barket sammen under bilder her fordi de var uenige - eller for den sak skyld en gammal stabeis og en ung og fremadstormende. Da kunne man plukke poeng og hente lærdom gjennom å lese disse kommentarene.
Nevner også at om jeg ikke svarer på kritiske kommentarer eller legger inn nye versjoner som følge av slike så merker jeg meg dem og tar det med videre til senere bilder. Jeg har en så stor produksjon at når jeg legger ut bilder her så ser jeg meg stort sett ferdig med dem og bruker heller tiden på bilder som ligger på vent for å bli redigert.
For meg er dett kun en hobby da jeg ikke hverken har utstillinger eller driver med salg.
Et lite råd til de som kommenterer er å se på bildet og skrive egen kommentar før man leser andres for da slipper man å bli påvirket av hva andre har skrevet for det er en kjentsak at man lett blir fanget av det man leser og henger seg opp i det.
Har gjennom de siste 12 år lært en del så har tenkt litt på å ta opp igjen maling som jeg ga meg med på tidlig -80 tal av mangel på talent. Men nå med akryl og ikke olje som tar lang tid for å tørke. Kanskje noe å drive med på vinteren med lave temperaturer og dårlig rullestolføre med lite fotografering.

Roar

Roar
Jostein S.
Hei
Motivet og komposisjonen synes jeg er utsøkt
Et bilde, eller maleri om du vil,som er estetisk vakkert og til å pryde en vegg.
Balsam for øyet det her Roar
Avsluttet .
At du skriver det du skriver synes jeg viser at du har både styrke og pågangsmot, slik skal det være. Bildet ditt har du satt fint i sammen og skarpheten er det vel heller ingen ting og utsette på. Men som Kjell Ø skriver så kunne nok kanskje skarpheten vært flyttet utenfra og inn i blomsten. Men det kan selvfølgelig være flere grunner til at det er som det er. Bra.
Keshav N.
Her sier jeg meg bare enig med Jostein det er slik jeg ser det.
mvh Keshav
Hans Rich. A.
Gul hibiscus var ny for meg. Ikke noe å utsette på skarphet og detaljer. Ei heller komposisjonen. Ville vel ha dempet eksponeringen litte grann selv.
Mvh Hans Richard
Arild T.
Dekorativt bilde i et velfungerende utsnitt! Bra!

Angående din tekst i en kommentar nedenfor, så er den oppklarende på mange måter, men jeg er ikke enig med deg at du av og til ikke kommenterer konstruktiv kritikk. Det koster deg bare en liten setning, og du velger selv om du legger ut en ny versjon. Dersom noen på forumet her ikke kommenterer min konstruktiv kritikk, føler jeg meg veldig liten og lurer på om jeg ikke har det kompetansenivået som kreves for at min kommentar skal bli tatt alvorleg.
Jeg bruker mye tid på forumet her og prøver etter beste evne å kommentere kritikk jeg får på mine bilder, og oftest legger jeg ut en ny versjon.
Men la det være sagt, ganske klart for alle: Jeg slutter å kommentere personer som overser mine konstruktive kritikker. Da kan jeg bruke mer tid på de som er interessert i kommunikasjon og ønsker å bli en bedre fotograf. Bjørnar Pedersen bør være et forbilde for alle her inne hva angår bildekritikk.

Beklager at jeg bruker kommentarfeltet under ditt bilde, Roar, men siden mange her inne ikke er på Forum, benytter jeg anledningen her. Det er på alle måter godt ment!

Hilsen Arild
Roar K.
Mitt svar på andres kritikker på mine bilder er at jeg skriver en kritikk tilbake på de som har skrevet hos meg.
Ellers takker jeg gjerne til slutt felles til alle for kritikker framfor å skrive til hver og en. Hvis det er noe jeg synes jeg bør svare på fordi det f.eks. ligger innbakt et spørsmål e.l. så gjør jeg det.

Roar
Bjørnar P.
Harmonisk komposisjon og fine fargekombinasjoner. Rent og ryddig.
Roar K.
Takker så mye for kommentarer og innspill.

Roar
Knut N.
Sjøl om det ikke alltid er "min stil", så prøver jeg å gi fotografene tilbakemelding på bildene deres. Du har jo en egen stil med mange flotte bidrag, så også detta her..kona hadde sett flest røde så detta likte hu :o) Jeg har lært utrolig mye her inne (sjøl om det ikke gir seg utslag på det jeg legger inn) så tusen takk til deg og andre Roar.
Harald N.
Vakkert med sterke klare fargar.
Set pris på din konstruktive kritikk av mine bilder, så fortsett med det.
Harald
Roar K.
Stor takk til dere to siste også.

Roar
susanne j.
Sød gul Hawai blomst...de grønne blade kunne jeg godt have tænkt mig en lidt mørkere grøn..men det er jo en smagssag...det ved vi jo alle sammen Mvh Susanne
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu