Langt nede ...
... er jeg ikke, men her måtte jeg faktisk ned i knestående (au!) for å komme nærmere høsten. Hadde det ikke vært så forbanna omstendelig å ha med seg, så hadde jeg kjøpt meg knebeskyttere. Den blå bilen i veikanten er en "Google Street View" bil som tok bilder av / i Gamle Fredrikstad.
Bildet inngår i albumet : Årstider i Østfold - typisk for årstiden
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-T2
  • Fujinon XF 16mm f/1.4 R WR
  • Brennvidde16.0mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/300s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1096121} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Per L.
Jeg lurte først på om drikkevarene i Fredrikstad hadde vært for sterke! Fint høstbilde med noe uvanlig perspektiv. God dybde og skarphet samt tiltalende høstfarger! Mvh Per
Viggo Strand K.
Næææmen...har du begynt å krabbe rundt i Gamlebyen, Walter? Au ja...tenkte meg det.
Stikk en tur innom en Maxbo å få på deg en skikkelig Snickers-bukse med deilige usynlige lommer på knærne med tykke velgjørende puter. Da blir det ikke mere (mj)auing over vonde knær eller småsteiner som stikker langt inn i sjelen.

Så sent som igår var jeg noen timer hos alle fotografers kjære Ivanson på Båstnäs.
Og der krabbet og gikk jeg rundt blant de vakre skrotbilene iført min Snickers-bukse....helt utmerket. Men ha med skift...Det var svært klinete noen steder.

De som har tenkt seg til Ivanson bør kjappe seg.
Bare siden sist jeg var der for 2 år siden har pøbler vært å rappet deler og ødelagt. Når jeg kjørte derfra i halvmørket igår kveld kunne jeg høre svært mistenkelige bankelyder og en skikkelse som smøg seg mellom vrakene.

Viggo
Ragnar S.
En av naturens lover at løv med mer samler seg langs kanter. Rydder seg selv på en måte.
Fint illustrert, god dybde i bildet.

Mvh Ragnar S
Olav Bjarte K.
Har du tryna, nå? Spennende inntrykk med god skarphet "under nesa". Et ganske "annerledes" høstbilde fra Gamlebyen. Linjene fører rett mot lysene til bilen som kommer mot oss.
vh.
Keshav N.
Flott høstbilde med fine farger og fint. Rajiv Shyamasundar sa på fotokurs i Mumbai at en fotograf
kunne ikke være redd for dumme seg ut men måtte være klar til gå ned på knærene eller ligge på
magen for å få det beste bildet.
mvh Keshav
Robert L. S.
Veldig fint tatt dette. Fine detaljer og god dybde her. Her ser jeg fordelen med vippbar søker, selv om man også her må gå ned i knestående.
Mvh.
Robert
Knut N.
Her er det meste sagt, flott høstbilde :o)
Roar K.
Ja, ikke enkelt å får den kameravinkelen uten å gå ned i knestående. Hadde ikke gått med skudd fra rullestol heller her.
Jeg pleier å råde folk til å se opp for å finne motiver. Men kanskje på tide å se ned også.

Roar
Avsluttet .
Det lave kamerastandpunktet og - vinkelen gjør dette bildet til noe litt ekstra, litt mer spennende og severdig enn et mer tradisjonelt bilde. Knær er et problem for noen hver som er godt voksen og vel så det, jeg har funnet at stativ og vridbar skjerm kan være gode hjelpemidler. Her har imidlertid strevet og mulige knesmerter bidratt i betydelig grad til et fint resultat. Jeg fascineres av lysstrålene på den møtende bilens forlykter og bemerker dertil de fine farvene og en fin komposisjon. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Harald N.
Her skulle du hatt med D750 med vridbar skjerm. Eg lovpriser den ved makro og lågt standpunkt. Men bildet blei fint det.
Mvh Harald
Jostein S.
Hei
Det er ikke ofte enfinner gull i vegkanten
Men det har du gjort her
Walter S.
- Ikke akkurat krabbe rundt, men er både høyt og lavt av og til, når jeg blir ivrig i spennende og forgjengelig lys, slik det er nå om høsten, Viggo!
Men nå først - takk for alle bidrag her inne, men tanker og tips / råd til bildet. Det er denne meget inspirerende XF16mm f/1.4 som i tillegg til lysstyrken har en meget kort nærgrense - som inspirerer meg til slike krumspring - som jeg med mine 70 egentlig er for gammelt til.

- Så, takk til Per, Viggo, Ragnar, Olav Bjarte, Keshav, Robert, Knut, Roar Kneppen, Kjell Øyvind, Harald og Jostein - for kommentar!

@ Kjell Øyvind: Jeg også var en lidenskapelig stativ-fotograf - men har funnet ut at et stativ setter flere begrensninger på meg, enn det hjelper. Det er kun når jeg har med lange brennvidder at jeg benytter stativ. Det er enklere å sette opp ISO'en på de nye sensorer, enn å bære, slå opp og slå ned et stativ - spesielt siden jeg har begynt å ta flere gatebilder nå, enn ren landskap. Og lysstrålene fra bilen, skyldes liten blenderåpning på f/16

@ Harald: Min Fuji X-T2 har også skjerm som kan vinkles både opp, ned og til siden - så da går det like enkelt som med D750 - til halve vekten.

@ Keshav: Er enig i Rajiv sitt utsag og prøver å følge det - men, det er så forbannet vanskelig å reise seg igjen, i min alder ...

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu