Kystens vokter
Fra Sandbukte-Østnestangen naturreservat lengst sør på Hurumlandet. Østnestangen har en liten grønn fyrlykt (ledlykt) som står i samband med rød fyrlykt på Ramvikholmen i sørøst.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2018-10-01 14:34:23
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2018-10-01 22:59:05
    Versjon #3
Utstyr
  • FUJIFILM X-T2
  • XF10-24mmF4 R OIS
  • Brennvidde15.1mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/1600s
  • Nei
  • AnnetFra Sandbukte-Østnestangen naturreservat helt sør på Hurumlandet.
    Østnestangen fyrlykt har en liten grønn fyrlykt (ledlykt) som står i samband med rød fyrlykt på Ramvikholmen i sørøst.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriHav og sjø
  • Lastet opp
  • Visninger50
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1095408} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Walter S.
Selv om jeg kanskje ikke er helt enig i den frynsete rammen, så kan jeg godt like originalen i din Mono-versjon, med dype sepiatoner, her.

Og bortsett fra strømledningen som er litt skjemmende, så er komposisjonen utsøkt og solid, med fyrlykta i "smørøyet" og den fine forgrunnen med skarp struktur, rekkverket gir fin "lead-in" og dybde, så gir også lange skygger et sensommer-preg.

Mvh,
Walter
Ragnar S.
Takker for din fyldige kommentaren Walter. Buen på rekkverket passer jo inn i buen på berget. Veide for og i mot vedørende strømledningen. Med buen på denne motsatt av gjerdet fant jeg ut at den godt kunne være der og skape en slags balanse i bildekomposisjonen. Kanskje den allikevel burde tas bort.
Skj
Sissel Kleivdal H.
Støtter Walter S sin kommentar:)

Sissel
Roar K.
Fint utsnitt og komp.
Vanskelig å bestemme seg for versjon her, men muligens svarthvit?

Roar
Arild T.
Her velger jeg meg versjon 2 med sine klare, mettede farger og den asurblå havet og himmelen! Er i mot bortkloning av strømledninger generelt, men det som er litt uheldig her, er at strømledningen går "gjennom" hodet på personen.

Hilsen Arild
Bjørnar P.
Monokrom-utgaven har en fin stemning, men den taper seg mye i mine øyne ved at himmelen har blitt så overbehandlet. Der fungerer fargene bedre, selv om himmelen også der er noe presset.
Strømkabelen vill jeg klonet bort, da den får nærmest hovedrollen i bildet uten å fortjene det. En liten oppletting av ansiktet kan vurderes, og kanskje av hele personen også.
Ragnar S.
Sissel, Roar, Arild, Bjørnar: Lagt ut ny sv/hv versjon.
Strømledning fjernet, ansikt lysnet noe. Takker for konstruktive kommentarer.
Skj
Avsluttet .
Jeg bemerker først og fremst at lav kameravinkel her bidrar til en meget fin komposisjon. Svabergene er fint gjengitt og fungerer sammen med rekkverket og personen som gode kompositoriske elementer. Her er også god skarphet og fine detaljer. Sort.hvitt versjonene skaper en stemning av nostalgi, særlig versjon 1. Men jeg er enig med Walter i at den frynsete rammen kanskje ikke er det beste alternativ, for så vidt er v 3 bedre i mine øyne. Det er for undertegnede meget fascinerende å se hav og himmel gå i ett i horisonten. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Ragnar S.
Hjertelig takk for din kommentar Kjell Øyvind. Mye av det du beskriver stemmer godt overens med mine tanker og oppfatning om bildet/komposisjonen.
Skj
Ingvald Bright N.
Tror jeg velger fargene her. Et likandes bilde. ) Ingvald
SveinM M.
Falt for V3, jeg! :)
Arild T.
Har sett på bildene på nytt. Versjon 3 ble skikkelig flott og blir mitt førstevalg!
Det er så bra at du kommenterer endringsforslag, Ragnar, og i tillegg legger ut ny versjon! Savner mye av dette på forumet her.

Hilsen Arild
Ragnar S.
Ingvald og Svein: Takker for kommntarene !
Skj
Ragnar S.
Arild: Har definitivt hatt nytte av kommentarene, både til disse bildene og andre. Jeg synes også V3 ble det beste, og som er et resultat av endringsforslag fra deg og andre.
Skj
Trygve B.
Liker godt orginalen med dens farger. Bildet er nakent og ribbet for effekter. Det gjør seg bra her. Du får liksom fram havet, ensomheten og tøffe forhold.
Ragnar S.
Hjertelig takk for kommentaren Trygve !
Skj
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu