Mer de Glace
Frankrikes største bre og Alpenes tredje største bre (Aletschglescher og Gornergletscher i Sveits er større) Mer de Glace, nær Chamonix smelter raskt. På dette nivået mister den 8-10 meter av tykkelsen sin hvert år.
Bildet inngår i albumet Alpene - Bilder av fjell og aktiviteter i Alpene, særlig Italia, Frankrike og Sveits.
Utstyr
  • Nikon D850
  • 24.0-35.0 mm f/2.0
  • Brennvidde24.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • AnnetBildet er tatt ved f=24 mm og satt sammen av 7 bilder i LR.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1094602} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Per L.
Nydelig landskapsbide med god komp og naturlige farger. Et lite kutt nede vil fremheve breen og de praktfulle fjellene ytterligere! Mvh Per
Bjørnar P.
Storslagent landskap. Finne nærmest fiskeøye-følelse her. Flott komposisjon. Ikke så spennende lys, men generelt troverdig og god gjengivelse.
Roar F.
Bra bilde som får med mye av breen og dens løp, samtidig som det er samme historien som mange andre steder: isen smelter og kommer ikke tilbake.
Geir B.
Takk for kommentarer til dere alle tre. Det blir en slags fiskeøye-effekt i og med st bildevinkelen er nær 180 grader. Bildet er tatt tidlig på ettermiddagen i strålende solskinn, så lyset er nok noe flatt. Jeg skal se om jeg får laget en versjon litt beskåret i bunnen av bildet.
Mvh

Geir
Avsluttet .
Det enda jeg savner i dette storslagne landskapsbildet er sterkere lys som gir mere kontraster mot landskapet. Men man kan ikke få alt hver gang. Meget bra.
Geir B.
Hei Christer. Takk for tips. Jeg skal se om jeg får gjort noe med kontrast og eksponering. I utgangspunktet er det ikke mangel på lys siden dette er tatt midt på dagen.
Mvh
Geir
Bjørn Eirik B. H.
Flott og beskuelig landskap, som får klatrefoten til å klø. Bueformen på landskapet får det til å se fisheye-aktig ut - på en bra måte! Tror det hadde tatt seg bra ut som panorama også, med et kutt i halve bildet
Geir B.
Takk, Bjørn Eirik, for positiv kommentar. Det er nok stitche-rutinen i LR som får det til å se fiske-øye-aktig ut. Jeg skal om ikke det neste objektivet mitt blir en Irix 11 mm og se hva jeg får ut av det.

MVH

Geir

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu