Holder hjula i gang
Maskinisten på verdens eldste propelldrevne dampbåt som fortsatt er i drift. Båten heter DS Engebret Soot.
Utstyr
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBil/motor/Kjøretøy
  • Lastet opp
  • Visninger45
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1093018} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Knut N.
Her gjelder det å holde fingra "unna fatet", liker sånne bilder jeg ;o)
Walter S.
Oiii - så spennende!

Kjenner til Engebret Soot - ingeniøren som sto for utbygging av Haldenvassdraget med alle slusene opp til Ørje. Har også vært langs kanalen og fotografert, selve dampbåten "Engebret Soot", men bare fra utsiden - http://foto.no/i/1069176 - så da er det ekstra morsom og interessant for meg også å se båten innvendig, damp-motoren og maskinisten som holder hjulene i gang der.

Flott å se - takk for titten, Sigmund!

Mvh,
Walter

P.S.: Det første jeg reagerer på, er at damen ikke har samlet håret sitt under ei lue. Tenker på langt hår og bevegelige ståldeler ....
Sigmund H.
Ja, dette er farlige greier med alt som går rundt så jeg er enig, Walter løst hår er ikke greia her. Vi kjørte båtene ned til Strømsfossdagen i går kveld og syntes jeg måtte kneppe av noen bilder. Det er sjelden vi kryper ned i de gode og varme maskinrommet for å ta bilder. Vi står heller på dekk. Fint bilde Walter. Jeg har et forhold til skuta etter å ha vært en av mange som bidro under restaureringen. Derfor henger jeg med som mannskap innimellom. Takk for hyggelige kommentarer.
Keshav N.
Interresant bilde for en tidligere motormann I handelsflåten. Har også en tur med vervarslingsskipet Polarfront II som også hadde dampmaskin. Fine farger og komp.
mvh Keshav
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu