Symmetrien i kirkebygg
har alltid fascinert meg. Dette er fra Østre Fredrikstad Kirke - opprinnelig fra 1567
Klippet litt fra LokalhistorieWiki:
Et kongebrev fra 1581 gav Fredrikstads borgere lov til å ta sten fra johannitterklosteret på Værne i Rygge til oppførelse av nytt kirkebygg (Edit: Etter at den opprinnelige brant ned...). Klosterkirken på Værne var oppført i tegl men det er usikkert om sten herfra bare ble brukt til grunnmurer eller også til vegger. Kirken fra 1582 brant igjen i 1653. Den nye kirken, igjen en trekirke, sto ferdig i 1670, og ble offer for den store bybrannen i 1672. Neste kirkebygg ble ikke klart før i 1689, men var til gjengjeld oppført i mur med hvelvinger i tre og var en korskirke. Blant annet hadde Christian V under sitt besøk i byen i 1685 donert 1000 riksdaler til byggingen. Dessverre ble kirken igjen rammet av den store bybrannen i 1690 og tak og inventar ble ødelagt. Murverket ble i stor grad bevart, og kunne brukes i den nye kirken som sto klar i 1697. Bygningen var oppført etter hollandske stilidelaer, blant annet med trappegavler og sadeltak og var malt i okergult og rødt. Vesttårn ble bygd i 1740-årene og stod ferdig i 1751. Kirken forfalt utover 1700-tallet og fra 1760 og frem til bybrannen i 1764 ble gudstjenestene holdt i rådstuen.
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5300
  • Nikon AF-S Nikkor 12-24mm f/4 IF-ED
  • Brennvidde24.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker0.5s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1090020} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Harald N.
Symmetrien på plass. Interessant å lese om denne vakre kyrkja. Her er visst vedlikehaldet på plass. Det er trist med mange fine kyrkjebygg rundt omkring som forfell.
Mvh Harald
Per L.
Nydelig interiørbilde hvor alt virker symmetrisk! De vakre detaljene er tilsynelatende godt vedlikeholdt. Fotografen har også gjort jobben skikkelig - finner ingen ting å sette fingen på! Mvh Per
Avsluttet .
Du har lyckats väldigt väl med exponering av bilden. Jag ser ingen överstrålning från vare sig lampor eller fönster. Samtidgt ser jag detta som en väldigt fin dokumentär av en kyrkointeriör med orgel. Gratulerar
Hälsning
Lennart
Robert L. S.
Et særdeles vellykket interiørbilde. Flotte farger og fin skarphet.
Hilsen
Robert
Walter S.
Mange takk til Harald, Per, Lennart og Robert for kommentar til kirkebildet.

Mvh,
Walter
Roar K.
Her ville jeg ha klippet vekk det nederste. men skriv akkurat det på min smakskonto.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu