Anno 1644
og med Danskekongen Christian den IVs monogram på løpet, er bronsekanonen klar til å forsvare Gamlebyen mot svenskene som stadig prøver seg. I dag ble Kong Karl XII (han som falt ved Halden) slått tilbake i et skuespill på vollene i Gamle Fredrikstad. Se kanonen i aksjon her: http://foto.no/i/1088936
>>Kongen Kommer<< er et historisk gate- og teater-spill der Kong Frederik IVs Tambouravdeling af 1704 (KFT) gjenskaper Kongens ankomst til Fredrikstad i 1704 - en fantastisk opplevelse for hele familien. Skuespillet settes opp hvert år på siste helg i mai og går over 3 dager. Militærhistoriske grupper fra Skandinavia (Norge, Sverige og Danmark) bor i egne teltleir i felt. En gruppe svenske "Carolinere" til hest viser opp kavaleriets bruk i gammelt historisk sammenheng.
Bildet inngår i albumet Kongen kommer - Den årlige begivenheten i Gamlebyen / Fredrikstad hvor utøvere med tidsriktige uniformer ønsker Danskekongen Frederik IV - som jo er grunnleggeren til byen - velkommen til Fredrikstad.
Fotograf
Utstyr
  • FUJIFILM X-T20
  • Fujinon XF 16mm f/1.4 R WR
  • Brennvidde16.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/500s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1088933} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Roar B.
Som illustrasjon/dokumentasjon knytta til underliggende tekst fungerer bildet aldeles perfekt. Noe som sikkert også var intensjonen.
'Sprengkraft' utover det blir nok som til kanonen; mest løskrutt.
En brannfakkel.. men av og til må de også publiseres..
Keshav N.
Et fint sommerlandskap med kanonen som forteller at virkelighet en gang var en helt annen. Syns dette arangementet er virkelig imponerende.

mvh Keshav
Walter S.
Takker så mye for Keshav sin vennligsinnet kommentar til mitt "kanon"-bilde!

@ Roar:
Joda, Roar - løskrutt er godt nok for meg, selv om ordet er brukt i nedsettende mening av deg. Når det gjelder deg, så har jo du en stor kunstner i magen som ikke jeg har, så "Kunsten" med innebygget "sprengkraft" får du ta deg av. jeg holder meg til enkle bilder.

Vi er alle forskjellige, har ulike krav til oss selv og ulike grunner for at vi fotograferer. Jeg har ikke større ambisjoner enn - og gjør heller ingen hemmelighet ut av - at jeg driver med "merkevare"-bygging til min hjemby som jeg er glad i. Fredrikstad har så mye å by på, året rundt, at det holder meg gående. Jeg har dokumentert min bakgård i snart 10 år og har tenkt å fortsette med det i 10 år til.

Forøvrig begynner jeg å bli mektig lei din særs nedlatende behandling av meg på den måten du stadig vekk gjør. Hvis du ikke liker bildene mine (eller min person) så får du bla videre til neste og la være og stadig komme med "dunkle" antydninger med kvasi-elitistiske og "jeg-vet-alt-best"-attityde, og dårlig skjult forfølgelse, pakket inn i "ekspert" svada ...

Mvh,
Walter
Roar B.
Ja, ja, Walter. Du kom seint men i tide.. til et aldri så lite tilsvar.
Som nevnt innledningsvis er vi jo enig i dette med formen; bilder og tekst som ren dokumentasjon, fungerer helt greit.
Men siden forumet ikke primært dreier seg om lokalhistorie, men bildekritikk, vil sistnevnte fortsatt være mitt klare utgangspunkt. Og selvsagt, også i fortsettelsen!
Siste avsnittet velger jeg å ikke kommentere med annet enn ordbruk som føyer seg inn i rekken av det jeg allerede har lest før, både her og på diskusjonsforumet.

Mvh Roar
(som lover å spare deg for flere kommentarer, i hvert fall til dette bildet)
Walter S.
@ Roar:
Når du synes at jeg er så håpløst og når jeg slettes ikke liker "DIN" stil (fordi det er DEN du dømmer MINE bilder ut i fra!) så er dette nytteløst. Du kan egentlig spare meg for ALLE fremtidige kommentarer. Fordi hensikten med kommentering her inne er å bruke KONSTRUKTIV kritikk (les: hjelpende og oppbyggende) og siden ingen av dine kommentarer de siste 10 årene har vært hverken oppbyggende eller noe som helst hjelpende - og så langt i fra konstruktiv, så har ikke jeg noe å lære av deg, og egentlig bare ler av deg.

Tok en siste titt på dine bilder og er bare glad for at jeg ikke har den "kunstneren" (?) i magen som du har. Keiserens nye klær kan vanskelig beskrives bedre en det ... so, spar meg for dine ekspert-uttalelser om mine egne bilder. Du er heller ikke mer ekspert enn det jeg er og har dermed ikke noe å bidra (til mine bilder) her.

Når vi vet at det er slik som jeg beskriver så har ikke du noe med å kommenter mine bilder, heretter.

Fortsetter du likevel så er dette bare bevis for at du skal "hevne" deg og "mobbe" meg, som du har gjort i alle år. Og ikke kom med ytringsfriheten, som du gjerne refererer til, ondskap er og forblir ondskap og har ingenting med ytringsfrihet å gjøre.

Med u-vennlig hilsen,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu