- Gammal gravhaug -
Moahaugane i Vik er ei av dei største haugsamlingane i sitt slag i Norden.

Dei vart bygde i tidsrommet 3-500 e.Kr., men var i bruk som gravmæle for Hove-garden sine fremste menn og kvinner fram til 900 talet .

Turvegen «Sylvringen» passerer tett ved den største av dei, Storehaugen, som ligg godt synleg framme på terrassekanten.

Funn av m.a. glasperler og dekorerte leirkrukker viser at det er tale om ei kvinnegrav frå 300- talet e.Kr. Kvinna var lagd i ei to meter lang steinkiste, og må ha hatt ein høg rang i samfunnet. Tekst henta frå infoside til Vik kommune.

Bilete er og samstundes ein test av Pancake 27 mm, F2.8.
Utstyr
  • FUJIFILM X-T1
  • XF27mmF2.8
  • Brennvidde27.0mm
  • Blenderf/8
  • Lukker1/550s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger52
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1087503} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Avsluttet .
Ja her er subjektet plassert nesten midt i, men samtidig god plass til både hav, snødekte fjell og flotte åser på sidene. Kirka hadde også stor betydning for bilde både komposisjons messig og historisk. Var et pent bilde. Så 27mm`n gjorde jobben sin.
Harald N.
Christer har ein god kommentar som eg kan slutte meg til
Mvh Harald
Avsluttet .
Dette oppfatter jeg både som fin dokumentasjon av en historisk sett interessant og betydningsfull del av landskapet og som en god gjengivelse av et vakkert landskap. Komposisjonen fremstår for meg som utmerket, uansett om treet står noenlunde midt i bildet. Farger og lys er behandlet på en utmerket måte. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Ingrid Milly L.
Jeg prøver å se bakom haugen for om det er noe bebyggelse jeg ikke får øye på... Blir litt tull det også siden det er gravhaugene som er motivet! Fine farger og godt lys i bildet.
Mvh. Ingrid Milly
Ingvald Bright N.
Likte godt bildet ditt. Hvis du prøver å få med alt, så mister du også "alt" Ingvald
Walter S.
Denne XF 27mm f/2.8 er ikke så godt kjent, mest p.g.a. brennvidden som er 41mm i FF-uttrykk, noe som er litt lenger enn 35mm og litt kortere enn 50mm, men glassene er av god kvalitet, og sammen me f. eks. X-T10 eller X-E2(3) er dette en ypperlig og "gate-kombinasjon" som tar lite plass. Nå det er sagt, så har jeg også brukt den til landskap og har alltid vært fornøyd med den.

De 5 store bjerketrær på gravhaugen ser bra ut, midt i bildet, med høye fjell på hver side, og snødekket fjellkjede i bakgrunnen.

Mvh,
Walter
Bjørnar P.
Blir aldri helt klok på hva slags tilbakemelding folk ønsker når de legger ut test-bilder. Uten å vite hva formålet med testen er og hva den ev. skal vise, er det nokså håpløst i si noe fornuftig.
Jeg overser derfor test-delen her.
Treet dominerer komposisjonen, og det antar jeg er tilsiktet. Personlig ville jeg nok beveget meg litt til en av sidene og plassert treet noe bort fra sentrum, men nå vet jeg jo ikke hva som befinner seg utfor bilderammene.
Troverdige farger og fin skarphet.
Roar K.
Bli visst ei høgpanna pannekake dette med de nakne bjørkene fint plassert på toppen.

Roar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu