Puppet on a string
Et forsøk på promobilde av min svigerdatter som studerer komposisjon på Musikkhøyskolen. Fungerer dette, eller er det for mye stæsj?
Bildet inngår i albumet Therese - Promobilder av min svigerdatter som studerer komposisjon på Norges Musikkhøyskole.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-10-05 01:11:29
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-10-05 18:53:22
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S NIKKOR 18-70mm 1:3,5-4.5G ED
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger1394
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_108364} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (22)
Elisabeth N.

artig ide!...men den svarte streken er dessverre ikke helt ''rett''..litt midt på, mot høyre, ved g-nøkkelen så vises det at det har skjedd ett eller annet. (den er ikke hel..) det var skikkelig pirk meeeen....likte bw bedre, men kanskje ikke fullt så mye kontrast, eller endre lys i forhold til kontrasten. Kontrast er jo bra, men alt med måte.

Men artig ide:) Det skal du ha......

-elisabeth
Jan Erik L.

Ser den svarte streken nå når du nevner det. Litt dårlig klipp og lim.
Er fortsatt på kladde-stadiet, så her er alle muligheter åpne ennå.
Men takk for at du likte ideen.

vh Jan Erik
Lars-Anders M.

Jeg er ikke musikals. Men dette tog jeg. kanske gehør for slike fine bilde.
Odd Tore S.

Absolutt artig idé og etter min mening bra gjennomføring. Ser fortykkelsen i streken, den må være lett å fikse og ødelegger ikke bildet.
Det er sikkert mulig å jobbe videre med lys og farger, men jeg likte det jeg ser her godt.
Tittelen synes jeg mindre om, marionett på en streng? Vel var ''Puppet on a string'' en stor slager, men ... På en streng, ja, men hun ser ikke ut til å være noen marionett!
Odd Tore
Aladdin H.

Ble imponert over din kreativitet Jan, helt enig at den svarte streken ødelegger litt pga. retthet. Hvorfor har du en liten b ved siden av G-nøkkel?? B for beauty?? Artig at modellen har litt av ''Claudia Schiffer look''. Hun sitter på en G-streng. Jeg forbinder også med at hun har en G-String på seg???
Jan Erik L.

Takker for kommentarer. Enig i den svarte streken. Den er allerede fikset i originalfila. Ser ut til at dere liker ideen, så da jobber jeg videre med den. Må fikse litt på fargene også.
Aladdin: Skal hilse modellen om likheten med Claudia. Hun sitter vel strengt tatt ikke på G-strengen, men G-linja i notesytemet. b for beauty ja, men det at gir toneart F-dur/d-moll. Komponisten er nok ingen tilhenger av faste fortegn, men dristet meg til å legge inn et da. G-string osv har jeg ingen formening om, men du kan bare drømme videre.

Jan Erik
Geir Ove T.

Artig bilde. Synes s/h fungerte best. Ujevn linje er allerede nevnt... Ville nok fjernet ringen hennes, men det er en smakssak.
Kostas S.

Hi Jan Erik

You have done a very good job and I don't find anything wrong with your picture but on the other hand I find it very inspiring!!
Of course the ''perfect photografers'' will always find something wrong....

And as I can see and almost hear the song must be very sweet....

m.v.h Dino S
Jan Erik L.

Thank you Dino.
Yes - it's a sweet song - but still unpredictable and not at all what it first seems to be.
vh Jan Erik
Jan Erik L.

Thank you Dino.
Yes - it's a sweet song - but still unpredictable and not at all what it first seems to be.
vh Jan Erik
Kristoffer L.

Jeg synes ideen din er god, men at du bør vurdere bruken av virkemidler.

Spørsmålet er hva slags promotering det dreier seg om.

Skal hun profileres som seriøs samtidskomponist, synes jeg bildet slår feil. Her tenker jeg spesielt på valget av klær.

Ideen synes jeg som sagt er meget god, og den kan utnyttes til mer også. Hun kan være foran eller bak notelinjene, sitte på dem, holde i dem, turne på dem, håndtere svære noter som hun setter på plass osv.

Teknisk sett har jeg sans for high-key-løsningen, men synes at det svarte (kjolen, støvlettene) blir noe grått, spesielt mot den kølsvarte G-nøkkelen.

- Kristoffer


Espen P.

'Skal hun profileres som seriøs samtidskomponist, synes jeg bildet slår feil. Her tenker jeg spesielt på valget av klær. ''

Først vil jeg si meg meget uenig i den uttalelsen.

Veldig flott bilde og en flott og naturlig komponist. Den sorte linja er nevnt flere ganger, men som du sier er dette noe du driver og pirker med. Det er noen ''småfeil'' her og der som du bør rette opp for å få et meget bra promobilde. Bla.a streken under/bak skjørtet hennes bør du få med. Nei, dette her synes jeg var ''sjeldent'' bra!

ePsen
Inger-Lise S.

Et meget godt bilde! Kreativt. Dyktig utført. Jeg er ikke i stand til å pirke på noe her. Velger meg v#2.

mvh Inger-Lise
Jan Erik L.

Takker så mye for synspunktene her.
Kristoffer L. Antrekket har hun selv valgt ut. Selvsagt kan en seriøs komponist se godt ut i et pent antrekk. Ingen som reagerer negativt på at en mannlig komponist, som f.eks Lasse Thoresen, har på seg dress? Eller? Så til kontrasten mellom de litt ''grå'' klærne, støvlettene og G-nøkkelen. Etter innspill og egentenking har jeg valgt en litt annen løsning på den. Ny versjon kommer.

Ellers er det fint å få bekreftet at ideen er god. Mange takk alle som bryr seg.'

vh Jan Erik
Hilde J.

Kult, -men din svigeridatter ville muligens være enig i at b'en skulle vært ett hakk lengre opp?
Uansett: kreativt og morsomt laget!

~~hilde~~
Kristoffer L.

JEL: Jeg sa ikke at antrekket ikke var pent, men at jeg personlig syntes det var valgt feil klær i denne sammenhengen.

Enhver stylist ville kunne underskrive på at valget av klær og stil alltid må vurderes nøye i forbindelse med hva slags promotering det dreier seg om.

Nå er heldigvis smak, behag og assosiasjoner temmelig forskjellig fra person til person, så vi får vel bare konstatere at vi bare har tenkt litt forskjellig om dette. Kanskje tar jeg fullstendig feil. Hovedsaken er uansett spørsmålet om hvorvidt bildet fungerer som effektivt promobilde i praksis. Gjør det det, er det det som teller.

- Kristoffer
Jan Erik L.

Heidi: F-dur/d-moll har b'en på 3dje linje. G-nøkkelen går rundt 2dre linje. Med 35 års erfaring som musiker bommer jeg ikke på den! He-he. Det ville vært for flaut.
Kristoffer: Skjønte hva du mente. Ser poenget. Men min - og komponistens mening - er at det må gå an å være blond og godt utseende uten å bli oppfattet som dum og deilig. Det er vel den holdningen til kvinner vi begge ønsker å utfordre litt. Fiolinisten Anne Sofie Mutter promoterer seg også med relativt sexy bilder. Finske Linda (som jeg ikke husker etternavnet på nå. Tror hun har skiftet.) er jo langt drøyere.
Men dette blir ikke det eneste bildet, langt i fra.

vh Jan Erik
Jan Erik L.

Hilde var det! Sorry!
Kristoffer L.

JEL: Du tenker sikker på Linda Lampenius, eller Linda Brava:

http://www.inmag.fi/linda/english/

Det er en ikke helt enkel balansegang dette her, noe jeg synes websiten hennes er en god illustrasjon på.

På mannsfronten går det vel stort sett i dress og slips (eller sløyfe), med unntak av Nigel Kennedy, som kompromissløst kjører sin personlige, rufsete stil.

Er ellers absolutt enig i at en bør kunne utfordre stereotypiene. Det er bare så fullt av dem at en risikerer å havne i stereotypier nesten hvor en snur og vender seg. Med kløkt, originalitet og snert kan en likevel få til mye.

Lykke til!

- Kristoffer
Jan Erik L.

Javisst Kristoffer L. Linda Brava er jo helt i grøfta med et image som overgår Briney Spears.
Vi får se hvor dette bærer hen, men dette er nok desidert det dristigste bildet i serien. Kommer sikkert flere her etterhvert som jeg blir klar. Men nå har jeg fullført bildet, jfr versj 3. Bare helt minimale justeringer etter den versj.

Takk for alle innspill, nyttig for meg.

vh Jan Erik
Janne L.

Jeg synest ideen er kjempegod og at du har utført dette flott.
Janne
Avsluttet .

Har faktisk ikke sett noen av bildene dine før nå, men la merke til dette ettersom flere enn 5 har bokmerka det. Bokmerka hos meg også nå, for dette var flott..! Skal ikke kaste meg inn i debatten om klesvalg, men syns ikke det var skjemmende dristig i hvert fall. Skjønner tanken bak.

Dette var en strålende god idè som er veldigveldig godt gjennomført. Eneste småplukk har blitt kommentert tidligere, så det skal også få ligge for denne gang. Må bare gratulere!

:-)

_margrete_
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu