Ultraklisjé i fjellet - II
Joda, jeg har også vært i Dørålen på de rette tidspunkten og javisst, jeg har også latt meg fengsle av den vakre naturen der. Slett ingenting å skamme seg over, Norge er jo et vakkert land. Men likevel er det alltid verdt et forsøk på å finne sin egen tolkning av alt det sansene overdynges med.
Utstyr
  • D1X
  • 500/4
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1306
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_108358} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (30)
Lars-Anders M.
Ja du tolker det på ditt vis Bjørn. Dette likte jeg.
Stine J.
Flott komposisjon og annerledes med det skarpe fargevalget ditt. Kunne godt tenkt meg fargene litt mindre skarpe, hadde blitt mer behagelig å hvile øynene på da. Og norsk natur er jo både vakker og behagelig!
mvh Stine
Birna R.
Rypebær om høsten er intenst røde, og blir ikke mindre med det første morgenlyset som faller på. Så rødt er det faktisk. Nysnøen gjør det lettere å se at lyset i skyggepartiene er dypblått (åpen skygge).
Kai-Wilhelm N.
Akk, ja, - du får en surrete sørlending til å lure på hva han driver på med...
Får gå noen ringer å revurdere om hodet mitt står på rett plass. For disse bildene du har får meg egentlig til å tenke...

-k
Kjartan T.
Uvanlig og fengende for mine øyne. Lang fra en klisjé fordi det er helt forskjellig fra bilder jeg ellers har sett fra fjellet på denne tiden av året. Det er ingen tvil om hvem som har tatt det - for det har rett og slett en ''touch'' av deg.

Arild K.
Flott og annerledes bilde fra Dørålen.
Likte godt den varme røde fargen mot det kalde blå.
Er nok lett å la seg rive med av sanseinntrykkene når man er der vil jeg tro,men du har vel vært der så mange ganger nå at du har tatt kvota di med postkort og kan heller slippe kreativiteten til.
Lurer på når jeg selv skal bli kreativ og ta annerledes og spennende bilder av Gaustatoppen jeg !

Mvh AK
Avsluttet .
Usedvanlig håndfaste saker dette til å komme fra din hånd. Farge- og lysbruken din fenger meg stort sett alltid - også her.
leif b.
Din tolkning sitter som bare det. Nydelige farger i et norsk landskap. (eia var vi der)
Et vakkert stykke arbeid, Björn.
Steinulf L.
Dette var vidunderlig!
Avsluttet .
Meget pent og kompetent utført. Jeg er dog i stuss over at du mener dette er en klisje. Øverste del av bildet, kanskje, men ikke bildet ''sett under ett''

-k
Birna R.
Naturalistisk natur har alltid et damoklessverd hengende over seg. folk kan jo lett tro at det som avbildes er det virkelige, og det samme som de selv ser. herav klisjéfaren.
Lasse H.
Spenstig!

Selv har jeg foreløpig et mer konservativt og tradisjonelt syn på naturfoto og jeg syntes ditt forrige bilde ble litt vel abstrakt etter min mage, men dette bildet er godt innenfor mine toleransegrenser. Synes det er fint at du har funnet en så personlig stil. Innslaget av sterke, komplementære farger slår seg fast på synsnerven. Jeg får prøve å tenke litt alternativt i tillegg til å dokumentere ''standard'' natur, men å finne sin egen stil er et produkt av tid og erfaring - er nok ikke helt der enda... :-) Sterke grafiske fremstillinger som dette krever innsikt og kan være skremmende å bevege seg inn på.

Mvh
Lasse


Birna R.
Lasse: bruk teleobjektiv istf. vidvinkel i landskap, og du er allerede på god vei. Eller gå nærmere. Husk at jo mindre vi kan få med på et bilde, jo mer bevisste må vi være om dette ''passer'' inn i helheten. Dvs. vi tvinges til å bli mer selektive og dermed er det alltid lettere å gå en personlig dreis på det hele.

Jeg jobbet denne dagen i Dørålen bare med 200/300 og 500 mm (pluss 6 mm fisheye, for å få annerledes bidler den ''andre'' veien). Angrepsmåten var planlagt på forhåndt og slikt er jo lett om man har vært flere ganger på samme sted. I Døråldalen har jeg vel vært et titalls ganger, så jeg begynner å bli lommekjent med terrenget og de mulighetene som ikke alltid er like åpenbare som den overveldende naturen her.
Cristina B.
Dette likte jeg. For meg er det kontrastene i bildet som fanger meg. Synes bildet viser overgang fra høst til vinteren på en uvanlig glimrende måte.
Hvordan du klarer å lage slike bilder er over min forstand, men vi trenger alle nye impulser og føde for sjelen, så her gjør du en dyktig jobb med å formidle motiv med følelser og tolkninger opp til den enkelte.
mvh Cristina
Birna R.
Jeg bruker stativ om jeg må, Cristina. Det får deg til å bli mer kontemplativ i forhold til motivene.

Siden jeg var førstemann på stamplass denne dagen (45 min. før resten av fotografgjengen aka ''F-gjengen'') kunne jeg i ro og mak sette opp mine stativer, ett med 200 mm, ett med 300 mm og ett med 500 mm, pluss 2 stk. med hhv. UV og IR-kameraer, drikke kaffe, høre på Tangerine Dream på bilstereoanlegget, drikke kaffe og glede meg til de første lysstrålene kom. Jeg har vært her så mange ganger at jeg vet både når sola kommer om morgenen og hvor solstrålene treffer, så det er lett å previsualisere de mulighetene som dagen og landskapet vil gi.

Naturfotografi handler i høy grad om kunnskap og planlegging, da kommer ofte tilfeldighetene som en ekstra bonus.
Birna R.
Og for å gjøre siste avsnittet klart og tydelig: rypebærfargene var ventet, blått lys i skyggene var ventet, nysnø på Midtronden visste jeg var der før jeg ankom, men dagens *bonus* var de tunge skyene som lå over Rondane og som skaper den dimensjonsmessige dybden i dette bildet (''luftperspektiv'') ved siden av å gi en ektra kontrastovetgang lys/mørke.

Skybanken lettet etter hvert og senere på dagen kunne jeg fotografere Høgronden, Midtronden og Digerronden mot blå himmel. Denne gangen med UV og IR.
Avsluttet .
Godt for øyet.
Kreativt laget og deilige farger.


aNjA
Avsluttet .
Godt for øyet.
Kreativt laget og deilige farger.


aNjA
Cristina B.
Uansett om det meste lå til rette som forventet, så er det nettopp din kunnskap og enda mer din evne til å se og sette sammen motiv, som gjør dine bilder eksepsjonelle bra.
Tomm H.
Spennende og overraskende farger. Ser ikke at dette er en klisje selv. Men så tar jeg ikke så mye naturbilder da...
Hilde J.
Synes ikke dette er klisjé. Hvis ikke begrepet har fått nytt innhold :-)

Flott, malerisk effekt. Hvordan har du fått til dette? Du slår meg som typen som gjøre det meste med kamera. (Les: ikke i PS)

I mine inkompetente øyne hadde bildet også stått seg fint kuttet rett under det mørkeste blå feltet også.

Synes dette var et spennende bilde, -en ekspresjonistisk naturtolkning.

~~hilde~~
Hilde J.
ps.leser andres kommentarer etter å ha skrevet selv, og ser du har skrevet litt om metode.
Avsluttet .
Jeg kjenner meg igjen, likte dette her
Roy S.
om dette er en klisje, er dette i alle fall en klisje i særklasse ;)

Roy
Avsluttet .
fantastisk bilde. nesten ''naturlige'' farger :)

Flott farge spill her bra!

God komp og ikke noe jeg vil sette fingeren på.

K.L
Helene E.
Vakkert - særs vakkert, og noe spesielt fra Dørålen.
Mæktige farger. ''Annerledes'' bilde av landskapet.

Helene
Odd Eirik S.
Mektig og vakkert med et enestående fargespill. Jo - dette var i høyetse grad sjelemat. Særs god å starte fotodagen med noe sånt friskt i minne. Umulig å ikke bli inspirert av dette. Kunnskapen mangler så det blir nok bare med inspirasjon.

mvh
OddES
Randulf V.
Likte denne meget godt - bedre enn høstfargene fra Dovre. Muligens fodi dette er nermere det uttrykket man normalt ser...
Å jobbe med tele på landskap var forresten en svært interessant erfaring for min del, selv om jeg nok fortsatt beveger meg på postkortnivå.
Avsluttet .
Dette har satt seg på hornhinnen min... der kommer det til å bli!!!!!
dette var et usedvanlig flott bilde..
i starten tenkte jeg.. fan, nå må jeg begynne å ta med meg maskinen min overalt for å kunne se dette bildet!!! så kom jeg på at det har kommet en ny oppfinnelse *printer*kalles den... den gir meg muligheten til å *printe* ut slike ting... eller egentlig hva jeg vil... helt utrolig...
men før jeg visste ordet av det så satt bildet ser rett på hornhinna mi.. så jeg slapp jo å gjøre noen ting, det ville sett litt dumt ut å gå med et papir forran seg til envær tid.. for ikke å snakke om å gå rundt med en datamaskin foran seg hele tiden...
vel. jeg hadde vært lett å kjenne igjen da.. :D

Mvh
Mikal §trøm
Steinulf L.
Et bilde jeg vender tilbake til. Både for bildet i seg selv, og 'kosen' ved forberedelsene som du beskriver så fint.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu