Citroen Type HZ
I 1949 kom Citroen HZ på markedet med en maksimal nyttelast på 850 kg og med en toppfart på 88 kph. Siden ble motorstørrelse og lastekapasitet økt en del under samme skall/karosseri fram til 1970. I dag ser jeg at noen gamle eksemplarer blir benyttet som pølsebod/kiosk. At bildet presenteres i sepia er vel da ganske naturlig.
Utstyr
  • FUJIFILM X-T2
  • XF18-135mmF3.5-5.6R LM OIS WR
  • Brennvidde18.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/280s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriBil/motor/Kjøretøy
  • Lastet opp
  • Visninger61
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1083257} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Avsluttet .
Likte dette bildet med en gang jeg så på det, er svak for gamle biler og dette er en veldig fin Citroen. Veldig godt bilde presentert i sepia, synes jeg ble kjempebra.
Mvh Tormod
Roar K.
De som har sett noen eldre franske filmer har kanskje sett disse som franskmennenes utgave av det vi kalte Svartemarja i Oslo som politiet fraktet arrestanter i, men som jo i virkeligheten var grønn.
Fantes vel også en mindre varevognutgave av disse som i Norge ble kalt jernseng om jeg ikke husker feil.
Ellers er det vel CZ som man bare kunne binde sammen med ståltråd og kjøre videre med som er den mest kjente. Mang en ungdom har hompa seg gjennom Afrika med gnagsår i rompa i den typen for fjæring var vel så som så og setekomforten likedan.
Jeg har faktisk møtt folk som har vært på slike turer.
Sjøl valgte jeg jo Øst Europa og Asia der tommelen ble brukt som "fremkomstmiddel" store deler av turen - også i Afganistan som tidligere nevnt.

Roar
Helene L.
Det er gøy å få et innblikk inn i historien, takk som deler og formidler. Dette bildet gjør seg absolutt i Sepia. Liker perspektivet og utsnittet. Bilen blir så dominant og viktig når det ikke er mer luft over og under enn det du har valgt her.
Walter S.
Du har fått frem den gode, gamle retro-følelsen med ditt bilde her, Ragnar. Sepia-toning gjør sitt, selvfølgelig, men også ellers - og kanskje spesielt den lyse vignetteringen, og ut-fadingen, gjør mye her.

Artige former her som kaller litt på smilebåndet i dagens striglete verden, men et morsomt gjensyn med en tidsepoke som jeg selv husker fra sort-hvite filmer fra bl. a. Frankrike (Film Noire) med Eddi Constatin, bl. a. Jean-Paul Belmondo, Alain Delon etc.

Takk for titten, Ragnar!

Mvh,
Walter
Ragnar S.
Tormod, Helene, Walter:
Takker for treffende og gode kommentarer til den gamle. gode Citroen type HZ. Det ble også hevdet at profilene i karosseriet på sidene forsterket stivhet i bilen, tro det den som vil.
Walter og Roar: Husker godt bilmodellen som "Svartemarja" i gamle franske filmklassikere og i tillegg til Eddie Constantine og Jean-Paul Belmondo vil jeg nevne Louis de Funes i spesielt Fantomas-filmene.
Skj
Avsluttet .
Herlig nostalgisk og fin komposisjon, et meget tiltalende bilde, ekstra interessant for den som (blant annet undertegnede) har stor sans for nostalgiske elementer. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Pål M. S.
Hærlig, Ragnar! Varmer en som er frankofil på bilfronten. En av Citroenene jeg ikke har hatt, men gjerne skulle fått tak i....
Arild T.
Topp bilde og ikke minst inspirende for undertegnede!

Hilsen Arild
SveinM M.
Fin presentasjon av en god gammel severdighet! :)
Ragnar S.
Kjell Øyvind, Pål M, Arild, Svein M: Det er tillatt å være nostalgisk av og til, og dette er vel en anledning for de bilfrelste. Takker for kommentarene.
Skj
Roy C.
Et bra bilde med en historisk bil. Husker denne som brødbilen fra Christiania Brødfabrikk i yngre dager, det lukta nystekt brød i hele gata når den kom.
Mvh. Roy
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu