Castillo del Aguila Lanzarote
Norge er kjent for vinter og hvit snø. Lanzarote er kjent for sin gjennomførte hvite byningsmasse. Her mot Castillo del Aguila med Playa Blanca i bakgrunn.
Utstyr
  • FUJIFILM X-T2
  • Fuji 18-135mm
  • Brennvidde18.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/1600s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger45
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1082368} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Arild T.
Godt eksponert bilde i et velfungerende utsnitt.
Liker spesielt godt himmelen med et filter av havdis.

Hilsen Arild
Helene L.
Spennende utsnitt og knallfarger. Kunne vørt reklamefotografi til turistkatalog
Avsluttet .
Et meget bra bilde, som så langt jeg kan forstå, formidler et adekvat inntrykk av landskap og byggestil på stedet. Her er meget bra skarphet og detaljeringsgrad, også. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Roar K.
Stusset litt på navnet du bruker på borgen da jeg aldri har sett eller hørt annet enn Castillio de Coloradas som det også står på skiltet der den vesle veien ut til fortet tar av fra Strandpromenaden - om det kan kalles en vei da?
Men fant at din betegnelse stemmer da jeg googlet navnet.
Husker vi for mange mange år siden gikk forbi borgen før det fantes et eneste hus eller vei her ute foruten det helt ytterst på Punta de Papagayo der vi pleide å dra allerede da vi bodde i Carmen på midten av -80 tallet.
Etter den engelske kirken inne i Playa Blanca var det bare tørr brunsvidd natur hvor bl.a. geiter og kameler beitet.
Fjellet du ser i bakgrunnen her er Montana Baja der man faktisk kan kjøre bil inn i krateret. Men å gå langs kraterkanten når det blåser skal man ikke gjøre om det blåser fikk vi erfare da vi dro opp der en gang og nærmest måtte krabbe langs kanten for ikke å blåse ned.
Bakenfor fjellet som en fortsettelse ligger Montana Roja som du så på mitt forrige Lanzarotebilde.
Skråningen opp mot fjellet der du ser bebyggelsen strekker seg er der turismen i Playa Blanca startet etter at den norske arkitekten Brudevold og en del andre norske investorer hadde kjøpt opp området og begynte å bygge. Jeg kjente faktisk en av dem uten å få vite at han var med på prosjektet før mange år senere.
Men nå har antagelig jeg sett Lanzarote for siste gang etter at vi kom hjem 17. november i 2017. Ikke mer å hente for meg der nå.
Men kan så absolutt anbefale øya til de som ikke har vært der.
Mye er forandret på de 30 årene siden jeg kom første gang. Da fantes det fortsatt ingen vegetasjon i området Montana del Fuego - Ildfjellene. Den dukket opp for en del år siden - antagelig fordi det regner mer der nå. Øya har jo ikke grunnvann overhode.

Roar

Ragnar S.
Arild, Helene, Kjell Øyvind, Roar:
Takker for gode kommentarer.
Roar: Du har jo frekventert mye mer på øya enn meg, og interessant å lese dine betraktninger. Forstår at det har skjedd mye i løpet av 30 år. Faktisk har nye samfunn vokst fram, antakeligvis på grunn av sterk økning i turismen. Det meste har du nok studert og opplevd på Lanzarote allerede, men kanskje om noen år tar du en tur og opplever nye ting,
Skj
Hans Petter S.
Her leverer du et godt bilde! Flott lys og fine farger, den hvite bygningsmassen får du godt frem! Synes dette ble meget severdig!
Ragnar S.
Takk for din kommentar Hans Petter.
Skj
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu