Miniatyr Diorama
Mitt første forsøk på å lage en slik miniatyr / Diorama. Man må ha rett motiv, helst tatt oven i fra - som dette her fra Halden.
Bildet inngår i albumet : Årstider i Østfold - typisk for årstiden
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2018-01-08 21:53:41
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D750
  • Nikon Nikkor AF-S 24-85mm f/3.5-4.5G ED VR
  • Brennvidde85.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1081981} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
karin s.
Dette var stiligt walter,veldig oppfinnsomt:)
Mvh Karin.
Sindre J.
Du får finere overgang med å lage en gradientmaske, kanskje lurt å droppe forgrunnen også? Antar dette er gress/buskas så det forstyrrer litt illusjonen om miniatyr tenker jeg.
Roar K.
Ikke akkurat min stil dette, men det får du sette på min smakskonto.
Antagelig ligger feilen hos filteret når jeg seg en del skarpe linjer - spesielt nede til venstre som kunne vært jevnet ut med diverse verktøy.

Roar
Helene L.
Dette var spennende lek med skarpt og uskarp. Vis se flere!
Ulf S.
dette er veldig bra og vellykket.
mvh
ulf
Britt H.
Hiver meg på de andre. Flott konstruert bilde.
Knut N.
Haru vært i Legoland Walter? Morsom effekt :o)
Hans Rich. A.
Jo, synes dette forsøket ble stilig! Framstår absolutt som en lilleputtby.
Mvh Hans Richard
Walter S.
Takk til Karin, Sindre, Roar, Helene, Ulf, Britt, Knut og Hans, for vennligsinnede kommentarer!

@ Sindre: Så avanserte "greier" som Gradientmaske vet jeg dessverre ikke hva er. Er ikke noen kløpper på avansert redigering. Bruker bare Elements til enkle redigeringer.

@ Roar: Er ikke noe filter. Brukte bare kosten med gradvis sterkere "Blur Tool" bortover og lot det være i midten, liksom - Ikke helt sikkert på hva du mener med skarpe linjer, nede til venstre ...?

Mvh,
Walter
Hans Petter S.
Stilig! Har sett denne effekten og tenkte nok å prøve den selv etterhvert! Her lykkes du virkelig godt! Effektfullt!
Øyvind B.
Artig Walter!
Tilt/skift effekt, enig med Sindre ang. forgrunn, men så ser jeg heller ingen god løsning så tett på kirkespiret.
Mvh Øyvind
Roar K.
Ser nå at det antagelig er original skarp linje på taket jeg reagerte på da det ga litt skarpt skille.

Roar
Avsluttet .
Jeg synes versjon 2 er et utmerket bilde av et bymiljø med fin komposisjon, fine farger og utmerket behandling av lyset. For et motiv som dette ser jeg egentlig ikke helt poenget med å "blure" deler av bildet. Men det er uansett artig å prøve seg frem med ulik bruk av all den funksjonaliteten som ligger i moderne bilderedigeringsverktøy. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Walter S.
Takker også Hans Petter, Øyvind, Roar (igjen) og Kjell Øyvind, for kommentar.

@ Kjell Øyvind: Selv synes jeg også (egentlig) at V2 i seg selv er "landskap nok" til å stå for seg selv. Men, med de ofte sarkastiske og ikke så vennlige kommentarer man har lest i det siste, om at mine (og andres) bilder ikke holder mål, er FOR ordinære og mangler "noe" - så tør man jo nesten ikke legge ut slike "rett frem" bilder.
:o(
- Men den egentlige grunnen er at jeg endelig fant et motiv som egner seg til et eksperiment og min nysgjerrigheten over dette Diorama-tema, som jeg har sett i diverse foto-blader og ville prøve selv. Så poenget med V1 er nok mere av å lære enn "ødelegge et bilde".

Mvh,
Walter
Avsluttet .
Jeg forstår godt dine betenkeligheter med å publisere "ordinære" bilder (hva nå det måtte være). Jeg har også med ubehag registrert at enkelte kommentatorer synes å ha en forestilling om at bare det man kanskje kunne, nokså upresist, omtale som mer eller mindre avansert "kunstfoto" , skal publiseres på Foto.no. Men det må etter mitt syn være en misforståelse. Dette nettstedet må utvilsomt kunne favne videre enn det. Dessuten ville det bli et ganske dødt og smalt forum hvis bare de få kommentatorene dette gjelder, skulle ha Foto.no for seg selv. Stå på Walter, vi er utvilsomt mange som har stor sans for dine - og mange andres - "ordinære" bilder. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Britt H.
Jeg synes fortsatt at dette er et stilig formidlet bilde. Jeg ser at enkelte viser til ord og uttrykk som jeg ikke aner hva er. "Nettsiden" sier at bildene skal være mest mulig i original versjon (som da bildene ble tatt), men enkle justeringer gjør som regel bildene bedre. Syns det er spennende og inspirerende med kommentarer. Vil bare si at du må fortsette å legge ut bilder Walter. Du får frem noe eget i dine bilder - det syns jeg er flott. Stå på. Også enig med Kjell Øyvind.
Ragnar S.
Meget spennende etterbehandling, og en absolutt vellykket sådan.

Mvh Ragnar S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu