Høst på Dovrefjell
Det var flotte høstfarger på Dovrefjell i år, med eller uten gule bananskall.
Bildet inngår i albumet The Natural Truman Show - Need I say more?
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1021
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_108033} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (26)
Rune L.
Spektakulær effekt. Fargerikt og dekorativt.
Thore A.
Du må ikke smake på all sopp du ser, Bjørn, ser ut som Dovrefjell i fleinsopprus...
Men du verden for et kult bilde det ble. Sinnsykt bra - tror nesten jeg rangerer dette blant de beste jeg har sett her noengang. En forklaring på teknikk hadde vært spennende.
Birna R.
500 mm uten VR er jo én av mange alternative forklaringer, TA. jeg er temmelig forsiktig med rusende midler og det er mer enn 20 år siden jeg stumpet røyken for godt, så jeg får vel skylde på livlig fantasi og/eller sterk kaffe. bildet ble iallefall akkurat slik jeg ønsket.
Roy S.
cappuchino-pulver blandet i sterk kaffe funker det også.

Sterkt uttrykk!
Erlend M.
Nei ærlig talt, dette var intetsigende greier.. Men sant at det kan være vanskelig å kontrollere koffeininntaket til tider :P
Kai-Wilhelm N.
Hmm, har du hatt den liggende på biltaket med motoren i gang?

Liker denne villskapen av en farveorgie.

-k
Avsluttet .
Fargesprakende til gangs dette. Har du klint vaselin på linsa eller filteret ditt eller...?

Syke farger for å si det mildt. Ikke lett å se at det er tatt på Dovre..:-)
Jonas L.
Spennende bilde. Høststemning, på en litt annen måte.

mvh JL
Steinulf L.
Fin variasjon over et tema mange er innom for tiden.
Avsluttet .
Når dette bildet ble slik Bjørn sier han ønsket at det skulle bli, burde det være rimelig klart for alle og enhver at Fleinsopp og evt. andre rusmidler er totalt unødvendige. ''Nature is a natural high''!
Bildet står uansett godt på egne bein, og jeg har ikke funnet noe bananskall ennå, bare lagdelte bergarter, optimisme og varme foran en lang, kald vinter.
Takk, Bjørn.

Mvh Ola.
Kristoffer L.
Ekspressivt og sterkt høstbilde!

Dette liker jeg.

- Kristoffer
Kjartan T.
Sitter her å kikker og jeg kan bare skrive ned at dette falt i smak hos meg også. Har nå tatt mange bilder med min Nikon D-70 og merket meg at farger i bevegelse kan gi et utrykk som nesten ligner på farvekritt.

Du hadde vel ikke kunne oppnåd noe som så helt likt ut med en dias-film og en F5? Hvorfor blir det slik?
Tarjei Ekenes K.
ja dette var virkelig lekre farger og stil

om dette er blader som faller, eller lysvesener fra verdensrommet,
vet jeg ikke, og nettopp det gjør det spennende

:-D ! son tarjeiav !
Anders Ekberg N.
Dette var rett og slett slitsomt å se på, desverre. Kanskje det ble litt for sterkt for meg en sein kveld.
Magnus J.
Du kan si hva du vil om tradisjonelle ''postkort bilder'' av høstfarger, ref. kommentaren din til Lasse Henning sitt bildet i dag. Dette er i hverfall ikke noe som faller i smak. Man trenger ikke kjøre 30 mil til Dovre for å få til dette.

Magnus.
Birna R.
MJ: det er faktisk tatt omtrent samme sted som bildet du nevner. Viser bare at fotografen kan være like forskjellig som naturen er lik. At du ikke liker det er noe helt annet og noe jeg verke nkan eller ønsker å gjøre noe med.

Pass på at du ikke skriver ''hevn''-kommentarrer, forresten. Det tjener verken bidragsytere eller bildekritikken noe på.
Magnus J.
BR: Det handler absolutt ikke om hevn, men at kanskje ditt bilde er vel sært i forhold til det ''normale'' menneske øyet. At du da skal kritisere de som faktisk forsøker å få til et stilrent, skarpt og flott bildet blir litt feil synes jeg. Som amatørfotograf er det artig å få til slike stilrene bilder, nettopp fordi at dette er hva vi har sett fra naturfotografer tidligere og har derfor dette som referanse.

Hilsen Magnus.
Birna R.
naturfotografiet kan like lite som andre deler av fotografiet stå stille, vi må også jobbe med vår forståelse av motivene og måten vi ønsker å formidle dette visuelt. Er det ''særere'' å være seg sin egenart bevisst enn å velge det lettvinte som 90-95% automatisk liker, mao. følge passivt med i strømmen? Jeg tiler bare spørsmålet, andre kan svare for seg selv.

At du er ''vant'' til å se som referanse har sammenheng med hva du har som referanser. Vi velger automatisk det sikre fremfor det usikre når vi stilles overfor det ukjente, men kommer vi noe videre i vår bevisstgjøring på den måten?

Uansett hva du måtte mene om meg eller mine bilder forbehodler jeg meg rett til å kommentere/kritisere andres bilder slik jeg oppfatter atdet er behov for å gjøre. Detfines ikke noe riktig elelr galt her, bilder har intet fasitsvar, og det kan av og til (eller bestandig) være ønskelig å se et bilde satt inn i et større perspektiv. Dette akter jeg å fortsette med selv om noen ikke klarer å takle kommentarene, det er faktisk mest deres problem og ikke mitt. Hensikten med bildekritikken er å utveksle synspunkter, dra i gang diskusjoner om tilnærming eller tolkning av bildemessige idéer og formidling, og da er ''klapp'' på skulder mentaliteten og snillismen den sikreste måte å ufarliggjøre bildekritikken på. *Alle* som viser frem sine bilder blottlegger seg selv, uansett hva de måtte mene selv. Deri ligger såvel faren som utfordringen.
Øyvind A.
Din evne til å utfordre det tradisjonelle er noe for seg. Ikke minst derfor er mye av det du presenterer verdt å dvele ved.
Akkurat dette bildet ble for drøy kost for mitt bildesyn. Har vært innom 2-3 ganger, klarer ikke å få den store opplevelsen. Men likefullt: Mye heller dette enn enda et postkort fra Dørålen.
Ø.
Magnus J.
BR: Jeg mener ikke noe om deg, det er bilder vi diskuterer. Vi har våres egne meninger, men mitt hovedpoeng er at for en amatørfortograf som tar bilder på fritiden, kanskje bare noen få timer i uka, synes det er artig å få til fine, men kanskje tradisjonelle bilder.

Vi må holde dette på et visst nivå, jeg mener absolutt ikke å kritisere deg som person, absolutt ikke...

Hilsen Magnus.
Birna R.
det må da være både billigere og enklere å besøke nærmeste kiosk for å kjøpe ferdiglagde postkort? om det er slik at fotograferingen bare er et hyggelig tidsfordriv så kunne jeg personlig tenke meg enda bedre og mer spennende måter å slå ihjel tid på. Ikke rettet mot deg spesielt Magnus, men generelt utsagn.
Birna R.
det må da være både billigere og enklere å besøke nærmeste kiosk for å kjøpe ferdiglagde postkort? om det er slik at fotograferingen bare er et hyggelig tidsfordriv så kunne jeg personlig tenke meg enda bedre og mer spennende måter å slå ihjel tid på. Ikke rettet mot deg spesielt Magnus, men generelt utsagn.
leif b.
Joda, Björn du er inne på noe der. (kommentar til ditt svar over)
Bildet ditt er en lek og dans med farger. Ser for meg vinden som tar tak i höstfargene og svinger dem rundt i en evig lek. Hösten er vakker.
Karianne H.
Kjempestilig bilde! Passer utmerket på veggen i stua mi. Tøft...

Karianne :-)
Avsluttet .
Jeg må slutte å se på dette glorete bildet. Snart begynner jeg å like det.

;-)

Birna R.
historien har sett verre katastrofer enn som så, K-SH

enkelte bilder har en lang innkjøringsperiode, slik er det bare.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu