Sherpasti
Ville vært tungt å gå i det gjennombløte landskapet uten sherpanes hjelp. Som så mange steder i fjellheimen har de lagt til rette for mer bekvem ferdsel i naturen.

Noen vil sikkert kunne hevde at det i slike tilfeller som vist her er uønsket inngrep i naturen, men at det medvirker til at flere tar turer i slikt terreng er sikkert.
Utstyr
  • FUJIFILM X-T2
  • Fujinon 18-135mm
  • Brennvidde18.0mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/85s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger68
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1079954} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
karin s.
Ja det blir nok mer ferdsel i naturen når det blir tilrettelagt slik, spørsmålet er bare om det blir enda mer slitasje? Ikke så mye vi får gjort med det, men da bør de ansvarlige ikke klage heller! Det gjør de jo, vi hører stadig om Besseggen som blir mer og mer slitt og tilgriset, der går du i kø i verste sesongen,prekestolen må innføre restriksjoner,( ligner på stien ditt opp)! Og mange andre tursteder i landet vårt som oversvømmes av turister! Våkne folkens! Ta med dere tomgodset ned, fin tåke og flott lys Ragnar.
Mvh Karin.
Walter S.
Det er tydelig at du ikke var redd for å ta med din nye X-T2 med WR-objektivet XF 18-135mm - forresten en super kombinasjon for turbruk (?) - og at utstyret tålte regnværet.

Dynamisk, buktende sti innover. Herlig speiling på steinhellene og fint med tåken som får menneskene til å forsvinne i horisonten. Gode farger.

Mvh,
Walter
Arild T.
Gode farger, fint lys og et velfungerende utsnitt! De fargerike klærne til personene i bildet skaper fokus og bevegelse. I tillegg fin effekt der personene suksessivt forsvinner i tåka.

Hilsen Arild
Per L.
Veleksponert bilde i gråværet! God ledende linje og tiltalende farger! Mvh Per
Geir F.
Jeg synes dette ble et godt bilde, Ragnar. Det regntunge været med tåke gir et realistisk innblikk i våre turtradisjoner. Sherpaenes bidrag i vår natur kan legge forholdene til rette for at flere kommer seg ut, og så lenge det kun er enkelte strekninger med stor belastning som blir "teppelagt" på en skikkelig måte synes jeg det er positivt. Ellers får du sagt frem en fin stemning i bildet. God dybde. Beskjæringene til siden er alltid litt vanskelig i slike områder. Vet ikke om bildet hadde blitt noe bedre med et lett/ moderat kutt på høyre side.
Geir
Avsluttet .
Jeg legger først og fremst merke til en god komposisjon og fin behandling av lys og farger som åpenbart gjengir den aktuelle naturen på en rimelig "objektiv" måte. Jeg antar at de som beveger seg her på stien, ikke minst i dette været - verdsetter steinsettingen. Det slår meg for øvrig at den må være ganske nennsomt gjennomført, ikke minst med hensyn til materialvalg. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Kjartan N.
Fint og godt eksponert bilde. Gode og naturlige farger. Jeg er ikke spesielt glad i tilrettelegging i naturen, men dette er i hvert fall pent gjort av dyktige folk. Og det er brukt steiner. På Blefjell har de "rasert" store deler av området med plankestier og det ser ikke bra ut og er heller ikke noe ålreit å gå på. Greit å "kloppe" noen enkelte steder, men å tilrette slik er jeg ikke helt sikker på at er en god løsning.

Flott fotoarbeid :)

Mvh,
Kjartan

Hans Rich. A.
Du beviser at det finnes ikke dårlig fotovær. Friske farger. Gode ledelinjer og dybde i komposisjonen.
Med den turisttilstrømningen vi har i Norge kan det være greit å tilrettelegge noen populære stier av folk som kan det, for å minske slitasjen, men også for å øke sikkerheten.
Mvh Hans Richard
SveinM M.
Flott motiv! Sprekt regnværsbilde! Bra! :)
Ragnar S.
Tusen takk for gode og konstruktive kommentarer !
Karin:
Ikke noe er verre enn søppel i vår vakre natur. Utrolig at man ikke kan rydde etter seg. I tilfellet ovenfor så tror jeg steinhellestien har noe for seg. På grunn av ofte bløtt terreng blir det tendens til at går utenom slik at stiene utvider seg. Dette slipper man når heller blir lagt på utsatte steder.
Walter:
Som du vet er både kamera og objektiv værtett, noe som opplagt var en stor fordel på denne turen. Det ble imidlertid verre og verre med tåke og tett yr, noe som begrenset fotoaktiviteten. Til turbruk er dette vanligvis mitt standardobjektiv, som regel komplettert med 10-24mm eksemplaret.
Geir:
Enig i kuttforslag på høyresiden slik at greinene fra en gran blir borte. Takk for tipset (Burde jo ha sett dette selv også).

Kjell Øyvind:
Som du kanskje antyder mellom linjene er farger og kontrast økt noe for å motvirke blasshet i bildet. Tror allikevel dette ble bedre enn det som vises i min original. Setter pris på dine velformulerte og fornuftige betraktninger.
Skj
Ragnar S.
Glemte deg Svein, takker så mye for din kommentar.
Skj
Roar K.
Like bra dette som gamle sviller som er mye brukt over myrene i f.eks. Nordmarka i Oslo.
Ikke akkurat det beste turværet, men de mest ihuga turvandrerne tar ikke det så høytidelig.

Roar
Ragnar S.
Roar: Dette var en forhåndsannonsert tur og de fleste syntes vel det var greit å være med på tross av ugunstige værforhold. Gamle jernbanesviller gjør sikkert nytten de også. Takker for kommentar.
Skj
Jostein S.
Hei
GODT motiv Ragnar
Regnvær gjør ofte susen!
Hans Petter S.
Flott bilde dette! Regnværet gjør seg godt her! Flotte farger og man ledes innover i bildet! Viktig å legge til rette slik at flest mulig kommer seg ut på tur!
Ragnar S.
Jostein og Hans Petter: Takk for kommentarene !
Skj
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu