Novemberlys i nord
Utstyr
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger50
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1079830} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Leif Egil H.
Pent landskap med gode potensialer.

Komposisjonen her er fravaerende. I horisonten har du to interressante ting, den roedgloedende himmelen og toppen. Hva med aa kutte bildet 0,5 cm over toppen, resten av himmelen her bidrar ikke noe til bildet. Treet paa venstre side forstyrer en del, det samme gjoer kvisten som kommer ut av intet i hoeyre hjoerne.
Baalet bidrar til forgrunnen, men er for midtstilt. Endre komposisjon til aa ha det mer av typen 1/3 ut fra en av sidene.
Ut fra fargebalansen, kontrastene og fargemetting antar jeg at du tok bildet paa automatiske instillinger. Det faktum at bildet ogsaa er tatt som JPEG gir deg lite muligheter aa etterstille dette.
Anbefaler deg aa vurdere aa ta bildene i RAW, behandle de i et program.

Landskapet har mye potensiale til aa levere et mye bedre aldnskapsbilde enn dette. I tillegg til aa oenske aa formidle stemning, vi maa ogsaa gi en komposisjon som gjoer det spennende.

Har du tilgang til stedet, besoek det igjen og proev paa nytt.
Britt H.
Syns Leif Egil er vel skarp i sin kritikk. Syns bildet er fint komponert. Enig i en klipp av himmelen. Likte fargene og bildet ellers.
Roar K.
Berre lækkert - bortsett fra at jeg ville halvert himmelen for å senke blikket mer ned mot det som ER bildet.
Nå er vel ikke bildet så dårlig som første kommentar kan gi inntrykk av for her. At komposisjonen er fraværende er etter min mening alt for bastant tullprat og jeg er normalt svært nøye når det gjelder komp og utsnitt selv om jeg nok sjøl av og til avviker litt fra den boka som ofte henvises til, men som vel egentlig ikke finnes for gjennom alle tider har det hersket uenighet hva komposisjon angår - først mellom malere og senere mellom fotografer da man aldri kommer utenom herrene "Smaken og Baken."
Hva kvistene oppe til høyre angår så ville jeg enten ha klonet dem bort eller tatt ett kutt så den lange kvisten stakk inn fra høyre ramme.

Roar
Ernst F.
Enig med sistnevnte angående kvisten oppe til høyre, den kunne med letthet blitt kroppet bort, uten at det hadde ødelagt den harmoniske komposisjonen. Det er mye å gå på i himmelen, men jeg vil beholde den slik, da den er med på å forsterke den arktiske atmosfæren og nydelige stemningen som hviler over landskapet. Den røde horisonten ballanserer fint som motvekt til det vakre bålet i forgrunnen. Den stille vannflaten skaper sterk kontrast til de snødekte steinene, og tilfører spennende dybde i novemberlyset. Tror autor har gode kunnskaper om behandling av RAW-filer, da fargerommet i bildeflaten gjenspeiler det typiske lysspillet i nordområdene på denne årstiden.
Janne Grete E.
At komposisjonen her er fraværende får være Hegdal sine ord. At kvisten kunne vært fjernet ser jeg, men at himmel skulle vært kuttet er jeg ikke enig i.
Jeg bruker alltid RAW og og behandler mine bilder etterpå. Kanskje du har en dårlig skjerm eller at synet ikke er helt bra....ikke vet jeg. Her opp endres lyset seg hele tiden og jeg vil aldri kunne ta samme bildet på nytt......det har jeg heller ingen ønsker om.
Eller takker jeg for den konstruktive kritikken dere andre har gitt meg, veldig bra.
Jan Inge K.
Flott novemberstemning, dette! At det kommer ærlige og velbegrunnede kritikker som den øverst synes jeg er veldig bra. Alt for mange er for forsiktige med sine kommentarer i frykt for å støte noen. Nå er det vel å trekke det vel langt å ytre at komposisjonen er fraværende, selv om vedkommende ikke synes den er vellykket. Jeg liker nå det meste av komposisjonen, jeg da. Bålet i forgrunnen er med på å skape en god dybdefølelse i bildet. Imidlertid er jeg enig i at et kutt øverst kunne vært på sin plass, men ikke så voldsomt som foreslått av førstemann her. Ja, kvisten inn fra høyre er ikke med på å løfte bildet, men den var nå en gang der, og sikkert ikke lett å legge merke til mens du kikket i søkeren og komponerte bildet..:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu