Fra Lanzarote, vulkanøya
Utstyr
  • FUJIFILM X-T2
  • Fujinon 18-135mm
  • Brennvidde18.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/1100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger51
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1079406} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Hans Petter S.
Dette ble meget flott! Liker linjene i dette bildet! Fine "vulkanfarger" og flott lys i bildet! Liker dette!
Arild T.
Godt eksponert bilde med gode diagonaler dannet av bukta, skjæringen i fjellet og betongmoloen!

Hilsen Arild
Per L.
Veleksponert, interessant og annerledes landskapsbilde med god linjeføring og troverdige farger! Mvh Per
Avsluttet .
Jeg merker meg først og fremst den fine komposisjonen, dernest et fint motiv, alltid fascinerende å se himmel og hav gå i ett ute i horisonten. Jeg bemerker også skarpheten og detaljene og de fine fargene. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Geir F.
Fint komponert motiv fra et ypperlig ståsted. Gode farger. Burde du hatt litt mindre blenderåpning for enda bedre dybdeskarphet? Heller horisonten ørlite til høyre eller er det et synsbedrag da en ikke kan følge hav-himmelhorisontalen hele veien.
Geir
Roar K.
Her har jeg en aldri så liten aning om hvor du har vært, men ikke sett dette fra denne vinkelen selv.
Tipper du befant deg i nærheten av borgen "Coloradas".
Tipper også at det er Rubicon Marina vi ser med Playa Blanca i bakrunnen foran Montana Baja og Rocha i bakgrunnen. Ser ut som det er samme fjellet, men det er to. Har nærmest krabba rundt kraterkanten øverst som vi ser her for en del år tilbake. Vi var ikke klar over at vinden tok så hardt på toppen der den dagen så vi var redde for rett og slett å bli blåst ned.
Den første bebyggelsen i turistøyemed i Playa Blanca ble gjort i skråningen opp mot krateret der den norske arkitekten Brudevold sammen med andre norske investorer kjøpte opp land på -80 tallet tror jeg det var.
Husker Playa Blanca som en liten fiskerlandsby tilbake på -80 tallet med svært liten bebyggelse.
Etter den engelske kirken var det ren offroading gjennom hompete, men ellers urørt natur ut til Papagayo strendene. Husker vi kjørte i kø utover - fulgte bare de andre da jeg ikke visste hvor vi skulle. Hadde leid en fiat Panda og innover igjen var det ei domp jeg ikke så og da fikk vi føle det omtrent som Moder Jord var på full fart opp i rasshølet.
Sjøl bodde jeg denne gang i Hesperia Dorada som er hotellet i en slags beige-gul som omtrent forsvinner i terrenget til høyre for Princesa Yaisa med de hvite kuplene til høyre i bildet.
Håper det var OK med Playa Blanca historie framfor streng bildekritikk denne gang?

Roar
Ragnar S.
Takker alle sammen for de gode kommentarer.
Geir:
Du har selvfølgelig helt rett, burde tatt bildet med blenderprioritering (f.eksf11) for full skarphet over hele bildet. Først når jeg kom hjem og gikk gjennom bildene på PC-en så jeg denne lille tabben for en del bilder.
Roar:
Takker for orienteringen. Virkelig interessant å lese om utviklingen av turismen i Playa Blanca og noen av dine opplevelser der.
Tror du får rikelig anledning til å rette kritisk blikk på bilder fra øya, for det kommer nok flere etter hvert fra min hånd.
Skj
Walter S.
Et spennende bilde som viser noe av den spesielle geologien i lavadekket over gammelt urfjell. Det er spesielt denne lava"fossen" på vei ned mot sjøen og som krøp nedover denne sprekk i grunnfjellet vi ser her.

God dynamikk i komposisjonen med den "svingen" og gode farger.

Mvh,
Walter
Ragnar S.
Takk for kommentar Walter.
To ting jeg la vekt på i dette bildet:
Det ene er buen som følger fjellformasjonen på høyresiden og som følges videre med betongmuren. Det andre er den vulkanske gul/brun/rød fargen som på en måte er typisk for øya.
Skj
Hans Rich. A.
Fin S-sving i komposisjonen. Fine farger i denne spesielle vulkanfjellet.
Mvh Hans Richard
Ragnar S.
Takker Hans Rich !
Skj
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu