Sol i oktober
En lørdag i Gamlebyen frister til flanering i gatene og se på ting ...
Jada, jeg vet at bilen på høyre siden ikke burde vært med og heller hatt mere på venstre siden ved kles-stativet - men, sånn er det bare i gatebilder, man har sjeldent tid til å komponere. Dessuten krever objektivets (Zeiss 135mm f/2 Apo Sonnar T* ZF.2) manuelle fokusering mye av fotografens oppmerksomhet, som vanligvis brukes til å sjekke kompen i søkeren.
Litt større oppløsning (1490x1000Pix) her: http://www.zeissimages.com/gallery/3377/U3377I1510659606.SEQ.0.jpg
Bildet inngår i albumet : Årstider i Østfold - typisk for årstiden
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D750
  • Zeiss 135mm f/2 Apo Sonnar T* ZF.2
  • Brennvidde135.0mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1078891} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Per-Arne L.
Kjempe fint bilde, kunne like godt vært en reklame for Marius genser, lyset ga utrolige detaljer. Flott jobb
Mvh Per-Arne
Britt H.
Et bilde som er levende. Likte dette.
Hans Rich. A.
Imponert hvor godt du behersker motlyset. Nei, ikke så enkelt å komponere i full fart i sånne situasjoner. Det har jeg også fått erfare. God bokeh.
Mvh Hans Richard
Roar F.
Spenstig bilde med følelse av bevegelse og handling, med god kontrast og nydelig svart/hvitt tilstedeværelse. Inspirerende for meg, som jevnt og trutt forsøker å nærme meg gatefoto. Fint med MF, har brukt AF de siste fototurene, men det er virkelig ingen garanti for at fokusen treffer.
Hans Petter S.
Dette ble meget bra! Du fanger en god situasjon her, synes det fungerer bra! Herlig lys og skygger i bildet, fungerer utmerket i mono! Komposisjonen sier du litt om selv, enig med deg der, men synes det fungerer veldig godt med komposisjonen slik den ble! Synes du har fokus akkurat der det skal være! Godt levert!
Walter S.
Takk for kommentar, Per-Arne, Britt, Hans, Roar og Hans Petter!

Mvh,
Walter
Knut N.
Åssen har du fått så godt lys i ansiktene uten blitz a Walter?
Walter S.
Hei Knut!
Nei, jeg var heldig med lysforholdene den dagen (og klokkeslett) i forhold til motivenes og solens posisjon - så kom jeg også hjem med nesten 800 eksponeringer på minnekortet fordi jeg gikk nesten "bananas" - endelig skulle jeg prøve ut dette objektiv i sterkt lys, og gatene var fullt av folk (lørdag) og det var bare å "plukke" motiver.

Lyset skiftet meget fort (30. september) og jeg oppdaget denne lys-haloe'en rundt hodene på folk som kom mot meg, spesielt på damer med langt (flagrende) hår. Motlyset hevet auraen en god del. Dette er noe man kan observerer i søkeren.

Ellers er jo akkurat dette bilde spesielt fordi solen var sterkt (motlys) og ble således reflektert i fra brosteinene og i fra lyse (kremhvite) husvegger på begge sider av gata. Du ser det på damen med brillene, hele ansiktet og halsen er opplyst fra gatesteinene.

Bouncing light kan man vel kalle det for ...?

Mvh,
Walter
Knut N.
Takker for veldig god forklaring :o)
Viggo Strand K.
Senkede skuldre og god tid....titter litt rundt og lurer på om det er noen fine ting å få kjøpt på markedet.
Flott gatefoto fra Gamlebyen og fint fotoarbeide med fine kontraster.

Viggo
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu