Fjellformasjoner
Bildet inngår i albumet Høst - Mine høstbilder fra fjernt og nært :-)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-10-01 16:22:48
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-10-01 21:41:59
    Versjon #3
Utstyr
  • Fujifilm FinePix
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger260
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_107754} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Odd Arild E.

Linjene (bølgene) i fjellet gjør at motivet ''sitter''. Kanskje mer fargemetning ?
(er dog noe usikker på min egen skjerm mht farger og mørkhet)
Odd A
Bjørn H.

Hei,fint bilde:)Ville selv fått bakgrunnen mørkere, og himmelen mer kontrastfylt.
Bjørn
Roger V.

Hei
Fine linjer, savner og litt mer ''trøkk'' i fargene.
Odd Tore S.

Fien linjer her, men som andre også skriver, det er plass til mer futt i fargene før de blir glorete. Litt selektiv bruk av Level eller lignende hadde gjort seg, men, for all del, ikke mist gråværspreget og stemningen! Den står godt til motivet.
Fjellformasjonen i bakgrunnen er nokså spesiell, det ser ut som om den har ''belte''. Jeg ble litt nysgjerring på hvor du finner slikt, og om det er noen forklaring på dette?
Odd Tore
Mariann S.

Hei :-) og tusen takk for kommentarer.
Har lagt inn en versjon 2 der jeg har justert fargene noe.
OTS : Bildet er tatt, tja hva skal jeg si... på fjellet mellom Straumen og Utskarpen. (Rana Kommune, Nordland). Hvorfor det er et sånn belte vet jeg ikke sikkert, men en gang ble nok fjellene klemt sammen og da oppsto nok dette beltet. Beltet er faktiskt veldig langt, mye lengre enn det som sees på bildet.

~Mariann~
Sidsel A.

Linjene gjør bildet veldig severdig. Fargemetningen i # 2 hevet også bildet.
mvh sidsel
Kurt S.

Spennende linjer/former og et spesielt og bra naturbilde.
Når det gjelder kontrast og fargemetning ville jeg valgt en mellomting mellom V1 og V2.
Tone B.

Hei Mariann, virkelig fint naturbilde med spennende linjer i fjellet. Enig med Steinulf vedr kontrast og fargementning. V 2 ble litt for mørk og gror igjen i skyggepartiene. Flott bilde.

mvh Tone
Odd Tore S.

Hei igjen, og takk for opplysningene!

Forklaringen på fjellformasjonen høres ikke usannsynlig ut.

Å futte opp farger er ikke enkelt! Nå ble fjellene ganske bra, mens forgrunnen fikk mer enn nok, og himmelen ser noe kunstig ut. Jeg tror også at litt oppskarping ville gjort seg, men det må også prøves ut i porsjoner.

For å få best mulig resultat tror jeg nok at du må velge deler av bildet med lasso tool eller tilsvarende, og så jobbe med den med Levels eller tilsvarende og usm til du synes resultatet blir bra. Det krever en mengde tålmodighet! Layers er vel et nyttig verktøy i denne sammenheng, men så avansert har ikke jeg blitt at jeg kjenner mer til dette enn navnet.

Lykke til!
Odd Tore
Fred S.

Velkomponert, og det nøkterne fargevalget ditt sitter bra. Liker linjene i komposisjonen, ikke minst det jeg ser som en sammenheng med fjellryggen som går ned midt på bildet og ryggen som går horisontalt i forgrunnen.

vh fred
Mariann S.

Hmmm.. det er jammen meg ikke enkelt med farger, kontraster osv osv.. Har prøvd litt til.. og lagt ut en versjon nr 3 :-)

~Mariann~
Steinulf L.

Fin komp. Ville spisset den litt og kuttet noe av himmelen, slik at betrakteren konsentrerte seg mer om fjellformasjonene. Bra!
Venche J.

Versjon tre ble for hard i overgangen fjell himmel. Versjon to er på kanten, men du verden for noen artige formasjoner. Velkomponert og flott.

Wenche.
Odd Eirik S.

Hei Mariann.

Enestående formasjon og en flott komposisjon. Ser du har jobbet med diverse alternativer når det gjelder lyset. Min mening er nå at v1 bør være slik den er. Det er vel ikke alltid slik at fargene slår mot deg. Her er det vel også litt gråvær med tiltagende tåke i lufta. Fuktig luft med mange vannmolekyler som igjen reflekterer lys i alle retninger. Ser på det som den mest sansynlige årsaken til at det blir litt gråslør over bakgrunnen.
Dette er jo helt naturlig og ser ikke noe behov for å gjøre noe med det.
Synes det kledde bildet sett utfra værtypen bildet gir inntrylkk av at det var på denne dagen. Gråvær!!

Må du absolutt endre på noe så vil jeg anbefale kun litt mer lys på fjellet i bakgrunnen. Hvis du studerer v2 og 3 nærmere så vil du se at store deler av himmelen er utbrent. Det er den ikke i v1. Så derfor bør du bruke Quick Mask, selektere bare fjellet i bakgrunnen. Velge pensel med 6-7% hardhet, Laget et nytt lag via copy. Bruke Shadow/Highlight eller Levels til å lette litt på det selekterte området. Dette vil i liten grad også påvirke resten av bildet. NB!
Vær veldig forsiktig. Det er nesten igenting som skal til før det blir for mye luys. Hvis du også kikker etter så ser du at v2 og v3 har fått en halo over fjellkanten. Dette er ganske sikkert et resultat av for mye USM, noe som du ser ikke gavner bildet noe.

Blir jo sittende å fundere litt over de steinformasjonene. Ser jo også en lignende sprekkdannelse til venstre i samme fjellpartiet. Du kommer jo med en meget troverdig forklaring og støtter deg i den.
I det hele et interessant og severdig bilde.

Var jo artig å høre at dette er mellom Straumen og Utskarpen. Har jo vært der noen ganger, men interessen den gang var vel mer rettet mot andre ting enn fjellformasjoner. (Fisket noen ganger i Straumen og var på hyttetur i Sjona) Får vel ta meg en tur utover mot kysten neste gang jeg er på Mo.

Kommentaren ble lang. Om nytteverdien står i stil med lengden er vel heller tvilsomt.

God natt!

mvh
OddES

Eli B.

Jeg går også for v1. Synes dette bildet er mest naturtro. Spennende geologi i dette området ser det ut til. Fine farger, skikkelig høst. Flott gjort!
mvh Eli
Grethe B.

versjon 1 for meg også, best lys der, i 3'rn blir det for mørkt og for mye støy i skyene. Fine formasjoner og høststemning. Litt usikker på hvor skarpheten egentlig sitter, virker litt uskarpt i front hos meg?...men kan være synet mitt altså.-)

Ha ei god helg
gt
Inger-Lise S.

Fine fjellformasjoner med lekre linjer. Jeg liker best v#1 her.

Mvh Inger-Lise
Avsluttet .

Det meste er vel kommentert her, så jeg sier bare att jeg synes det er ett vakkert fjellbilde, både farger og skarphet er kjempe bra. Versjon 1 likte jeg best.

Venlig hilsen Lillian.
Kay R.

Hei Mariann...

Sorry at æ e litt sein. Har vært uten internet en stund nu...
Et flott bilde dette. Hærlige linjer og former fra god positur. Mye neatimage? Synes æ ser det gror litt igjen i forkant, men det e som sagt bare litt...
Et flott bilde var det..

MVH Kay:-)
Mariann S.

Hepp !
Tusen takk for kommentarer.
OTS og OES; tusen takk for flotte tips. Setter stor pris på det :-)

~Mariann~
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu