Microchip
Denne brukes i et kamera for digitale røntgenbilder..
Utstyr
  • D100
  • Micro nikkor 105mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriIndustri
  • Lastet opp
  • Visninger228
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_107707} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Magnus L.

:-) Artig bilde......! Det virker noe uskarpt, men pytt,pytt..! Jeg har også planer om noen slike..... det er så mange fine farger og mønstre å finne!!

M.
:-)
Gunnar M.

Noe av uskarpheten er gitt av komprimeringen fra ca 10MB raw til 200kB JPEG. Det er også vanskelig å finn et stativ som er godt nok til å unngå bevegelse. De minste detaljene på chip'en er kun 0.0008mm, dette klarer ikke et normalt objektiv å oppløse.
Birna R.

... du får øke forstørrelsen, så går det nok bedre .... Selv om detaljene er 0.8 mikrometer.

og hvor råfilstørrelsen kommer inn her er jo ikke helt enkelt å forstå. det er mange muligheter for å få selv et 200 KB bilde til å fremstå skarpt og klart.

at det skulle være vanskelig å finne et stativ som er godt nok til å unngå bevegelse er en kuriøs påstand, men muligens forståelig om du er vant til å bruk Elkjøp-utstyr til 399,-.

belysningen her er ikke optimal, altfor flatt lys, og som du sikkert vet trenger man mer kontrastrik belysning ved fotomakrografi for å beholde stor oppløsningsevne.

den grå bakgrunnen som chipen ligger på ødelegger også kontrastinntrykket, burde vært fjernet eller hatt en mye mørkere tone, gjerne helsvart.
Gunnar M.

Bildet ble tatt kun for dokumentasjon av an forsendelse til en kunde. Total medgått tid var ca 20min, belysning var eksisterende lystoffrør i tak. Ingen etterbearbeiding var gjort av bildet. Når jeg får tid skal jeg forsøke på noe bedre...

Ved å bruke en polarisert fiberoptisk halogenbelysning og polafilter (analysator) foran objektivet kan kontrasten økes vesentlig. Eller enda bedre et halvgjennomsiktig speil og koaksialbelysning slik som brukes på metallurgiske mikroskop. Da ville fargespillet fra interferens i de forskjellige lagene på chip'en komme frem. I et lys mikroskop ville det imidlertid være umulig å få med bonde-trådene siden dybdeskarpheten kun er noen micro-m. I tillegg ville det normalt kun være mulig å få med et utsnitt av chip-en. Et steromikroskop med forstørrelse på 0.5 og et projektiv på 2-5 kunne evt ha vært brukt. Den avbildede chip er imidlertid nesten like stor som kortsiden av sensoren i kamera, det vil si at det ikke er mulig å gå til stor forstørrelse uten å gå til en større sensor.

Stativet var et manfrotto 058B med Proball og utligger. For avbildning med mikrometeroppløsning slik det gjøres med mikroskop er gjerne et vibrasjonsdempet granittbord fint å ha spesielt hvis man ikke har et spesielt solid gulv...
Birna R.

Høres ut som en oppgave for en Nikon Multiphot med 4x5'' planfilm og en 19 mm Macro-Nikkor. Da kan du få full kontroll over lyssettingen i tillegg. Jeg har tatt endel bilder av Bayer-mønsteret på kamera-CCDer med slikt utstyr og kvaliteten blir upåklagelig.

Multiphot har dobbelt vibrasjonsdemping, både i den massive bunnplaten på 40 kg(!) med gummiklosser samt i sentrallukkeren som er hengt opp med egen fjæring. Ved store forstørrelser er disse tiltakene helt nødvendige for å få skikkelig skarpe bilder.

(ved målestokk langt over 1:1 er det som regel en fordel å gjøre opptaket på størst mulig format. 4x5'' er en veldig praktisk størrelse for slike opptak og det er lekende lett å finfokusere på en så diger mattskive, selv ved målestokker opp mot 40X).
Gunnar M.

Den hadde nok klart jobben ja!
Jan Erik B.

Hei!
I kommentarene over finner jeg 14 ord og/eller uttrykk som jeg ikke aner hva betyr.. Så det tekniske skal jeg holde meg langt unna.
Men.. Jeg kunne godt tenkt meg dette bildet på veggen min. Gjerne på kontoret.. kunne til og med tenkt meg å betale for det.. Ganske enkelt fordi det er utrolig pent å se på.. Virker avslappende og stimulerende på samme tid.. Noe av det mest interessante jeg har sett på lenge! -Jan Erik-
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu