På Rørosvidda
Utstyr
  • FUJIFILM X-T1
  • Fujinon 10-24mm F4
  • Brennvidde10.0mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/420s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger61
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1076496} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Per L.
Fint motiv i vanskelig motlys! Det ser ut til at du har fått et blåstikk i bildet som gjør fargene unaturlige! Mvh Per
Arild T.
Gode silhuetter i et goldt, men fint landskap.
Føler for et toppkutt her; så langt ned som mot solskiva. Skyformasjonen til venstre blir da redusert og av den grunn ikke tar så mye oppmerksomhet. Vet ikke om du er enig det.

Hilsen Arild
Ragnar S.
Takk for kommentarer, Per og Arild.
Det meste av blåstikket skyldes flare fra sola, blant annet på personen til venstre i gruppen. Også antydning til flare på himmel selv om det mest synlige er klonet bort.
Arild: Mitt utgangspunkt var at skyformasjonen som drar opp mot venstre burde være en del av komposisjonen, men forstår godt at du og sikkert flere kan tenke seg et kutt på topp.
Skj
Fredrik N.
Fint motiv.
Sola rett i mot må nok gis skylden for noe flares her og der. Kompen er vel OK, den.

Mvh Fredrik
Bjørnar P.
Fint motiv. Grei komposisjon. Refleksene på steinene kunne du lett klonet bort. Personen som går helt i blått kunne du justert selektivt fargemessig for å fjerne blåstikket.
Himmelen virker noe presset, med noe til posterisering som resultat.
Vidar Magnus J.
Vakker natur med god utsikt og fin komposisjon.
Roar K.
Flott lys og farger der modellen om ikke helt så kanskje delvis i silhuett mot det kraftige lyset.
Feg foreslår kanskje noe sånt som 1,5 cm eller så beskjæring oppe så skyformasjonen ute til venstre får et rent kutt hvilket antagelig vil øke speningen om ikke så mye på dybden.

Roar
Ragnar S.
Fredrik, Bjørnar, Vidar, Roar: Hjertelig takk for kommentarene til bildet.
Å ta bilder rett mot sol er alltid utfordrende, og som i dette tilfellet vil måtte gi stråling og flare. Noe av den fargemessige strålingen blir også synlig i virkeligheten og dermed ikke ønskelig å fjerne i etterbehandling. Det mest synlige utover det som ble opplevd er justert/fjernet. Noe er igjen, men dette mer komplisert å arbeide med i etterbehandlingen.
Den største utfordringen er å ikke få for mye av utbrente lyse deler i skyformasjonene ved fotografering rett mot sola. Dette er løst tilfredsstillende sett fra mine kunnskaper og etter hvert min erfaring i fotokunsten. Mye kan sikkert gjøres bedre, men som det heter, man gjør så godt man kan.
Til slutt.
Kom gjerne med synspunkter og kritikk slik som det er gjort fra dere som har gitt kommentarer. Det er bra for min egen del, og forhåpentligvis også for andre som tar seg tid til å lese kommentarene.
Skj
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu