Mot Posthuset i Oslo
Diverse byggkraner er klonet bort.
Ser det er uenighet hvorvidt slike kraner skal/bør være med på bilder .I dette tilfellet er linjer innover i bildet mot Posthuset det helt vesentlige, og jeg syntes kranene ble forstyrrende. Vanligvis er jeg av den oppfatning at slike bør være med og vise situasjonen slik den er når bilder blir tatt, men som nevnt et unntak her.
Utstyr
  • FUJIFILM X-T2
  • Fujinon 10-24mm F4
  • Brennvidde10.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/750s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger52
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1075359} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Arild T.
Jeg synes dette er et flott bilde med gode ledende linjer og enorm dybde. Skarphet, lyssetting er optimalt, etter min mening. Jeg mener at mobilkranene kunne vært der da de er en del av bybildet, men jeg savner dem ikke. Imponert over hvordan du har beskåret bildet slik at dybde og perspektiv blir så velfungerende!

Hilsen Arild
Avsluttet .
Meget bra. Jeg tiltrer fullt ut Arilds kommentar over. vennlig hilsen Kjell Øyvind
Walter S.
Jeg har også irritert meg over slike byggekraner, som jo ødelegger for rene linjer og krever en del oppmerksomhet i horisonten.
Nå har du jo ikke kastete originalen, så du kan, når som helst, drar frem landskapet MED byggekraner, hvis man trenger dokumentasjon i tiden. Men til et slikt bilde her, som skal vise rene linjer, synes jeg det er helt på sin plass og klone de vekk.

Flott og sterk linjeføring gjør seg i dette bylandskapet hvor posthuset representerer forsvinningspunktet. Speilingen i det store bygget på høyre siden bidrar med økt kontrast og farger i overskyet vær. Greit med den røde bilen hvis speilbilde ser større ut enn virkeligheten.

Mvh,
Walter
Roar K.
Helt klart at kranene ville vært forstyrrende i bildet.
men som en dokumentasjon i tiden så har du vel original med kraner gjemt da dette området jo preges av nettopp disse kranene nå og vil gjøre det en god stund enda.

Roar
Vidar Magnus J.
Stor forandring her siden jeg jobbet i Posthuset og terminalen flyttet til Lørenskog for snart 8 år siden, den gangen var det bare lasteplass for posten og tollvesenet samt jernbanespor der veien er nå. Gode linjer og dybde som leder blikket bakover i bildet og fint naturlig lys fra uværskyene.
Ragnar S.
Arild, Kjell Øyvind, Walter, Roar, Vidar Magnus:
Takker dere alle for hyggelige og gode kommentarer.
Vidar Magnus: Jobbet et par år i Posthuset jeg også, nærmere bestemt i 17. etasje. God utsikt over Oslo derfra.
Skj
Torstein H.
Flott komposisjon og flott teknisk.
Siden du nevnte kranene måtte jeg bare kikke i speilingen i glasset og tror jeg skimter noen. Ikke det at det betyr noe for bildet at de kan skimtes i vinduet.
Ragnar S.
Takk for kommentaren Torstein. Har gransket speilingen, og som du nevner er det mulig å skimte enkelte kraner der. Må si du har studert bildet nøye !
Skj

Jostein S.
Hei
Fine linjer innover i dette motivet
Blir på en måte "bevegelighet" i bildet på grunn av speilingen!
Ragnar S.
Takker Jostein. Ja, som du skriver en slags bevegelse i bildet på grunn av speilingen av biltrafikken, og som er et viktig element i komposisjonen.
Skj
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu