Slipp av ozonsonde
Her slippes en værballong (1600 gram) med en ozonsonde som måler ozon opp til ca. 30-35 km. Akkurat denne ballongen nådde en høyde på 34772 m.
Bildet inngår i albumet Reiser - Bilder fra reiser
Utstyr
  • Nikon D850
  • 35.0-135.0 mm f/3.5-4.5
  • Brennvidde46.0mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/2000s
  • Nei
  • AnnetHurtigserie, 7 bilder/sek.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1075137} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Harald N.
Fint formidla situasjon av dei stolte gutta der dei sender ballongen på sin lange ferd. Skulle ønske du hadde fått med karen i midten.
Mvh Harald
Geir B.
Hei Harald,

Takk for kommentar. Ja, jeg burde ha stått litt lenger til høyre. Da hadde jeg fått med alle tre. Den tredje personen er en kvinne, forresten.

MVH

Geir
Roar F.
Og etterpå faller den i hodet på en stakkar? :-)
Geir B.
Hehe, ja, det er ikke utenkelig det, men veldig lite sannsynlig. Det har hendt at værballonger lander i høyspentledninger og forårsaker strømbrudd. Men det er ikke ofte det skjer. Denne ballongen vi ser her sendes opp fra Hohenpeißenberg, en stasjon som liger nesten 1000 moh litt syd for München og ikke så veldig langt unna Garmisch-Partenkirchen. De fleste ballongene lander i skogen et eller annet sted, og mange blir funnet av turgåere. Ca. halvparten av sondene blir returnert av folk som finner dem. Enkelte instrumenter blir gjenbrukt flere ganger, opp til 8-10 ganger.
Som en anekdote kan nevnes at det ble sluppet ozonsonder fra taket på Kjemibygningen ved UiO i 70-årene av Søren Larsen og Finn Tønnessen. To av disse sondene landet i den samme private hagen i Sverige et sted med noen ukers mellomrom.
MVH
Geir
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu