Lindesnes fyr
Korte fakta om fyret:
Støpejernstårnet på Lindesnes er med sine 16,1 meter ikke spesielt høyt, men lysets høyde er likevel 50,1 meter over havet.
Lyset kan sees 20 nautiske mil (37 km) i klart vær.
Linseapparatet er blant de største som finnes, en såkalt 1. ordens linse av fransk fabrikat. Under ekstreme forhold kan sjøen slå over både maskinhus og tårn.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2017-09-12 18:55:51
    Versjon #2
Utstyr
  • FUJIFILM X-T2
  • XF18-135mmF3.5-5.6R LM OIS WR
  • Brennvidde18.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/1250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger62
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1074545} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Arild T.
Utradisjonelt, men godt utsnitt av dette flotte fyrtårnet! Effektfulle silhuetter og god diagonal i bakken opp til tårnet. Gjorde seg i svart/hvitt
Har selv en del foto av tårnet.

Hilsen Arild
Roar K.
Bør sees mot mørk bakgrunn.
Kanskje kunne ei avslutningsliss i gått på f.eks. 10 pix. vært en fordel her for å unngå at bildet flyter sammen med bakgrunnen.
Ellers kunne kanskje et kutt på et par cm. i bunn vaørt en fordel da det ville ført diagonalen ut på nedre ramme med litt luft fram til nedre høyre hjørnet hvilket muligens ville økt bildets spenning.
Jeg ville forsåkt å lyse opp de mørkeste partiene for å se om tegning kommer hvis du da ikke helst vil ha den kraftige kontrasten mellom svarte og hvite flater?
Jeg vet jo ikke din intensjon med bildet da jeg bare har bildet slik det presenteres her å gå ut fra.

Roar
Ragnar S.
Takk for rask respons Arild. Vet jo at det er svært mange, ja nærmest alle som besøker stedet som tar bilder av fyret. Sikker på at du har gode bilder derfra.
Utfordringen blir å skape et uttrykk som kan skille seg litt ut fra mengden hvilket har vært intensjon med presentasjonen.
Skj
Ragnar S.
Roar: Takker for at har tatt deg tid til å granske bildet og komme med dine tanker omkring versjonen.
Som jeg har anført i svaret til Arild Thingvoll så er intensjonen å skape et uttrykk som skiller seg ut fra den store mengden av bilder av Lindesnes fyr. Landet på dette utkastet med skarpt sv/hv uttrykk i nærmest silhuett form. Ser jo at særlig tårnet nesten gror igjen uten at jeg har lagt noen stor vekt på å unngå dette. Utarbeidet mange versjoner med i sv/hv.
Legger ved V2 som er renere og mer detaljert, men som ikke har det uttrykket jeg søkte, men kanskje andre synes dette blir bedre. Men for all del, alle dine betraktninger er vel verd å lytte til.
Skj
Fredrik N.
Er sikkert en smakssak, men jeg synes V2 ble best.
Forøvrig enig med Kneppen om kutt nede på orignalen.

Mvh Fredrik
Arild T.
Hei, igjen. Synes at originalen er den beste. Synes du har lykkes med det tilsiktede uttrykket du vil ha frem.

Arild
Bjørnar P.
V2 er min favoritt. Den gir meg mer nyttig informasjon, og rent estetisk fortrekker jeg også den.
Ville dog løftet høylysene et hakk for mer glød i bildet.
Himmelen sprekker opp oppe til venstre. Mulig det skyldes hard etterbehandling, men det kan også være kompresjonsskader.
Aksel M.
Flott utrykk. Ikke at jeg har vært her selv, men jeg liker bildet. Harde kontraster virker for å skape dette dramatiske bildet om jeg kan si det.

Hilsen Aksel
Ragnar S.
Fredrik, Bjørnar, Aksel: Takker så mye for engasjerende og gode kommentarer !
Generelt: Min hensikt med bildet var/er å skape et silhuettpreget og dermed markere skille mellom svart og hvitt og det uttrykket det med det gir. I en slik sammenheng var det viktig med lavt standpunkt hvor fyret, bygninger og mennesker fremheves.
Dette har sikkert gått på bekostning av andre detaljer i bildet uten at jeg lagt så stor vekt på det. Slett ikke unaturlig at mange heller kan tenke seg er mer tradisjonelt uttrykk a la V2. Som Bjørnar påpeker vil litt mer høylys gi mer glød i dette bildet. Fint at slike ting nevnes.
Skj
Roar B.
For meg er følelser, stemning og en god historie det viktigste. Utradisjonell presentasjon, fri for vanetenking, da fanges interessen, slik som her, med tårnet og mennesker i silhuett.
Godt forsøk, Ragnar.
Ragnar S.
Takker Roar B.
Det er forhåpentligvis det litt utradisjonelle med det nesten overfotograferte motiv som kan fange interesse, og som var min hensikt med denne varianten i V1. Takker så mye for dine tanker om bildet, og som jeg helt og holdet er enig i.
Skj
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu